Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-07-2008, 12:54 PM   #15 (permalink)
mehmet_enes
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 150
Tesekkür: 0
26 Mesajinıza toplam 48 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
mehmet_enes is an unknown quantity at this point
Standart sarımsaklı karides

Sarmısaklı Karides (İzmir)

--------------------------------------------------------------------------------


.


Malzeme:

Sarmısak 6 baş
Kabuklu karides 1 kg.
Limon suyu 3 çorba kaşığı
Sarmısaklı zeytinyağı 4 çorba kaşığı
Riviera zeytinyağı 6 çorba kaşığı
Süt 1/2 su bardağı
Kırmızı pul biber 3/4 çorba kaşığı
Tuz
Kekik 2 çorba kaşığı

Yapılışı:
Fırınınızı 180 C 'ye getirip, ısıtın. Sarmısakların baş kısımlarından bir kapak kesip kaldırın ve alüminyum folyo serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine limon suyunun yarısını gezdirin. Her birinin üzerine birer kaşık zeytinyağı dökün. Tuz, kekik ve pul biberi serpiştirerek fırına sürün. Sarmısaklar yumuşayıpi kolayca çatal batacak duruma gelinceye kadar firinda pisirin. Karideslerin bas ve ayak kisimlarini alip, kabuklarini temizleyin. Sirtlarindaki siyah iplikçikleri çikarin. Yikayin ve bir süzgece aktarin. Sarmisakli yagin 1/4 'ünü bir tavada kizdirin. Karideslerin 1/4 'ünü tavaya yerleştirip, sarmısaklı yağda renkleri dönünceye kadar pişirin. Biraz limon suyu ve süt ekleyerek çektirin. Süzdürererk bir tabağa alıp aynı miktarda karidesi tavaya koyarak bu işlemi karidesler bitinceye kadar tekrarlayın. Karidesleri yanında sarmısakla servis yapın.


mehmet_enes isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla