Cevap: Astral Seyahat 3D Video ilk önce şunu söylemek istiyorum konumuz astral seyahat bununla ilgilenen yada merak eden kişiler girip bakabiliyorlar fakat böyle bir tecrübesi olmayan, konu ile ilgili yorum yapanların bunu yaşadıklarını söyleyen kişiler hakkında bunun hurafe yada beyin aldatmacası gibi sözlerle çürütmeye çalışmasını yanlış buluyorum.buradaki konu bellidir eminimki yazdıklarımı okuyan ve bu seyahat deneyimini yaşayan arkadaşların benim aslında tam olarak ne anlatmak istediğimi anlamışlardır.çünkü dikkat ederseniz meleklerin alıp götüreceği ni yazdığım kelimenin sonunda bir ( :) ) işareti vardır yani dikkate alınması gereken bir önceki kelimedir. ölümden sonra ne olacak, o ayrı bir konudur öyle bir forum başlığı görürsem onunla ilgilide yazarım fakat buradaki konumuz ASTRAL SEYAHATtir.konu ile ilgili bilginiz yoksa ilk önce biraz araştın.ayrıca herkes bilsinki bu korkulacak birşey değildir.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx
Mevlana Celaleddin Rumi, rûhun uykuda bedenden ayrıldığını söyler ve Mesnevi'sinde bu düşüncesini şöyle belirtir: "Cân; atlarınızı eğersiz koyar. Bu sır, ölümün kardeşidir, sırrıdır. Ama gündüzün geri gelmesi için ayaklarını uzun bir bağla bağlar. Cân, boşlukta astar gibi gizlidir; bedense yorgan altında döner durur. Sen, bedensiz bir bedene sahipsin."
İbn-i Sina, insanın ruhla bedenden oluştuğunu belirtir ve şöyle der: "Beden, nefsin çalışmasına uygun bir hale gelince; rûh, bedene gönderilir, istenirse bedenden ayrılır. Tamamen ayrılınca bir daha yok olmaz."
Tasavvûfî çalışmalarda ruh ve beden ilişkisinin üzerinde özellikle durulur. Mesnevî'nin birçok yerinde, Ahmed Eflâkî'nin "Ariflerin Menkıbeleri" adlı eserinde ve sayısız evliyâ, ermiş ve veli öykülerinde; rûhun gerek istenildiği zaman, gerekse istemeden bedenden ayrılabildiği anlatılmıştır. Genellikle bu olay, keramet ve mucize olarak nitelendirilir. Şeyh Bedrettin, "Vâridât" adlı eserinde bunu açıkça anlatır:
"Bâzen kendimi latifleşmiş hissederim. Fizik bedenim, o varlığın bir kopyasıdır. Bu lâtif varlık, beden şeklinde görülür. Tıpkı buharın yoğunlaşmadan evvel görülememesi gibi, buhar yosunlanınca bulut olur, görülür." |