Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-08-2009, 03:10 AM   #2 (permalink)
salvadore_xp

salvadore_xp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 162
182 Mesajinıza toplam 846 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
salvadore_xp has a spectacular aura aboutsalvadore_xp has a spectacular aura aboutsalvadore_xp has a spectacular aura about
Standart Cevap: Regl Düzensizliği

Bu konuya hormonel bakmak gerek diye düşünüyorum. Benim eski sevgilim hardcore antreman yaptığı dönemde regl olamıyordu. Çünkü sert antremanlar endokrinle beraber testeron miktarını da arttırıyordu. Çözümü östorojeni arttıran bitkisel ürünlerde buldıuk. Özellikle yeşil fasülye ve bira ostorojeni arttıracağı için ostorojen/testeron dengesini sağlayabilrsin.
Sen de bu bahsettiğimin tam tersi olmuş sanırım. Ostorojen miktarın çok artmış. Boy uzatma telkinleri diz kapaklarında ağrı yapıyorsa bu growth salgının arttığını gösterir. Onunla beraber testeron seviyen de artar. Bir bayan olarak baskın hormonunuz östorojen olduğu için çabuk yağlanırsınız, kassız bir vücudunuz olur ve naziktir. Zayıflama telkinin metabolizmanı etkilediğini düşünelim. Makale linkilni hatırlamıyorum; ama bir makalede bayanların diet yaptığı dönemde testesronun tavan yaptığını okumuştum. Bunu da metabolizmaya bağlıyorum.
Vücudun binevi çalar saati olan ve regl rutinini düzenleyen temel hormon melantonindir. Melantonin salgın azalmış gibime geliyor. Geceleri uyuyabiliyor musun? Mümkün olduğu kadar güneşin doğmamış olduğu zamanda. Çünkü güneş olmadığında vücut uyku halinde olursa melantonin salgılayabilir. Güneş varken uyuyanlardansanız bu düzenleyici hormondan yararlanamazsınız.
Günlük yaptıklarını, uyku düzenini açıklarsan daha fazla bilgi verebilirim
(Bu arada en doğrusu doktora görünmektir. Ben okuduklarımdan bilgi vermeye çalışıyorum sadece. Bir doktor değilim)
salvadore_xp isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla