Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Sağlık Davranış Değişikliği Telkinle Fiziksel Değişim > Genel Sağlık

Uyarılar

Vücudumuz ve sağlıklı düşünce modelleri

Sağlık Davranış Değişikliği Telkinle Fiziksel Değişim ve Genel Sağlık Vücudumuz ve sağlıklı düşünce modelleri Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Yaşadığımız çoğu hastalığa düşünce sistemimizle de zemin hazırladığımıza inanlardanım. ve bir çok rahatsızlığın bize bir şeyler anlatmaya çalışan sinyaller olduğunu biliyorum.onlar aslında bizi pozitif düşünmeye iterler.. Vucudumuz ve düşünce sistemimizle ilgili ciddi bir işbirliği vardır.. Eğer ne düşündüğümüzün sıklıkla bilincinde ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Genel Sağlık telkin cd indir izle İstanbul Genel Sağlık nerededir kimdir Genel Sağlık çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Genel Sağlık hipnoz Genel Sağlık olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Genel Sağlık hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Genel Sağlık kuantum düşünce kitap haberi

Vücudumuz ve sağlıklı düşünce modelleri

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07-03-2008, 11:10 PM   #1 (permalink)
Yüzbaşı

jaunty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 305
186 Mesajinıza toplam 549 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
jaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura about
Standart Vücudumuz ve sağlıklı düşünce modelleri

Yaşadığımız çoğu hastalığa düşünce sistemimizle de zemin hazırladığımıza inanlardanım.
ve bir çok rahatsızlığın bize bir şeyler anlatmaya çalışan sinyaller olduğunu biliyorum.onlar aslında bizi pozitif düşünmeye iterler..
Vucudumuz ve düşünce sistemimizle ilgili ciddi bir işbirliği vardır..
Eğer ne düşündüğümüzün sıklıkla bilincinde isek, yani düşüncelerimizin efendisi olmak konusunda çalışıyorsak aşağıda yazacaklarımı test etmek basit olacaktır..
Bazı rahatsızlıkları yaratmak neyseki sadece iki kere olumsuz düşünmeyle hemen mümkün olmuyor..senelerce alışıla gelmiş olumsuz düşünce zincirleri, büyük kırgınlıklar, derinlere gömülü beslenen gücenmişlikler, öfke belki de ileride faturası pahalıya gelecek zararlara zemin hazirliyor olabilir..Bu yüzden lütfen düşünmenin önemini algılayalım..Bu olumsuz düşünceleri yaşamak elbetteki doğaldır ama bunlarla bedenimizi yormayalım, çabucak kurtulup olumlu düşüncelere girmenin yollarını arayalım..
Bazen ise yasadığımız basit rahatsızlıklar örneğin ağrılar yada öksürmek yada boynumuzun tutulması, parmağımızı kesmemiz kısa süreli güçlü düşüncenin hemen ardından gerçekleşebiliyor..işte test edebiliriz dediğim düşünce modellerimiz bunlardı..

Burada bedende hastalık yaratan olası düşünce kalıplarını sağlık yaratmakta kullanacağımız yeni düşünce modellerini yada olumlu ifadelerin açıklaması var.
Her hastalığın zihinsel nedeni herkes için yüzde yüz geçerli değildir elbette..
Ama en azından hastalığın nedenlerini araştırmaya başlamamız için önemli bir başlangıç noktasına değiniyor olabilir.

Alternatif sağlık yöntemleri konusunda çalışan bir çok kişi zihinsel nedenlerin %90 oranında doğru olduğunu savunuyor.
aşşağıda vucudumuzdaki bazı bölgeler ve olası bazı rahatsızlıklar ele alınmış.ve örnek pozitif düşünce modeli verilmiştir.
fikir vermesi açısından olumlu bir yazı diye düşünüyorum.

BAŞ:Bizi temsil ediyor.dünyaya gösterdiğimiz şey.Genellikle başımızla tanınırız.baş bölgemizde bir sorun varsa bu,genellikle ''bizde'' çok yanlış bir şey olduğu duygusunu taşıdığımızdandır.
(sakin gevşek huzurluyum..güvendeyim.kendime güveniyorum..kendimi seviyorum)

SAÇ:Dayanıklılığı temsil eder.gergin ve korku dolu olduğumuzda sıklıkla omuz kaslarında başlayan katılaşma,başımızın tepesine hatta göz çevresine kadar yaılır...Saç,saç kökleriyle beslenir.kafa derimizde gerginlik olduğunda sıkılmaktan dolayı saç nefes alamaz..Ölür ve dökülür..
gerginlik sürüyorsa,kafa derisi gevşeyemez.saç kökleri sıkıştırdığı için yeni şaç büyüüyemez.sonuç kellik.
Gerginlik güçlü olmamaktır.gerginlik zayıflıktır.Gerçekten güvenli ve güçlü olmak demek,sakin,dengeli ve huzurlu olabilmektir.Bedenlerimizi daha çok gevşetmeliyiz saç derimizi de..
(sakin gevşek huzurluyum..güvendeyim.kendime güveniyorum..kendimi seviyorum)

KULAKLAR:İşitme kapasitesinitemsil ediyor.eğer kulaklarımızda sorun varsa,genellikle işitmek istemediğimiz bir şeylerin olup bittiği anlamına gelir..Kulak ağrısı işttiğiniz birşeyden kızgınlık duyduğumuzun göstergesidir.
kulak ağrıları çocuklarda yaygınca görülür.Çocuklar genellikle evlerinde işitmek istemedikleri şeyleri duymak zorunda kalabiliyorlar.
Çoğu ailede çocuğun kızgınlığını ifade etmesine izin verilmez.Çocuk olayları değiştirme gücüne sahip olmamasının tepkisini kulak ağrısı yaratarak gösterebilir.tabiki bilinçsizce yaratılan ağrılardır bunlar.kimse olumsuz bir deneyimi bilerek kendine çağırmaz.vucudun da bir dili vardır ve vucud kendini bu şekilde korur..Şiddetle işitmek istemessiniz vucud bu isteğinizi duyar ve kendince önlem alır. mesela kulağınız tıkanır yada ağrır..
(Tanrıyı dinliyorum.hayatın coşkusunuişitiyorum hayatın bir parçasıyım.sevgiyle dinliyorum.çevremde uyum var iyi ve hoş şeyler işitiyorum.)

GÖZLER:Görme kapasitesini temsil eder..göz sorunları görmek istemediğimiz birşeyler olduğu anlamına gelebilir.kendimizle yada hayatla ilgili, geçmişle şimdiyle yada gelecekle ilgili görmek istemediğimiz şeyler..
Şu anda olanları görmezden mi geliyorsunuz?Neyle yüzleşmeyi şstemiyorsunuz?Şu anda mı yoksa gelecekten mi korkuyorsunuz?
Eğer gerçekleri net bir şekilde görebilseydiniz,şu anda görmediğiniz neleri görüyor olacaktınız?
Kendinize ne yaptığınızı görebiliyormusunuz?
(Özgürüm özgürce ileriye doğru bakıyorum çünki hayat sonsuzdur.mutluklarla doludur.Sevecen gözlerle bakıyorum.Kimse bana asla zarar veremez..)
Astigmat:kendini olduğu gibi görme korkusu(kendi güzelliğimi ve görkemimi görmeyi seçiyorum)

Katarakt :geleceği görememek yada karamsar görmek..(hayat sonsuz ve haz doludur)

Miyop :gelecek korkusu(kutsal hayatın rehberliğine güveniyorum)

Glokoma :taşlaşmış affetmezlik(sevgi ve şevkatle bakıyorum)

Konjunktivit:hayatta görülen şeylere öfke ve düşkırıklığı duymak(sevginin gözleriyle görüyorum uyumlu bir çözüm yolu var ve bu yolu kabul ediyorum)

BAŞ AĞRILARI:Kendini yanlış,değersiz,geçersiz görmekten kaynaklanıyor.bir daha başınız ağrıdığunda kendinizi hangi konuda yargıladığınıza dikkat edin.Kendinizi affedin.
Migren türü ağrılar mükemmeliyetçi olan ve bu yüzden kendilerine çok baskı yapan kişiler tarafından yatarılıyor.migrende yoğun olarak bastırılmış kızgınlık olabilir.
(Kendimi olduğum gibi seviyor ve onaylıyorum ve affediyorum)

SİNÜS:Sinüs agrıları burnun çok yakınında hiisedilir..hayatınızda size çok yakın olan birisinden rahatsızlık duymuş olabilirsiniz.o kişi tarafından ezildiğinizi vs.vs. hissediyor olabilirsiniz.
Olayları kendimizin yarattığını unutuyoruz..Sonra da sıkıntılarımızın suçunu başkalarına atarak gücümüzü o kişiye(kişilere) vermiş oluyoruz.
hiç kimsenin, hiç bir olayın,hiçbir şeyin üzerimizde gücü yok..
Zihnimizde düşünen sadece bir kişi var.Biz.zihnimizde barış huzur,uyum denge yarattığımızda hayatımızda da bunlar olacaktır.
(Hayatımda barış ve huzur var güvendeyim.)

BOYUN :Boyun, düşüncelerimizde esnek olma,sorunun öteki yüzünü görmek,başka bir kişinin bakış açısını anlamayı temsil ediyor.
Boynumuzla ilgili sorunlar kendi bakış açımızın doğruluğu konusunda inatçı bir tutum sergilediğimiz anlamına geliyor.
(esneğim.başka bakış açılarını da sevgiyle algılyorum)

BOĞAZ:Boğaz,istediğimiz şeyi söyleyebilme ve kendimizi ifade edebilme yeteneğini temsil ediyor.Boğazla ilgili sorunlar bunları yapmaktan korkmak,hakkımızı aramaktan çekinmek,''ben buyum'' demek cesaretini gösterememekten kaynaklanıyor.
Kızgınlık boğaz ağrılarının başlıca nedeni.eğer soğuk algınlığı da varsa zihinsel karışıklık da yaşıyoruz demektir..

Larenjit:konuşamıyacak kadar öfkeli olmak demek.

Boğaz,bedendeki yaratıcı akışı da simgeliyor.
Yaratıcılığımızı ifade ettiğimiz bu bölgede,yaratıcılığımız engellendiğinde,boğazla ilgili sorunlarımız olur
Boğazdaki enerji merkezi beşinci çakra,bedende değişimin olduğu yerdir.değişime karşı koyduğumuzda,değişimin tam ortasında yada değişmeye çalıştığımızda(allah allah boğazım gıcık kaptı ) genellikle boğazımızda etkinlik artar.
Öksürdüğünüzde yada biri öksürdüğünde dikkat edin.
Ne konuşuluyordu? Neye tepki gösteriyoruz? Direnç ve kabullenmememi? Yoksa değişim süreci içindemiyiz?

Öksürmek kendini keşfetmede önemli bir araçtır.Öksürdüğünüzde yada yoğun bir gıcıkla gelen yoğun öksürükle boğuştuğunuzda elinizi boğazınıza koyarak yüksek sesle '' Değişmeye Hazırım'' ya da ''Değişiyorum'' demenizi tavsiye ederim ben hep diyorum.Ve yararını çok gördüm.Bu benim sonradan dindiğim en güzel alışkanlıklarımdandır.
(Düşündüklerimi hissettiklerimi,isteklerimi sevecenlikle ve özgürce dile getirebiliyorum.Yatarıcıyım.Sevgiyle konuşuyorum)

alıntı

Umarım ilginizi çekmiştir, zamanla elimden geldiğince hepsini sizinle paylaşacağım..görüşmek üzere..
sevgiler

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

jaunty isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-03-2008, 10:53 AM   #2 (permalink)
Yüzbaşı

186 Mesajinıza toplam 549 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
jaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura about
Standart Ynt: Vücudumuz ve sağlıklı düşünce modelleri

Geldik en dikkatimi çeken bölümüne eller ve parmaklar ve sırtımız ve düşünce sistemimimiz.

ELLER :Yakalar tutar,kavrar.Birşeylerin parmaklarınızın arasından akıp gitmesine izin veririz.bazen gerektiğinden fazla tutarız.Açık elli,sıkı elli,el becerili,yumruk sıkan,yumuşak elli oluruz.Elden veririz,el veririz,elde edemeyiz,elinin hakkını veririz,elele veririz,avucumuzun içine alırız,elimizden gelmez,eli maşalıdır,eli uğurlu gelir, ele avuca sığmaz.
Eller yumuşak olabilir parmak araları çok fazla evhamlı yada katı düşünmekten dolayı sert ve yumru yumru olabilir.
Elleri sıkmak korkudan kaynaklanır,kaybetme korkusu asla yetöeyeceği korkusu, bırakırsan gider korkusu.
Bir ilişkiye sıkı sıkıya yapışmak,eşin arkaya bakmadan kaçmasına yol açar.Sıkılmış yumruklar yeni bir şeyi tutamazlar:
Elleri bileklerden rahatça sağlamak insana rahatlık ve açıklık duygusu verir.

PARMAKLAR :Her biri ayrı anlam taşır parmaklarda sorunlar size nerede gevşemeniz gerektiğini gösteren işaretlerdir.
Bu bölümden çok faydalandım halada faydalanıyorum..

İşaret parmağı ego ve korkuyu temsil eder.
Kesilmesi yada o parmağın herhangi bir şekilde yaralanması,içinde bulunduğumuz durumla ilgili korku ve kızgınlığımızın egoyla bağlantılı olduğunu gösterir..
(Güvendeyim)
başparmak zihinseldir ve evhamı temsil eder.Akıl ve endişeyi temsil eder.
(Zihnim dingin)
orta parmak cinsiyet ve kızgınlıkla ilgilidir.
Kızgın olduğunuzda orta parmağınızı tutun.
bir erkeğe kızmış isesiniz sağ orta parmağınızı, bir kadına kızgınsanızz sol orta parmağınızı tutun.
(Cinselliğimle barış içindeyim)
yüzük parmağı birleşmeyi yas tutmayı,üzülmeyi
(Sevecen ve huzurluyum)
küçük parmak aileyi ve olduğunuzdan farklı davranmayı veya sahte bir görüntü verme çabasını sembolize eder.
(Hayat ailesinde olduğum gibi görünüyorum)

SIRT : Destek sistemimizi temsil eder.Sırt sorunları genelde yeterince destek göremediğimizin ifadesidir.Sıklıkla bizi işimizin,ailemizin,ailemizin,eşimizin desteklediğini düşünürüz.Gerçekte,tümüyle Evren ve hayatın kendisi tarafından destekleniyoruzdur.

üst sırt ağrıları,duygusal destek yoksunluğunu,sevilmediğimizi hissettiğimizin ifadesidir.kocam/karım/sevgilim/ annem/ babam beni anlamıyor desteklemiyor.
(Kendimi seviyor ve onaylıyorum.Yaşam beni destekliyor.)

orta kısım suçluluk duygusuyla ilgilidir.sırtıma binen yükün altında ezilmek.
Geçmişimizde arkamızda kalan bir şey mi var?
Arkamızda ne bıraktığımızı görmekten yada işitmekten mi korkuyoruz?Yada arkada bıraktığımız bir şeyi mi gizliyoruz?
Sırtımızdan hançerlenmiş gibi mi hissediyoruz?
(Geçmişimi bırakıyorum.Yüreğimdeki sevgiyle hayata ileriye doğru yol almayı seçiyorum.)

alt sırt bölgesi parasızlık yada parasal korkuları temsil eder.Miktarın hiç bir önemi yoktur.
Gerçekten ''bitip tükendiğinizi'' mi hissediyorsunuz?
Ekonomik sorunlarla bir çıkmaz içinde olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?
Harcamalarınızı abarttığınızımı mı düşünüyorsunuz?Bu sizi korkuttumu?
(Hayatın kendisine güveniyorum.ihtiyacım olan şey daima karşılanıyor)

Çoğumuz hayatta en önemli şeyin para olduğunu düşünür.Onsuz yaşanamaz.Bu doğru değildir.
Paradan çok daha önemli onsuz yaşayamayacağımız bir şey var...O nedir?..Nefesimiz..
Nefesimiz hayattaki en değerli şey.
Ama nefes verdiğimizde,bir sonraki nefesi almak için havanın orada olacağından zerre kadar şüphe duymayız..
Bir nefes daha alamamış olsaydık,üç dakika dayanamayız.

Bizi yaratan Güç, hayatımız boyunca yetecek nefesi bize verdiğine göre,neden tüm diğer ihtiyaçlarımızı da karşılayacağına güvenemiyoruz?

alıntı
(devam edecek)
Alt 25-03-2008, 04:20 PM   #3 (permalink)
Yüzbaşı

Üç önemli konu daha:
AKCİĞERLER
Hayatın içinde olma kapasitemizi temsil ediyor.
Akciğer sorunları hayatı doyasıya yaşamaktan korkmak anlamına geliyor.yada dolu dolu yaşamaya hakkımız olmadığını düşünüyoruz.
Kadınlar genelde daha hafif ve yüzeysel nefes alırlar.Asırlar boyu kendilerinin iknci sınıf vatandaş olduklarını düşündüler.Bügün herşey değişiyor.Toplumun tam üyeleri olarak yerlerni alıyor ve daha derin dolu dolu nefes alıyorlar.
Nefes darlığı ve sigara tiryakiliği hayatı reddediş yollarından biridir.Varolmanın değersiz olduğuna dair derin inancın maskelenmiş halidir.
Suçlamak ve yargılamakla sigara alışkanlığı yenilmez.Önce temel inanç değişmelidir.

(Hayatı seviyorum,hayatı dolu dolu ve özgürce yaşamak en doğal hakkım.Sevilmeye layığım.hayatı dopdolu yaşamayı seçiyorum.)

GÖĞÜSLER
Annelik sembolü.Göğüs sorunları bir kişiye bir yere,bir şee,bir deneyime ''aşırı annelik'' yaptığınızı gösteriyor.

Annelik sürecinin bir parçası da çocuğun ''büyümesine'' izin vermektir.Elimizi nerede çekeceğimizi bilmek,ipleri büyüyen çocuğa teslim etmek zorundayız.Aşırı koruyucu olmak,çocugun kendi deneyimlerinin üstesinden gelmesine hazırlıklı olmasını önler.

Korkularınızı aşın ve evrensel aklın her birimizin içinde varolduğunu bilin.

(Kendim olmakta özgürüm,başkalarının da kendileri olma özgürlüğüne saygı ve sevgi ile yaklaşıyorum.Herkes büyüyüp gelişmeli)

KANSER
Derin acı,uzun süre taşınmış kırgınlık,sır,bedeni kemiren hüzün..nefreti içine derinlere gömmek..
Çok uzun süredir bastırılmış derin bir kırgınlığın bedeni sözcüğün tam anlamıyla yemesi hastalığıdır.
Tabiki tek sebep sadece düşünce sistemimiz olamaz..Dış koşullarla birlikte sağlık sorunlarının üzerine bozuk psikolojimizide ekleyerek zemin hazırlamış oluruz.
Bu gün sinir stres ve psikolojik durumların sağlık üzerinde ne kadar etkili olduğu artık aşikardır.

Mesela çocuklukta güven duygusunu kaybettiğimiz derin bir olay yaşanır.
Bu yaşanan asla unutulmaz.Hep saklanır..
Kişi kendine acıma duygusuyla yaşar,uzun süreli,geliştirici,anlamlı ilişkilere giremez.
İnanç sisteminden ötürü hayatı bir dizi düşkırıklığı olarak görür.Ve üstüne sağlıksız ortamlarda çalışmış olabilir,dengesiz beslenebilir vs.vs...
Bunun yanında umutsuzluk acizlik ve kaybetme duygusu düşüncelere hakim olur.Tüm sorunlarımız için başkalarını suçlamak kolay hale gelir.
Bunlar da hastalıklara kapı açar..

Bu bahsedilen düşünce ve duygu durumları her kişinin yaşamında az çok edindiği deneyimlerdir.
Bu satırlar çok yoğun yaşanan ve çok uzun süre taşınan kırgınlık, kızgınlık, öfke duygularından kaçınmam için bana ışık tutan satırlar olmuşlardı..

Böyle duygu durumlarımla barışık olup, içinden çok çabuk nasıl çıkacağımı,kitaplardan ve sizlerden öğrendim. 96

Öfke kırgınlık, kızgınlık duyguları tabiki yaşanılması olağan olan duygulardır..
Bunları taşımayı, içimize gömmeyi, büyütmeyi bırakıp;yönetmeyi ve doğru şekilde ifade etmeyi, çabucak içinden çıkmayı öğrenmeye başlayınca sağlıklı çizgiyi yakalamışız demektir.
Sevmeyi öğrenmek,kendini severek kabul etmek kanseri aşmanın anahtarıdır.
Bizler elimizden geldiğince psikolojik durumuzu düşünce sistemimizi sağlıklı kılmaya çalışalım ki sağlıklı bir bedene daha da yakın olalım..Ve hastalansak da bununla nasıl daha kolay başa çıkabileceğimizi bilmiş olalım..

(Geçmişle ilgili herşeyi sevgiyle affediyorum.Yaşamımı mutlulukla doldurmayı seçiyorum.Kendimi seviyorum)

Devam edecek.
Alt 25-03-2008, 11:35 PM   #4 (permalink)
Üsteğmen

Tesekkür: 0
93 Mesajinıza toplam 302 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
izmirli035 is an unknown quantity at this point

merhabalar,

ilginç bilgiler iin jaunty ye sonsuz tesekkurler!!
hayati ve de kendimi seviyorum!!!
iyi aksamlar herkese
izmirli035 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-03-2008, 12:36 PM   #5 (permalink)
Yüzbaşı

KALP
Sevgiyi,kanımızdaki sevinci sembolize ediyor.
Kalbimiz sevgiyle,bedenimizin her noktasına sevinci pompalıyor.
Kendimizi sevgi ve sevinten yoksun bırakırsak,kalbimiz daralır ve soğur.Sonucunda kanımız sağlığını yitirir
ve anemi, anjin ve kalp krizlerine doğru yol alırız.
kalp kriz yaratmaz,krizi yaratan bizizdir.

Kalp hastaları diğer kişilere nazaran, daha katı yürekli yaşayarak kendilerini güvende hissedeceklerini düşünen insanlardır.
Fazla esnek değillerdir,çelik gibi iradeleri vardır,zihinsel bir katılık içindedirler.Böylelikle kötü olayladan kendilerini ve çevrelerini sakındıklarını sanırlar.
Yarattığımız dramlara oyunlara kendimizi öyle kaptırırız ki her an çevremizde olan küçük sevinçlerin farkında olmayız.
Yıllar boyu sevinçleri kalbimizden öyle sıkıp atarızki bu atış ağrı verir.
Kalp hastalıkları olan kişiler asla mutlu kişiler değildir.
Hayatın güzelliklerini görmek için zaman ayırmazlar.
Bu değer bilmezlikle bir kalp krizi daha yaratırlar.
Altı kalpli,taş yürekli,açık kalpli,kötü yüekli,sevecen kalpli,sıcak kalpli,kalbi temiz..kalbiniz nerede?
(Hayatı sevmeyi seçiyorum.Sevecen,mutlu düşünceleri seçiyorum,sevecen bir dünya yaratıyorum.Güvenli ve özgürüm.)

MİDE
Tüm yeni düşünce ve deneyimlerimizi hazmeder.
Midemiz neyi alıyor neyi almıyor hazmedemediğmiz şey nedir?
Mide sorunları yeniliklere kolalıkla adapte olamadığımızın göstergesi.Korkuyoruz.
(Güvendeyim hayatın bana daima iyilikler getireceğine inanıyorum)
Ülser
Korkudan başka bir şey değildir.''yeterli olamama'' korkusu.
yeterince iyi eş, iyi ebeveyn iyi patron olmamaktan korkuyoruz.
kim olduğumuzu hazmedemiyoruz.başkalarını memnun edebilmek için kendimizi paralıyoruz.
İşimiz ne kadar önemli olursa olsun kendimize verdiğimiz deger çok az.
Bizim aslında beş para edip etmediğimizi öğrenmelerinden korkuyoruz.
Sevgi ülserin ilaçlarındandır.Kendisini seven kendisiyle barışık insanlar asla ülser olmaz.
İçinizdeki çocuğa karşı sevecen olun.Küçükken ihtiyacınız olan desteği ve teşviki şimdi kendinize verin.
(Kendimi tam olduğum gibi seviyor ve onaylıyorum,tüm yaptıklarım için kendimi takdir ediyorum)

Devam edecek..

Alt 07-05-2008, 06:55 PM   #6 (permalink)
Yüzbaşı

BACAKLARIMIZ
Hayatta bizi ileriye doğru götürüyor.bacaklardaki sorunlar genelde,ileriye adım atma korkusu yada bir yolda ilerlemekteki kararsızlığımızın göstergesidir.Ayaklarımızla koşarız,ayağımız geri gider,ayağımız sürünür.Birşeyleri yapmak istemediğimiz zamanlar,bacaklarımızda küçük sorunlar yaratırız.
varis damarları nefret ettiğimiz bir yerde veya işte olduğumuzu gösterirler.Aşırı yük taşıdığımızı hisediyor olabiliriz..Damarlar zevki taşıma yeteneklerini kaybederler.
(Hayatı seviyor ve özgürce haraket edebiliyorum.)

DİZLER
Boyun gibi esneklikle ilgilidir.taviz verme ve gurur,ego ve inatçılğı ifade ederler.Genellikle ileriye doğru hamle yaparken,taviz vermek istemeden yapmak isteriz.Taviz vermekten korkar ve katılaşırız.Bu eklem yerlerini de sertleştirir.İlerlemek istiyoruz ama değişmek istemiyoruz.Bu yüzden dizin iyileşmesi uzun sürer.Ego devrededir.Ayak bileğide bir eklem yeri olmasına rağmen ncindiğinde çabuk iyileşir.Dizin iyileşmesinin uzun sürmesi,gururumuz ve haklı çıkma konusundaki ısrarcılığımızdandır.
Dizinizde bir sorun olduğu zaman hangi konuda illede haklı çıkmak istediğinizi düşünün.Nerede taviz vermekten kaçınıyorsunuz?inat etmeyi bırakın.Hayat akıştır.Hayat harekettir.Huzurlu olmak için esnek olmak,takılıp kalmamak gerekir.Söğüt ağacının rüzgarın estiği yönde eğilmesi ve hep zarif hayatla uyum içinde olması gibi.
(Hoşgörülüyüm,affediyorum,anlayış duyuyorum,kolaylıkla uzlaşıyorum,hiç korkmadan ilerliyorum,hayatla uyum içindeyim.)

AYAKLARIMIZ
Kendimiz ve hayat hakkındaki anlayışımızla ilgilidir.Geçmişle, şimdiyle, gelecekle..
Çoğu yaşlı insan yürümekte zorluk çeker.Hayat anlayışları geçerliliğini yitirmiştir ve gidecek yerleri kalmamış gibidir.
Küçük çocukların hoplayıp zıplayan ayakları vardır.yaşlı insanlar hareket etmekten korkarcasınadurdukları yerde bile sallanırlar.
(Gerçek benim desteğim, İleriye doğru zevkle adım atıyorum.Anlayışım gelişiyor,değişen dünyaya ayak uyduruyorum.)

KAZALAR
Aslında herşeyi olduğu gibi kazaları da biz yaratırız.Tabiki ''bir kaza geçirmek geldi içimden'' demeyiz.Ama olumsuz düşüncelerle meşgül olan beynimizle, önümüzü bile göremediğimiz anlarda,bu düşünce kalıplarımızın seçtiği kazaları kendimize çekeriz.
Bazıları ''sakardır''..nedense kazalar heryerde onları bulur.Bazılarınınsa hayat boyu başına bişey gelmez.
Kazalar kızgınlık ifadesidir.Birikmiş öfkedir.Kazalar ayrıca otoriteye karşı çıkma arzusudur.O kadar öfkelenirizki birisine vurmak isteriz,ama birisi bize vurur yada çarpar.
kendimize kızdığımızda,suçluluk duyduğumuzda,kendimizi cezalandırma ihtayıcı gördüğümüzde kaza bu işlevi görür.
Kaza başkalarından ilgi ve şavkat görmemizi sağlar.Birileri bize bakar,yaralarımızı iyileştirir.Bazen ağrılarımız da olur yatakta bir süre istirahat etmemiz gerekir.Ağrılarımızın bedenimizde oluşturduğu yerler,hayatımızın hangi alanında kendimizi suçlu hissettiğimiz konusunda bize ipucu verir.
yaralar,yanıklar,kesikler,ateşlenme,şişme kabarma,kaşınma
Kızgınlığınbedendeki diğer ifadesidir.
ne kadar bastırmaya çalışırsak çalışalım,kızgınlık ifade edilmenin bir yolunu bulur.
Birikmiş öfke patlamaması için içimizden çıkmalıdır.
Öfkemizle birilerine zarar vereceğimizden, inciteceğimizden korkabiliriz.Ama kızgınlık kolaylıkla ''şu konuda kızgınlık duyuyorum'' diye ifade edilebilir.Tabi bu sözleri işverenimize her zaman söyleyemiyebiliriz..Ama yastığı yumruklayabilir,arabada avazımız çıktığı kadar bağırabilir veya mesela tenis oynayabiliriz.
(Kendimi seviyorum,içimde ve çevremde barış ve uyum yaratıyorum.)
(İyi hissetmeyi hak ediyor ve sevecenlikle kabul ediyorum.)
(Bulunduğum noktada huzurluyum,arzu ve ihtiyaçlarımın karşılanacağını bilerekiyiliğimi kabul ediyorum)

Bookmarks