14-08-2009, 12:36 AM
|
#5 (permalink)
|
Moderator
Tesekkür: 16,247
1,756 Mesajinıza toplam 14,576 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Bende bi şeyler karalamak istedim... bugün sana uzun uzun cevap yazmıştım ama paydos saatiydi ve hadi çıkıyoruz dediler diye aceleden göndermeden sayfayı kapatmışım
hüzünlü okumaya başladığım yazında kararlarını görünce mutlu oldum..
kızım özel üniversiteyi burslu kazandı günlüğümde okudun..
dün akşam akrabalarımla kalabalık bir ortamdaydım.. her kafadan ayrı ses çıktı.. özel üniversiteyi hangi cesaretle tercih etmişiz, burs kesilirse ne yapacakmışız, zengin çocuklarının yaşam tarzı farklıymış, gezerlermiş, içerlermiş, benim kızımda onların ortamında bozulmazmıymış, matematik bölümü okuyunca nolcakmış falan falan..
hiç kaale almadım dediklerini.. kızım mutlu mu, ben mutlumuyum, kesinlikle mutluyuz sonuçtan.. başka kim olursa olsun dediklerinin önemi yok..
hata ise, hatayı yaşayarak zaten öğreneceğiz ki hata olduğunuda düşünmüyorum..
başkalarının eleştirileri konulara farklı bakış açısı geliştirmeni sağlar belki ama seni kesinlikle yönlendirmemeli..
torpil konusuna gelince..
halamın kızı tedaş ve kolordu sınavlarına girmişti.. ikisini de kazanmış ancak mülakata katılması gerekiyordu. terslik olcakya, her ikisinin mülakatı aynı gündü.. ikisine de mümkün değil giremez çünkü biri Çanakkale'de diğeri Gelibolu'da.. kolordu komutanlığı olsun istiyor ama torpil dönüyor diyorlardı ve torpili yoktu.. girememe ihtimali vardı bu durumda.. tedaşın mülakatına gitse, kolordu komutanlığında aklı kalacaktı.. en sağlıklı kararı kendisi verdi ve kolordu komutanlığının mülakatına katıldı..
torpili olmadığı halde kendi başarısıyla mülakatı geçti ve kaç yıldır orada çalışıyor.. torpil engeline takılıp kararını etkileseydi, hep bir pişmanlık olacaktı içinde..
yakınlarımız, eşimiz dostumuz bazen iyiliğimizi düşünerek eleştirilerde bulunup yönlendirmeye çalışıyorlar.. halbuki bizi sınırlıyorlar.. izin verdiğimiz ölçüde tabii ki..
başarıların için tebrik ediyorum ve devamının geleceğine inanıyorum..
azmini hiçbir şekilde yitirme..
iyiniyetlede olsa sana gösterilen başarısız kişilerin örneklerine kulaklarını kapat.. kızıma da söylediğim şey şu ki, SENİN ÖRNEĞİN HENÜZ YAŞANMADI..bunu oluşturacak olan sensin..
içtenlikle paylaştığın için yüreğinden öpüyorum..
sevgilerimle |
| |