Geldik en dikkatimi çeken bölümüne eller ve parmaklar ve sırtımız ve düşünce sistemimimiz.
ELLER :Yakalar tutar,kavrar.Birşeylerin parmaklarınızın arasından akıp gitmesine izin veririz.bazen gerektiğinden fazla tutarız.Açık elli,sıkı elli,el becerili,yumruk sıkan,yumuşak elli oluruz.Elden veririz,el veririz,elde edemeyiz,elinin hakkını veririz,elele veririz,avucumuzun içine alırız,elimizden gelmez,eli maşalıdır,eli uğurlu gelir, ele avuca sığmaz.
Eller yumuşak olabilir parmak araları çok fazla evhamlı yada katı düşünmekten dolayı sert ve yumru yumru olabilir.
Elleri sıkmak korkudan kaynaklanır,kaybetme korkusu asla yetöeyeceği korkusu, bırakırsan gider korkusu.
Bir ilişkiye sıkı sıkıya yapışmak,eşin arkaya bakmadan kaçmasına yol açar.Sıkılmış yumruklar yeni bir şeyi tutamazlar:
Elleri bileklerden rahatça sağlamak insana rahatlık ve açıklık duygusu verir.
PARMAKLAR :Her biri ayrı anlam taşır parmaklarda sorunlar size nerede gevşemeniz gerektiğini gösteren işaretlerdir.
Bu bölümden çok faydalandım halada faydalanıyorum..
İşaret parmağı ego ve korkuyu temsil eder.
Kesilmesi yada o parmağın herhangi bir şekilde yaralanması,içinde bulunduğumuz durumla ilgili korku ve kızgınlığımızın egoyla bağlantılı olduğunu gösterir..
(Güvendeyim)
başparmak zihinseldir ve evhamı temsil eder.Akıl ve endişeyi temsil eder.
(Zihnim dingin)
orta parmak cinsiyet ve kızgınlıkla ilgilidir.
Kızgın olduğunuzda orta parmağınızı tutun.
bir erkeğe kızmış isesiniz sağ orta parmağınızı, bir kadına kızgınsanızz sol orta parmağınızı tutun.
(Cinselliğimle barış içindeyim)
yüzük parmağı birleşmeyi yas tutmayı,üzülmeyi
(Sevecen ve huzurluyum)
küçük parmak aileyi ve olduğunuzdan farklı davranmayı veya sahte bir görüntü verme çabasını sembolize eder.
(Hayat ailesinde olduğum gibi görünüyorum)
SIRT : Destek sistemimizi temsil eder.Sırt sorunları genelde yeterince destek göremediğimizin ifadesidir.Sıklıkla bizi işimizin,ailemizin,ailemizin,eşimizin desteklediğini düşünürüz.Gerçekte,tümüyle Evren ve hayatın kendisi tarafından destekleniyoruzdur.
üst sırt ağrıları,duygusal destek yoksunluğunu,sevilmediğimizi hissettiğimizin ifadesidir.kocam/karım/sevgilim/ annem/ babam beni anlamıyor desteklemiyor.
(Kendimi seviyor ve onaylıyorum.Yaşam beni destekliyor.)
orta kısım suçluluk duygusuyla ilgilidir.sırtıma binen yükün altında ezilmek.
Geçmişimizde arkamızda kalan bir şey mi var?
Arkamızda ne bıraktığımızı görmekten yada işitmekten mi korkuyoruz?Yada arkada bıraktığımız bir şeyi mi gizliyoruz?
Sırtımızdan hançerlenmiş gibi mi hissediyoruz?
(Geçmişimi bırakıyorum.Yüreğimdeki sevgiyle hayata ileriye doğru yol almayı seçiyorum.)
alt sırt bölgesi parasızlık yada parasal korkuları temsil eder.Miktarın hiç bir önemi yoktur.
Gerçekten ''bitip tükendiğinizi'' mi hissediyorsunuz?
Ekonomik sorunlarla bir çıkmaz içinde olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?
Harcamalarınızı abarttığınızımı mı düşünüyorsunuz?Bu sizi korkuttumu?
(Hayatın kendisine güveniyorum.ihtiyacım olan şey daima karşılanıyor)
Çoğumuz hayatta en önemli şeyin para olduğunu düşünür.Onsuz yaşanamaz.Bu doğru değildir.
Paradan çok daha önemli onsuz yaşayamayacağımız bir şey var...O nedir?..Nefesimiz..
Nefesimiz hayattaki en değerli şey.
Ama nefes verdiğimizde,bir sonraki nefesi almak için havanın orada olacağından zerre kadar şüphe duymayız..
Bir nefes daha alamamış olsaydık,üç dakika dayanamayız.
Bizi yaratan Güç, hayatımız boyunca yetecek nefesi bize verdiğine göre,neden tüm diğer ihtiyaçlarımızı da karşılayacağına güvenemiyoruz?
alıntı
(devam edecek)