Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2008, 12:23 PM   #154 (permalink)
Sezennl
Üsteğmen

Tesekkür: 3
139 Mesajinıza toplam 267 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Sezennl is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: sezenin gunlugu

gunluk herkezin hucreleri oluyor bir sekilde. gece vucudumuz bu olen hicreleri yeniliyor. ama sigara icen birin hucreleri oldgunde olen hucrelerin ustunu nigotin ortuyor ve vucut onu tamir edemiyor ve tanimiyor. sigara icen inanin tabiki normal insandan kat kat hucreleri oluyor cunki tutun icinde neftalin ilacindan bocek oldurucu ilaclardan tutunda yere serptikleri katrana kadar var. eh haliyle vucutut yenileyemdgi hucreler kaliyor ve hep vucut yorgun bitkin. ama sigarayi birakinca bu nigotinler yaralrin ustunden gitiginde gitmeye basladiginda ortaya cikiyolar olay sadce bu. bunu hollanda sitesinde cok guzel anlatmislar sigara icen vuct ve icmeyen vucut diye onu gordgumde cok etkilenmistim zaten.

enes sen daha kucuksun ve sigaraya baslayali yeni olmus sayilirsin. sen hemen birakabilirsin ama kendini kandirarak kendine yazik ediyorsun. katranimi birakamiyorsun zehirimi birakamiyorsun o neki? alti ustu nigotin katran zehir. senin su anda sigara dan beynin fonksiyonlari bile normal degil. sen sigarayi biraktiginda 7gun gecince beynin bazi seyleri hatirlayacak ve yapmaya basliyacak dusun artik. birakirsam seni ornek alirim deme birak. sanki senin hayatinda cigir aciyor bu zehir ha.
su anda vucudumda 15 kilo nigotin ve zift var onlar gicince zaten incecik olacagim bir 2 kilo bana viz gelir. aradan 6ti ay gecsin ben ziftleri atmaya baslayim aynen mankenler gibi olacagim hatta daha guzel. kendime 6ti ay sure verdim yiycem icicem gezicem.
Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar.&nbsp; Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır.
Sezennl isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla