Serkan'cığım kendi günlüğüme yazmadan sana yazar oldum ablam.Sen güçlü bir çocuksun kendini yanlış olumlamalarla doldurmuşsun .Sen yapamayacağım başaramayacağım dedikçe kendini o batağa itiyorsun .Siz gençler için ölmek çok kolay bir söylemdir.Ben ölümden korkmam ama ölmekte istemiyorum Allahın bana verdiği yaşam süresini elimden geldiğince en iyi şekilde yaşamak istiyorum.Siz gençlerin elinizde bir çok olanak var neden kullanmazsınız anlamam.Sen sabah kalktığında şükürlerini yapıyormusun? bak Alen ne güzel sıralamış seni tanımadığı halde sende kendine bir şükür listesi yap.Mesela mücevher günlüğünde bu şükür listesini yapmıştı bir bak istersen .Hayat sana şükredecek bukadar şey vermişken sen bunları görmeyip tutup niye böyle diye ağlıyorsun olmayana ağlamak yerine olnla mutlu olmayı dene
Tabiki sana ilaç verecekler ve sen onları bile düzgün almıyorsun sanırım.Kendine bir sor ben bu hayatan ne istiyorum diye iyi yaşamak istiyorsan hedef belirle ve o hedefe ulaşmak için kimsenin ve hiç bir şeyin yoluna çıkmasına izin verme .Ama kötü bir hayat yaşamak istiyorsan hep birilerine muhtaç olmak ve yardım almak istiyorsanda böyle devam et.Bak yarışıyorsunda böyle giderse yarışamazsında herkes piste iken sen seyirci olursun.