Ynt: İÇİMİZDEKİ ŞİFACI DİNLİYOR.. KORUMA VE DENGE
Fiziksel olarak hastalandığımızda yaşama bakışımız, zihinsel, ruhsal ve duygusal dengemiz bozulur. Hayal kırıklığı ve ümitsizlik hissederiz. Bu sadece hastalık için değil, çaresiz kabul ettiğimiz herhangi bir üzüntülü durum içinde geçerlidir. Adeta yaşama küseriz ve psişik koruma alanımız büyük zarar görür.
Ayrıca kendimizi üzgün, mutsuz, umutsuz, kırgın hissettiğimizde fiziksel/ruhsal acıyı aynı anda yaşarız. Başımız, midemiz, kaslarımız ve çeşitli organlarımız ağrır. Mutlu ve güvenli olduğumuzda ise, bedenimiz canlı, ruhumuz neşeli ve umut doludur.
Ruh ve beden arasında direkt bir ilişki olduğu için özellikle böyle zamanlarda kendimizi psişik korumaya almaya daha fazla özen göstermeliyiz. Uygulama yani eylem düşünceyi izler ve biz ne düşünüyorsak o oluruz.
Günümüz çağdaş insanı, psişik faktörleri göz ardı etme konusunda ısrarlı olduğu için karşılaştığı hastalıklarla nasıl baş edeceğini şaşırmış durumdadır.
Hastalık psişik yapımızdaki bir dengesizliğin dışa vurumudur. Ruhumuzu mikroskobun altına koyamadığımız için onun yerine hücrelerimizi koyduk ve hastalık sadece bedeni ilgilendirirmiş gibi davranıp, ruh ve beden arasındaki holistik bağlantıyı unuttuk.
Örneğin; içimizi dökme ihtiyacı ile öksürük arasında hiç bağlantı kurdunuz mu? Ya da gerginlik ve omuz ağrılarını, içimizde uzun süre sakladığımız suçluluk, yaşam yükünün ağır gelmesi ile bağdaştırdık mı? Kabızlığın, işleri oluruna bırakmaktaki yetersizliğimiz ve doğal olamayışımızın bir sonucu olduğunu kaç kişi biliyor?
Ruh ve Beden arasındaki iletişim öylesine gerçektir ki, psikolojik, ruhsal, duygusal nedenleri bulunamayacak hiçbir hastalık yoktur. Psişik varlıktaki bir dengesizlik hemen bedene yansır. Bedenin farklı bölgeleri farklı psikolojik durumları yansıtır ve tüm varlığımızı kapsayan sürekli bir enformasyon değiş tokuşu vardır.
Hayal kırıklığı, öfke ya da suçluluk gibi duyguları mikroskobun altına koyamayacağımıza göre, klasik tıbbın arızalı organ ve dokuları rahatlatmak için verdiği ilaçlar ve yatıştırıcılar, ancak lokal iyileşmeler sağlayabilir.
Derinlerdeki sorunun gerçek nedenini çözmez. Oysa sağlığın doğal bir şekilde meydana gelmesi için yapılan daha derin seviyede iyileştirme; stresi ve stresin nedenlerini, oluşturduğu etkileri yok etmek demektir. Daha açıkçası tıp uzmanları ile şifacılar arasında oluşacak yakın bir bağlantı ve karşılıklı saygı herkes için daha yararlı olacaktır. Holistik şifa ile tıbbın elele verdiği durumlarda mucize tedaviler olur.
__________________ bilge insan güneşi gösterir..anlayan güneşe..anlamayan bilgenin parmağına bakar.. |