Ynt: Sesiniz gerçek kişiğinizi ele verir. ne kadar enterasan yaratılmışız ve kendimizin ne kadar az farkındayız dimi arkadaşlar..
(emel iyiki açtın bu konuyu )
nefes ile ilgili teknikleri 2 ay gibi bi zamandır daha yoğun olarak incelemekteyim.. bu konuyla ilgili yazılanları okudukça "Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi..." diyen atalarımızı daha iyi anlamaya başladım..
meditasyon yapan arkadaşlar nefes konusunun önemine biraz daha aşinadırlar.. yaptığım meditasyonlarda ögrendiğim nefes alma tekniklerini hayatta başım sıkıştığı anda uygulamaya çalışıyorum ve gerçekten derin ve doğru nefes almanın yaşamıma olan etkilerine şimdilik ufak örneklerde olsa da tescillemiş durumdayım.. yaşamın bize getirdiği en büyük yanlışlarımızdan birini tekrar düzeltmeye çalışıyorum nefes teknikleriyle..
doğduğumuzda en doğru nefesi alıyoruz ve kendimizi dünyanın yanlışlarına kaptırana kadar bu böyle sürüyor.. şimdi yine bir bebek gibi nefes almaya çalışıyorum.. burnumdan karnıma dolduruyorum sevgiyle nefesi..
doğrumu yanlış mı nefes alıyoruz kontrolünü yapmanın kolay bi yolu var.. ellerimizden birini göğsümüze diğerini karnımıza koyuyoruz.. nefes alıp veriyoruz.. bu esnada hangi elimizin olduğu bölge hareketleniyor dikkat edelim.. doğru olan karnımızdaki elimizin hareketlenmesi.. gün içinde aklınıza geldikçe kontrol edin.. kendinizi yanlış nefes alırken o kadar çok yakalayacaksınız ki siz bile buna şaşıracaksınız ve hemen doğrusunu uygulamaya başlayın bi süre sonra doğru nefes almak sizin yaşam tarzınız olmuş olacak bu seferde yanlış nefes almayı unutacaksınız ve şaşıracaksınız eskiden bu şekilde nasıl da nefes alabiliyormuşum diye.. bu konu o kadar derinki anlatmak sayfalar sürebilir.. önce doğru nefes almayı öğrenelim sonra nefesle birlikte hayatımıza kazandırabileceklerimiz, sıkıntılarımızdan korkularımızdan nasıl kurtulacağımız v.b. konularda bilgilerimizi birbirimizle paylaşalım ne dersiniz ?
__________________ ben mevlana değilim, insan ol öyle gel.. |