Alıntı:
imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar görüyorum ki birçok yerde affetmenin öneminde sıkça bahsediliyor..
bende bir süredir affetme meditasyonu yapmaktayım..
her meditasyon için hayatıma girmiş olan bir kişiyi seçiyorum..
ama kafama takılan birkaç soru var
* bu affetme meditasyonları ve çalışmaları sadece hayatımıza girmiş olan ve bizi kızdıracak davranışlarda bulunan gerçek kişilerden mi ibaret ?
(mesela bize yalan söyleyip kazık atan okuldaki sınıf arkadaşımız gibi)
*yoksa ne biliym gerçek olmayan kişileri mesela herhangi bir sebepten ötürü veya hayran kitlesinin can sıkan tavırlarından ötürü gıcık olduğumuz ünlü kişileri de affetme çalışmasına katabilirmiyiz ?
* hatta kimler olduklarını bile bilmediğimiz hayran kitlesini katıp..bir çalışmada bir kişiyi değilde bir topluluğu affedebilirmiyiz ?
* son sorum da şu...affetme çalışmasına bir kişiyi dahil edebilmek için illa o kişinin bizim canımızı sıkacak bir hareket söz veya tavır göstermiş olması gerekiyor mu ? yani örneğin bir hemcinsimi sırf kendimden daha güzel bulduğum için kıskanıyorsam...ancak o kişi bana can sıkıcı bir şey yapmamışsa bana hatalı davranışı olmamışsa..ama güzelliğiyle canımı sıkmaya yetiyorsa..sırf onu kıskandığımdan ötürü onu da affetme çalışmasına sokabilirmiyim ?
(kendi halinde doğal bir şekilde yaşadığı halde herhangi birşeyden dolayı sinir olunan kişiler)
kısacası affetme çalışmalarına alabileceğimiz kişiler kimler olabilir..bunların sınırları nelerdir ?
yani illa gerçek bir kişi olup hayatımıza girmiş olan ve bizi üzecek bir harekette bulunan belli bir kişi mi olması gerekiyor ? |
Selamlar,
Sizi duygusal anlamda kızdıran, öfkelendiren, üzen, canınızı sıkan, size öfke, yetersizlik, acıma, korku
duygularını yaşatan herkes için yapabilirsiniz.
Ancak benim önerim önce duygu topraklama çalışmasıyla
öfkenizi (o insana karşı) tam olarak çıkarttıktan sonra affetme çalışması yapın.
Birden bire bir meditasyonla hoop gel ben seni affedeceğim olayı sadece laftan ibarettir.
Önce duygu topraklama çalışmasıyla öfkenizi çıkartmalısınız o kişiden, kişilerden....
Sevgiler,