Alıntı:
gülpor Nickli Üyeden Alıntı
Eftde yerine koyma diye bir durum vardı yanlış hatırlamıyorsam,forumda okumuştum ama silnmiş...yani önce sorun olan duygumuzu kabul edip,sonra yerine koyacağımız duyguya çalışıyoduk...ben gerekli bilgileri öğrenmeden uygulamak istemedim...bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını rica ediyorumm...nasıl yapcaz bu yerine koyulan duyguyu ![rt67](images/smilies/14_msxlabs.com.gif) |
sevgili gülpor,
Eft yi uygularken öncelikli olarak var olan sorunumuz kabul etmek gerekiyor..Çünkü varlığını kabul etmediğimiz bir durumu değiştiremeyiz..Örnek vermek gerekirse;
Ben baş ağrısına sahip olsam da kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum..
Ben topluluk önünde konuşma korkusuna sahip olsam da,kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum..
Ben arkadaşıma olan öfkeye sahip olsam da kendimi tamamen kabul ediyorum..
gibi..
Belli vuruş noktalarıyla 1 den 10 a kadar rakam veriyoruz..Sıfırlayana kadar,yani tamamen sorun olan duygumuzdan kurtulana kadar bu çalışmamızı yapıyoruz..
Bu duygumuz azaldıkça da,
Hala, baş ağrısına sahip olsam da,kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum..
cümle kalıbını kullanabiliriz..
Forumun yine Eft ile ilgili konu başlıklarından birinde e-kitap linki verilmişti..
Burada çok güzel açıklayıcı bilgiler var..Ayrıca seminerde de bize bu kitap dağıtılmıştı..
En güzel öğrenmenin yolu, eğitim seminerlerimizden birine katılmak olur..Birebir dinlemek ve uygulamak daha etkili oluyor..