Alıntı:
yeni bir hayat Nickli Üyeden Alıntı
çok haklısın nevresim,bu durum genetik olsa dahi çaba ile düzeltilebilir diye düşünüyorum..Tabii,negatif etkenlerle yaşamaya devam ederken daha fazla çaba harcamak gerekir.Bazen başa döndüğünü hissettirebilir insana..O ortamdan çıkabilme ihtimali olsa,daha farklı olur..Evli olduğun kişiyle olsa yolunu ayırırsın,benim yaptığım gibi..Arkadaşın veya komşun olsa hadi görüşmezsin...Fakat birinci derece aile üyeleri insanı bu durumda çok zorlayabilir..Kendilerini aşamadıkları için seni ezerek egolarını tatmin ettiklerini düşünüyorum ben..Bazen mesajlarını şaşkınlıkla okuyorum..Nasıl bir anne evladına iğrenç olduğunu söyleyebilir!!..Kendisi bu şekilde yetiştiyse,ne demek olduğunu daha iyi bilip seni teşvik edici yetiştirmesi gerekirdi...
Burada bunları dile getirmen bile ne kadar cesaretli olduğunu gösteriyor..Mücadeleci bir yapın olduğunu seziyorum ve bence sen bu sorunun üstesinden geleceksin.. |
yeni bir hayat haklısın herhangi bi kişi olsa bi şekilde uzaklaşırsın görüşmezsin o kişiyle,ama aile olunca sorun çıkılmıyo işin içinden.
annem artık biraz daha farkında yanlış yaptığıının şunuda söyliyim zaten cehaletten de ileri geliyo yaptıkları,ama yaptıkları tabi ki çok yanlış,daha bilinçli olmalıydılar kesinlikle.
annemin davranışlarını şöyle analiz ediyorum-dum,
çocukken; bana alakalı alakasız yaptığı küçük düşürücü davranışları,aşağalamaları, ben haketttiğim için bana yapıyo diye düşünüyodum,evet ben gerçekten layık değilim hiçbir şeye, özellikle ben bayan yanlışım herşeyi yanlış yaparım,buna inanıyodum,tabi çocuk aklıyla idrak edemiyo insan,
ergenlik döneminde;onları suçlama evremdi:Dnefret etme içten içe,onları hunharca çocuk yetiştirmiş insanlar olarak görme dönemimdi,babama tabi ki bişey diyemiyodum ama anneme söyleniyodum bazen,annemin olumsuz yönde etkisi zaten azalmıştı eskisine göre,
şimdi ki zamanımda ise;artık nefret etmiyorum ama keşke olmasaydı duygusu var hafiften,geçmişi daha özgür bıraktım,cahilliklerinden yaptılar bunları ,belki böyle olsun istemezlerdi diyorum kendi kendime,bu şekilde yorumluyorum
cesaretim konusunda da şunları itirafedeyim,internet ortamında olduğum için daha rahatım:D yüzyüze olsak bu kadar rahat olmazdım açıkçası,ama zamanla çok daha kendinden emin biri olucam buna inanıyorum,hatta şöyle demeliyim sanırım,ben kendine güvenen biri olmayı seciyorum:)
sunuda eklemek isterim gerçekten beni alakanız çok mutlu ediyo,beni tanımyosunuz bile ama yardımcı olmaya çalışıyosunuz,bu beni daha teşvik ediyo ,inşallah sizler de çok güzel bi hayata sahip olursunuz bütün güzellikler sizinle olur bunu samimi olarak söylüyorum,ben kendimi yalnız hissettiğim bi konuda yanımda oluyosunuz çok çok teşekkür ederim.