Arkadaşlar sitede sosyal fobi ile ilgili konuların geçtiği yerlere baktım ancak sosyal fobiden muzdarip olan kişilerin biraraya toplanıp bunu nasıl yeneceği hakkında fikir alışverişi, tartışma veya beyin fırtınası yapabileceği bir yer bulamadım...o yüzden böyle bir konu açmak istedim...eminim ki bu konuya fazlaca katılım olacaktır..
ilk olarak ben fikrimi söyleyerek konuda açılış yapayım...
sosyal fobinin kaynağının yanlış aile tutumları olduğunu ve bizim de bunlardan etkilenerek bugünkü hali aldığımızı düşünüyorum...malum küçük yaşlarda beynimize neyi alıp neyi almamamız gerektiği konusunda bir süzgece sahip değildik şimdiki gibi....ancak şimdi bu süzgece sahibiz..
ama süzgecimizin olmadığı dönemlerde beynin içine giren virüsleri neden hala bugün tutarız ki ?
bence sosyal fobinin yenilmesi için bize ailemiz tarafından dikte edilen ve özgüvenimizi egomuzu sarsan düşüncelerden arınmalıyız...böylece sosyal fobinin diğer bir belirtisi olan, başkalarının düşüncelerine fazla önem verme konusunun da kendiliğinden hallolacağını düşünüyorum...
sosyal fobisi olan arkadaşlar sizin de fikirlerinizi bekliyorum...burada birbirimize yardım ederek bu engeli hep beraber aşalım ne dersiniz ?
bu sorunun kaynağı sizce neler ?
özgüven nasıl geri kazanılır ve geliştirilir ?
ve bu konuda neler yapılabilir ?
karar verme becerisi nasıl kazanılır ve geliştirilir ?
daha da önemlisi nereden başlamalı ?
fikirlerinizi bekliyorum