Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-03-2010, 02:39 PM   #6 (permalink)
Megavolt
Üsteğmen
 
Megavolt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2010
Bulunduğu yer: Walhalla
Mesajlar: 148
Tesekkür: 4,972
212 Mesajinıza toplam 1,020 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Megavolt has a spectacular aura aboutMegavolt has a spectacular aura about
Standart Cevap: tuhaf ve kurtulamadığım takıntılar bütünü (yardıma ihtiyacım var)

Alıntı:
umutlumavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar nasıl anlatsam bilemiyorum. benim sorunuma takıntı mı bağımlılık mı ne denebilir bilemiyorum aslında. böyle bi sorunu ne bi kitapta okudum ne de yaşayan birini gördüm ama son 2-3 aydır kendim yaşıyorum. ve zihnimi ne kadar başka düşüncelere yönlendirsem de kurtulamıyorum ben bu durumdan.

Bana değersiz, kötü, bayağı gelen şeyler aklımdan bir türlü çıkmıyor. hemen açıklayayım
Mesela sevmediğim ve dinlemediğim ama devamlı bi yerlerde duya duya sözleri müziği zihnime yerleşmiş şarkıları içimden söylemeye başlıyorum. ve bu sesi zor durdurabiliyorum. diyelim ki ders çalışırken bir anda saçma sapan bir şarkı aklıma geliyor ve söylemeye başlıyorum içimden. önümdeki sorulara notlara odaklanmak istiyorum ama yapamıyorum çünkü o lanet şarkıyı söylemeyi kesemiyorum içimden.bazen öyle oluyorki en akla hayale gelmeyecek yıllar yıllar öncesinden bi parça bi anda aklıma gelebiliyor ve başlıyorum söylemeye içimden.
Burada beni sıkan başka birşeyse bu değersiz ve bayağı bulduğum şeyleri hatırladığım, bunlara zihnimde yer verdiğim için kendimden nefret etme gibi düşüncelerim oluyor.

bazende bana aynı şeyleri yaşatan sevmediğim bi insan olabiliyor. bu insanları sebepsiz yere durup durup hatırlıyorum. ve sonra düşünüp duruyorum onları aklımdan çıkmıyor yüzleri isimleri. diyelim ki sevdiğim bir insanı ve filmi düşünüyorum sonra bu nefret ettiğim insanlar aklıma geliyor ve zihnim bulanıyor sevdiğim şeylerden de soğur gibi oluyorum

ayrıca bazende içimden düşünürken çok ağır bir küfrü kendime edebiliyorum.

yazı çok uzuyor. böyle yani. bu tanımlayamadığım sorunun ne olduğu konusunda biri yardımcı olabilir mi? psikolojide bir tanımı var mı? nasıl bir illet bu zihin bulanıklığı?
Engellemeye çalıştıkça daha çok karşılaşacağına emin olabilirsin. Nefret ettiğin insanlara dahi iyi birşeyler hissedebilirsen rahat edersin ( kararların olabilir ben onunla konuşmak istemiyorum gibi ama kendi içinde onlara karşı iyi şeyler hissetmek sana kazandırır).Tekrar bu tür olumsuz düşünceler aklına geldiğinde tadını çıkararak gözlemle ve onları engelleme. Mümkünse meditasyon eşliğinde kendini ve bu düşüncelerini ön yargısız biçimde izlemen faydalı olur. Bilincin ışığı bu tür karanlık bedenleri aydınlatarak yok edebileceğini okumuştum ve hala uyguluyorum. Korkularla ilgili bir sorunun varsa bu duyguyu iki kat güçlendirmeye çalışmak ta etkili olur.Affetme konusuyla başlarsan daha iyi olur bence.
Umarım faydalı olmuştur
Megavolt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla