Canım redflowers'ım bendeböyle bir konuda endişelenmekten hiçhoşnutdeğilim ama ne yaparsın.İnsan en çok kendini dünyaya getiren insandan böyle şeyler görünce zoruna gidiyor.Sanki anne baba sevgisi koşulsuz olmalı diye düşünüp onuda göremeyince diğerlerinden ağı geliyor.
Benim bir huyum var benim kabul ettiğim insanları kolay bırakamam ve dibine kadar onlara tolerans tanırım bitincede bitmiştir.Ben bütün kanalları denemişimdir.O kişi okadr alışmıştırki benim onu affedeceğime ondan sonra peşimde dolanır durur.
Toplantı gününden bir gün önce teyzemler babacığımı üzmüşler ve ben bunu toplantı sabahı öğrendim .Babamlada köye gittiği için henüz ne olduğu hakkında konuşamadık ve çok sinirliyim .Hep annemle kardeşlerimin yüzünden babamla bana saldırmaya kalkıyorlar ama biz biraz çetin ceviz olduğumuzdan sökmüyor.Hani bir zihniyet vardır ya bana dokunmayan bin yaşasın gerisi ne olursa olsun diye .Ben ve babam hiç bir zaman böyle yaşamadık hep ortada bir sorun varsa o sorunu sahiplendik ve çözdük .Hiç bir zaman adam sende demedik.Bu bize açok artı kazandırdı biz hayatımız boyunca amayanlış ama doğru rengimiz ne ise onu yaşadık ve insanlar bize gözleri kapalı güvendiler.Yapa bileceğimizide yapamayacağımızıda direk söyledik.Diğerleride Renksiz kokusuz , konuştuğunda mangalda kül bırakmayan ama birisi höt dediği zaman sinen ve karşısındaki insanı sömüren kendi beceriksizliklerinin acısını başkasından çıkarmaya çalışan insanlardı.
Ben o gün toplantıya gidip okadar güzel enerjiyi almamış olsaydım ogün çok şey yapardım .Kafam çok karışık olmasına rağmen sizlerle olduğum o zamanda hiç değilse biraz erteledim .Buda benim sakin düşünmeme neden oldu.Ben olaylar hakkında tartışmaktan hiç hoşlanmam ama gerekirsede vatan millet sakarya der dalarım ve benimle baş etmek biraz zor olur.Ama en zoruda cahille tartışmak her nasıl olursa olsun ister üniversiteli ister kara cahil olsun.Haklı olduğum bir konuda benimle baş edemezler zaten ben bir konuda haksızsam özür dilerim.Bizim zamanımızdaki çocuklara hep şu öğretildi özür dileyecek duruma düşmeyin .Bu yüzden bizler hayatımızı çok temkinli yaşadık ve çok az özür diledik.Bilmem ne kazandık ......
Gelelim annemlerdeki bölüme biz işine yaradık ya çok mutlu oldu onun işine yaradığın sürece senden iyisi olmaz ve seni çok sever.İşte benim yıllarca yaşadığım çelişki.Dün dua bile aldık .Kuzumda çok çalıştı ellerine sağlık.Hepimizin canı çıktı .Gece kız kardeşimle konu konuyu açtı en sonunda amacını kendi ağazından söylettim .Birde demezmiki ben kimseyle küsmem onlar bana neyaptı diye .İnsanların kötü olduğunu kabul ettmek için illaki kendi canına mı bir zarar vermeleri gerek anlamadım.Kuzucuğum bıktı benim böyle saçma sapan şeylere üzülmemeartık dayanamıyor laf anlamayana laf anlatmasana diye .Biz konuşurken annem yatığı yerde duramadı bizim konuşmanın içine giermediği iin .Ertesi gün bana tavırlı kalktı ama iş varken tavır yapmadı.Annemlere yolculuğumuz yorucu geçtive geldiğimizde oh be dedik.