Binbaşı
Tesekkür: 234
488 Mesajinıza toplam 2,287 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: The Secret’ da Söylenmemişler JOHN ASSARAF
Elde etmek istediğiniz her sonuç için, sadece o sonuca özel düşünme ve davranış kalıpları geliştirmeniz gereklidir. İşiniz bunu bulmak ve ona adapte olmaktır. Esneklik gerekir. Bunda da egomuz yolumuzu keser. İnsanlar bir şey istiyor ama o şey uğruna düşünce ve hareketlerini değiştirmeye yanaşmıyorlar. Eskisi gibi düşünecek ve davranacaklar ama yeni sonuçlar alacaklar.
— Düş gücü olanlar yaratıcılar. Bir de yapanlar var.
— Amacı belirledikten sonra yola çıkıyoruz. Yola takılıyor, amacı unutuyoruz. Yol değiştirilebilinir. Ama biz yola sıkı sıkı tutunuyoruz.
— Gökyüzünde her şey yerli yerinde duruyor da, bir sizin mi peşinde olduklarınızın yeri karışık? Bu zeki doğanın kuralları içinde oynamaya başlarsanız, evren size hizmet eder.
— Önce istediğinizin net bir resmini çizin. Netlik en temel ilke. Evrene kendi iradenizi onun iradesi ile birleştirmek istediğiniz net bir talimat verin yani. Talimat hazırlamak bu konuda odaklanmanızı sağlıyor. Odaklanmak beyne talimat vermektir.
Beyninizin kumanda tablosu en karmaşık jet uçağından daha karmaşık. Onu otomatik pilota bağlamışken, şimdi rasgele bir düğmeye basıp, bu uçak niye düşüp yandı diye bakıyorsunuz. Bunda hayret edecek ne var? Ben her gün bir saat bir şey üzerinde çalışırım. Böylelikle sürekli öğrenirim.
— Talimatları verince evren içinden yanıt hemen gelir, ama şuurlu aklın lineer zamanı içinde sizin onu bulmanız, görmeniz veya duymanız zaman alır. Sabırlı olun.
Soru sormaya gelince, sizler hep bunlar neden başıma geldi diye soruyorsunuz. Evrende size, anlamadın madem bir daha anlatayım diyor. Bununla başa çıkmak için ne yapabilirim, ne yapmalıyım, nasıl bu sorunu aşarım diye düşünmeniz lazım.
— İnsanlar genellikle yaşam amaçlarını bulamadıklarını söylüyorlar, ben de onlara amacın bulunacak bir şey olmadığını, onun kararını verdiklerini, yani onu seçtiklerini söylüyorum.
— Bir sorun daha var, başarı amacınız kendini genellikle bir iş elbisesi içinde gösteriyor ve hemen siz, ama ben çalışmak istemiyorum. Tepeden inse olmaz mı diyorsunuz. Onun için amacı bulmak, üstelik hazır bulmak istiyorsunuz. Böylelikle aslında yapmak istemediğinize odaklanıyorsunuz. Ve başarıya asla ulaşamıyorsunuz. Yapmak istemediğinize odaklanmak zehir gibidir.
— Sürekli olumsuza odaklandıktan sonra bir değişim yapıp yapmak istediğinize odaklanmak biraz zaman alıyor. Değişim zordur. Bazı insanların sistemi böyle kurulmuştur üstelik. Her şeyi tersten görürler. Onları değiştirmek daha zordur. Dualite dünyasında her iki halinde olduğunu bilip, onların hiçbir yönüne duygusal olarak bağlanmadan, sonuca odaklanın.
— İş de her şey ters gidiyorsa, evde de ters gider. Bu her şey olumsuz demek değildir. Sadece size uygun değil. Hoşunuza gitmiyor. O kadar. Böyle düşünün.
Negatife odaklandığınızda beyninizde negatif kimyasallar ürüyor. Pozitif bir şeye odaklandığınızda ise, beyinde pozitif kimyasallar üretiriz. Nörobiyoloji alanındaki bu gelişmeleri bile bile kendinize zarar verecek tercihleri mi yaparsınız, yoksa yararlı olanları mı?
— Beyninizdeki otopilot programlarını yenileme vakti geldi. Yeni programlar yükleyin. Evrenle ve diğer insanlarla nasıl ilişki kuracağınıza dair kontrolü elinize alacağınız yeni programlar.
— Başkalarının istediklerini onlara veren insanlar, istediklerini alanlardır.
— Her yılbaşı kendi kendimle o yıla ait en çılgın düşlerimi içeren bağlayıcı bir anlaşma yaparım. Bu anlaşmayı imzalayarak, her ne pahasına olursa olsun bu anlaşmaya sadık kalacağıma ve onu gerçekleştirmek için elimden gelen her şeyi yapacağıma yemin ederim.
— Amacınızı seçtiniz, ona odaklandınız mı ona ait bilgi toplayın ama doğru bilgiler. Ve bu bilgiyi destekleyecek doğru eylemlere girişin. Başarı kaçınılmazdır.
— Her sabah egzersiz yaparım. Meditasyon yaparım. O gün yapacaklarımı yazarım. Her gün 6 önemli şey sıralarım. Bir saat çalışırım. Kuantum fizik, şirket kurma, beyin vs konularında. Sağlıklı beslenirim. Takdir ederim. Severim. Eğlenirim. Bana yarayan formül bu.
— Beyinde bilgileri alan ve toplayan bir merkez varmış. Bir de bilinçli olmayan kısmı var. Algılar ve davranışlarla ilgili. Bu kısım bilgi bölümünden ihtiyacı olan bilgiyi alıp, komutu veriyor. Varlığımızın ruhsal tarafı diyelim buna. Bilgi toplayan şuurlu tarafımız sürekli öbür tarafa davranışlarımızı etkileyecek bilgiyi veriyor. Bilgilerin girişi ile çıkışı arasındaki zaman, davranışlarımızın şimdideki kalitesini belirliyor. Şimdiki çocuklar öyle mi? Ben çocuklarıma hiç karışmıyorum. Bilgiyi aldınız, kararı verin ve eyleme geçin. Bilgiyi aldın, kararı ver ve eyleme geç. Hemen. Bizim de bunu yapmamız beyindeki devreleri yeni bilgilerle yükleyerek, hatları değiştirmemiz lazım. Ancak o zaman istediğimiz neticeleri elde ederiz. Şimdi siyah beyaz televizyonda, renkli film seyretmeye çalışıyoruz.
— İnsan bedeninin orkestra lideri, beynin ön lobunda. Beynin %35–40’ ını temsil ediyor. Yaşamımızdaki her şeyi idare edecek olan o olmasına rağmen çoğumuzda orkestra şefi uyuyor. Otomatik pilota bağlamış. Onu uyandırmak ve ışıkları yakmak lazım.
— Pazara ihtiyaçlarınızı değil, tohumlarınızı götürün.
— Önce elinizdeki imkânların götürdüğü yere kadar gidin. Oradan daha ileriyi görmeniz mümkün olur. Yeter ki yürümeye başlayın.
— Unutmayın ki bu beden sonunda başlangıcına dönecek yani, hidrojen, oksijen, nitrojen, karbon olacak. Yani her birimiz karbon birimleriz. Bu nedenle her şeyden önce, sevin, sevin, sevin diyorum...
“The Secret” üzerine Bill Harris’in söylenmeyenlerden derlemesi, Ayla Yasa
SEVGİYLE KALDIK
__________________ yokluk ,varlıgın aynasıdır. Dünyayı isterken de sus, Bir dileğe kavuşmak isterken de. Öylece seyre dal gitsin… mevlana |