08-07-2008, 01:55 AM
|
#235 (permalink)
|
Administrators ♥Ozlem Şahin ♥
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: bigcinin günlügü :p benimde olsun merhabalar bigci.. zuun süredir günlükleri okuyamamıştım.. gelişmlerinden yeni haberdar oldum..
öncelikle seni tebrik ederim.. yarışta 4. lükten 3. lüğe yükselmişsin bu çok güzel başarı..
söylemek istediğim bir kaç şey var.. müsait olduğunda okursan sevinirim..
eğer okumuyorsan yazdıklarını peşpeşe geriye dönük olarak okumanı öneririm..
hayat senden yana ama sen inatla farkında değilsin..
ne istiyorsan onu yaşıyorsun ama bunun bile öneminin farkında değilsin..
geriye dönük olark senin adına özeleştiri yapmaya çalışayım;
yarışmadan önce dereveye girmek için sürekli dua ettin..
dereceye girememek için elinden geleni yaptığın halde önce dördüncü sonra üçüncü oldun..
istediğin olduğu halde bunu kutlamak yerine ne yapayım teneke parçasını diyerek kupanı almaya bile gitmedin..
sana verilen armağanı küçümsedin..
çünkü böyle olmamalıydı.. başarı sana göre değil.. acınacak bir durum olmalıydı..
mesela araban yanmalı.. içinde mahsur kalmalı herkesin vah vah demesini dinlemeliydin..
ama öyle olmayınca bu sefer aldığın dereceyi küçümsedin..
bazı şeyler ancak hazır olduğumuzda başımıza gelir..
kardeşim benden ferrari istese ama ben olaylara daha hakim olduğum için okuduğu okul arkadaş çevresi yaşadığı şehir oturduğu ev ferrari kullanmaya uygun olmadığı için ya da henüz ferrariyi hak edecek bir başarı sağlamadığı için ona bmw alsam ve o bana aman ben ne yapayım bunu diye surat assa bir daha el arabası ile bile yan yana gelmemesi için elimden geleni ardıma koymam..
şükür ki yaradan ve evren bizler kadar acımasız ve kindar değil onun bizlere sunduğu nimetlere burnumuzu kıvırdıkça o yinede sabırla öğrenebilmemiz ve mutlu olabilmemiz için ufak hediye paketlerini yollamaya devam etmekte..
ne ilaçlar ne telkinler ne başka öneriler sende mucizeler yaratmadı ne kadar tuhaf değil mi?
bunca insan bir şeylerin ucundan tutup hayatının sorumluluğunu alıp fark yaratmaya çalışırken acaba hiç bir değişiklik yaşayamamış olan sende bir sorun olmasın..
hiç bu açıdan değerlendirmeyi düşündün mü..
sürekli kendini aşağılama .. hakaret etme memnuniyetsizlik v.b ruh halleri içindesin..
çünkü sen bu şekilde mutlusun.. acın ile mutluluğu özdeşleştirmişsin..
imzan bile bunun kanıtı..
böyle mi mutlu oluyorsun.. o zaman yapacak bir şey yok..
dinlediğin en iyi telkin kendi iç sesindir.. günlüklerimiz ve yazılarımızda kendi iç sesimizin yansımalarıdır..
oldukça güzel müzik arşivin var.. bunu ara ara bahsettiğin eski yeni değerli sanatçıların isimlerinden anlıyorum..
ama sen ne yapıyorsun.. yoğun bir şekilde arabesk dinliyorsun..
adı üstünde acitasyon müziği..
dilimizin döndüğünce genç yaşlı herkes sana çözüm önerileri getiriyor.. belki içlerinden bir tanesi ilgini çeker diye..
sen hepsine ben onu anlamıyorum bunu yapamıyorum diye yaklaşıyorsun..
amek vermezsen elbette başarılı olamazsın..
dobiyi nasıl yetiştirdiğini düşün..
arabanı nasıl yarış arabasına dönüştürdüğünü düşün..
bunların hepsi emek ile oldu..
yaşamın için emek vermeye niye bu kadar çekiniyorsun..
dur ben yanıtlayım..
aman kazara mutlu falan olursun.. neme lazım böyle acılı bir şekilde iyidir..
arkanda sana desteğini ve sevgisini esirgemeyen bir ailen var..
bu forumda kaç tane insan anasının bir sarılışına hasret biliyor musun..
kaç kişi babasından aferim yavrum sözünü duymadığı için yüreğinin bir tarafı buruk...
senin ailen dükkanı yoluna seferber etmiş..
ne üdüğü belirsiz bir zehra hikayesi yaşadın diye .. sen yeterki çabuk toparlan diye evlerini oturdukları semti değiştirmişler..
annen baban yaşındaki insanlar için ev değişikliği semt değişikliği ne kadar radikal karar hiç düşündün mü..
aa pardon sen sadece unuttuğun zehrayı düşünüyordun dimi..
hani seni sevmeyen.. aldatan vesaire vesaire..
önemli olan kaşı gözü .. yaşadığınız büyük aşk.. senin onun yolunda ölmen.. ölecek kadar çok sevmen..
kimse senin kadar sevemez falan ...
önemli olan sen ve acıların..
inan zehra yanında olsa asla mutlu olamazdınız.. milyon tane acılı hatıranız olurdu..
neden mi..
mutluluk sana göre değilde ondan..
senin için değerli olan acılı bir hikayenin olması.. anlatacak hüzünlü bir şeyler olmassa yaşamında eksiklik olarak görüyorsun..
sürekli bir suçlama eleştiri içindesin..
ilaç veren doktorundan öneride bulunan arkadaşlarınada kadar her şeyi suçluyorsun..
olmadı dönüp kendine ben tipsizim diyorsun..
kim me anlatırsa anlatsın sadece kendi bildiğin yolda ilerliyorsun..
sana sırf bu forumda 500 sefer tipsizliğin ile ilgili sen yakışıklısın açıklaması yapıldı.. ama sen canını acıtacak bir şey bulamayınca hoop tekrar o noktaya dönüyorsun..
yaradana inanan bir yapın olduğu halde;
yaradılanı seveceksin yaradandan ötürü lafını tek kalemde kendi acılı hikayen için çiziveriyorsun..
sana ben o biz siz onlar yardımcı olamazlar .. sana sen yardım edeceksin..
doktora mı gitmen gerekiyor evet bir süreliğine gideceksin..
ilaç mı alman gerekiyor evet bir süreliğine düzenli alacaksın..
bunları reddediyorsan o zaman yaşamının sorumluluğunu adam gibi eline alacaksın..
bırakacaksın acı kimliğini bir kenera ben bu gün yeniden doğuyorum ey hayat merhaba diyeceksin..
unutmak istiyorsan sileceksin tüm resimleri anmayacaksın artık adını..
mutluluğu arkadaşlarında ailende kazandığın oyularda değil ..
içtiğin suda aldığın nefeste başını sokacak evin olduğunda yatacak yatağın içecek çorban olduğunda anlayacaksın..
olumlu düşüneceksin..
içsel sesin sana hadi be dedikçe oturup yazacaksın..
yok kendimi kaybettim bilmem kimin numarasını aradım bi baktım bana şunu bunu getirin diyorum diye kendini bırakmayacaksın..
yaşamında olan güzelliklere şükredeceksin teşekkür edeceksin.. yaşamını onurlandıracaksın..
bizler sana farklı yollardan hep aynı şeyleri söylüyoruz ama sen hala bildiğini yapıyorsun...
hayat senin oynadığın bir oyun.. ve sen hala küçük emrahın filmlerini oynatmaya devam ediyorsun..
zaman akmakta sevgili bigci..
ister değişimi seç ister bu monotonluğu.. halinden memnunsan diyecek lafım yok..
ama yok ben memnun değilim diyorsan o zaman azıcık önerilerimize kulak ver..
acı kimliğini artık bir kenara bırak.. bizler için ailen için değil bunu kendin için yap..
ancak kendine değer veririsen bu yolda yılmadan yürüyebilirsin..
eğer başkalarına dayanarak yürmeye çalışırsan başkaları daima kendi yoluna çizecektir...
kendi güneşin olacaksın..
diğerlerinin mum ışığında ancak bir yere kadar yürürsün..
güneş olursan daima aydınlık kalırsın..
sana bu yol güllük gülistanlık diye söz veremeyiz..
hepimiz yeni seçimler yaparken canımızın acıdığı şeylerle karşılaştık..
burda mesajlaştığın hiç kimse süt banyosu yapıp şampanya içerek bu olgunluğa erişmedi..
ama bildikleri bir şey var.. bilinçaltını kullanarak güzel bir hayat yaşayacakları..
bunun gizli hazileri olduğunun farkındalar.. telkinlerin ve olumlu enerjinin bu konuda çok büyük destek olduğunun farkındalar..
elinde imkanları olan birisin..
ankarda bir çok kuruluş var..
önce hedeflerini belirle..
bizler elimizden geldiğince sana yardımcı olalım..
özel telkin yaptır..
düzenli dinle..
kişisel gelişim merkezlerine git..
hipnoza git..
milyonlarca çözüm alternatifi varken hala yaşamının mutsuzluğundan dem vurma..
hayat senden yana ama sen hayatını onure edecek hiç bir şey yapmıyorsun..
önce git kupanı al.. öyle mutlu ol ki kupanı alırken birincilik kupası sana gelmek için can atsın..
körün eline elmas vermişler fırlatıp atmış bu bir taş parçası diye..
elinde tuttuklarına bakarken sana verilmiş oldukları için şükret kör gözlerlerle değil gören gözlerle bak..
bu söylediklerim seni incitmek ya da eleştirmek için değil..
umarım vermek istediğim mesajı doğru bir şekilde iletebilmişimdir..
sevgiler..
__________________ ben mevlana değilim, insan ol öyle gel.. |
| |