Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-07-2009, 06:30 PM   #34 (permalink)
Belgin ∞

Redflowers

Belgin ∞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Belgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Bu da benim hikayem..

Sevgili Roxie, önce

Ben aslında sadece kendimi anlattım sana, ama senin yazdıklarının bana ışık tutuyor olduğu gibi benimkilerde sana ışık tutmuş, öyle mutlu oldum ki. Elimden sadece yaşanılanları anlatmak geliyor, aşılanları. Sana yeniden kendimi anlatma ihtiyacım var :) Biraz uzun olabilir, umarım sıkılmazsın :)

Canım benim anlattıklarından gördüğüm kadarıyla ikinizde kurban rolünü üstlenmişsiniz. Sen anneni ataklardan korumak için kendi hayatını feda ediyorsun, o ise şimdiye kadar feda ettiklerinin cabasını alıyor senden. Ne de olsa sen onun kızısın, 9 ay karnında taşımış seni, beslemiş, okutmuş, kendinden vazgeçmiş belki sana derdini anlatmaya çalışırken söylediği sözlerde.

Çocuk yaşta babasız kalan biri olarak annem hep savunmacı oldu bizlere karşı, 3 evlat hepsi onun yanında, hiç bilmediği bir yerde, dedemden kalan bir emekli maaşıyla hepimizi mutlu etmeye çalıştı kendince. O kadar çok hırpaladı ki kendisini, aslında bizleri hırpaladı farkına varmadan. Çocukluğumdan bu yana sorumlulukla yetiştim, babamdan miras kalan devasa borç yüzünden okul hayatım tehlikeye girince 13 yaşında çalışmaya başladım cafelerde okul sonralarında :) Lise bitip üniversiteyi kazanınca gidemedim çalışmaya devam etmem gerektiği için. Kazandıklarımla evimi kurdum 19 yaşında ve ayrıldım yanından annemin. Hem çok kızgın, çok öfkeli ve kırgındım, hem de çok acıyordum ona. Geceleri ağlıyordum evimde ama yine de gitmiyordum yanına. Bu sene başına kadar devam etti çatışmalarımız. Annem 67 yaşında ve en çok kullandığı sözdü ' ne anadan güldüm, ne kocadan, ne evlattan al canımı yarabbim' o bunu söyledikçe için için amin derdim çocukken ne acı :(

Şimdi mi? Apartmanımızın duvarları çok ince, annemin yatak odasıyla benim yatak odam çapraz kalıyor binada. Bir alt katında çaprazında oturuyorum ve her sabah şarkı söyleyerek yataktan kalkışını duyuyorum. Geleceğe dair planlar yapıyor, anneannemden bahsederken ağlamıyor sadece dedemi sorunca gözleri nemleniyor özlemden o da biliyorum. Her sabah kahvaltılar hazırlıyor bana, kahveler içiyoruz. Fıkralar anlatıyor yarım yamalak hatırladığıyla :) 2 gün önce yıllardır ilk kez sarıldık birbirimize titreyerek, ağlayarak. Bugünlerde içinde bulunduğum zorlu durumdan mütevellit daha anlayışlı bana karşı, daha içten.

Payım var mı diye düşünüyorum, bilmiyorum.
Sadece anneme geçmişin yüklerinden kurtularak yepyeni bir yaşama başlamasını söylemiştim, netten gördüğüm başarı hikayelerini, mutluluk hikayelerini 'vay be anne, baksana ben de böyle olmak istiyorum işte ' diyerek okudum ve girdim aklına. Her sabah yanına çıktığımda bazen bir maske gibi bazen ise gerçekten hissederek gülümsedim ve günaydın prenses dedim. Yanıma alıp dışarıya çıktım, gezdirdim, çok ufak hediyeler aldım. Bazen demet değil çiçekçiden rica ederek aldığım tek bir papatyayla girdim gönlüne, bazen anne sana ihtiyacım var diyerek onu çok üzmeyecek bir derdimi anlattım tüm içtenliğimle, amaç sadece paylaşmaktı, ona güvendiğimi belirtmek. Evde olamadığım zamanlarda arayıp küçük şakalar yaptım gülmesi için ve iyi ki varsın annemsin benim diyerek kapadım telefonu.

Annem şarkılar söylüyor, benim yüzümden mi? Hayır. Kendisi istemedikçe ben onu asla mutlu edemezdim. Ama şunu da biliyorum ki, her ruh en derinde de olsa mutlaka mutluluğu ve sevgiyi ister içinde. Ben sadece içinde mevcut olan şeyin farkına varmasını sağlamışımdır belki de.. Bilemiyorum.

Evet, önünde çok uzun bir yol var ve sen mutluluğu hak ediyorsun. Ama canım benim ne olursun her şeyden önce kendini sev, kendine aşık ol. Yargılaman gereken yerde otur yargıla ama daha önce de bir kaç kez dediğim gibi asla idam sehpasına taşıma kendini. Bu hayat senin, sen yaz, sen oyna. Annen de, baban da, erkek arkadaşın da bu hayatta sadece bir figuran. Aslolan sensin. Annene sevgiyle yaklaş, asla çekinme söyleyeceklerinden ama içinde sevgi olsun, şefkat olsun. Kırıldığını düşündüğün an kocaman bir öpücük kondur yanağına, onu sevdiğini söyle gerçek tam aksi olsa bile. Bunu yaparak onun hayatını değil, kendi hayatını iyileştirdiğinin farkında ol.

Unutma; Senden bir tane daha yok bu dünyada.

Sevgiyle..

Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?
Belgin ∞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla