sarımsaklı karides Sarmısaklı Karides (İzmir)
--------------------------------------------------------------------------------
.
Malzeme:
Sarmısak 6 baş
Kabuklu karides 1 kg.
Limon suyu 3 çorba kaşığı
Sarmısaklı zeytinyağı 4 çorba kaşığı
Riviera zeytinyağı 6 çorba kaşığı
Süt 1/2 su bardağı
Kırmızı pul biber 3/4 çorba kaşığı
Tuz
Kekik 2 çorba kaşığı
Yapılışı:
Fırınınızı 180 C 'ye getirip, ısıtın. Sarmısakların baş kısımlarından bir kapak kesip kaldırın ve alüminyum folyo serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine limon suyunun yarısını gezdirin. Her birinin üzerine birer kaşık zeytinyağı dökün. Tuz, kekik ve pul biberi serpiştirerek fırına sürün. Sarmısaklar yumuşayıpi kolayca çatal batacak duruma gelinceye kadar firinda pisirin. Karideslerin bas ve ayak kisimlarini alip, kabuklarini temizleyin. Sirtlarindaki siyah iplikçikleri çikarin. Yikayin ve bir süzgece aktarin. Sarmisakli yagin 1/4 'ünü bir tavada kizdirin. Karideslerin 1/4 'ünü tavaya yerleştirip, sarmısaklı yağda renkleri dönünceye kadar pişirin. Biraz limon suyu ve süt ekleyerek çektirin. Süzdürererk bir tabağa alıp aynı miktarda karidesi tavaya koyarak bu işlemi karidesler bitinceye kadar tekrarlayın. Karidesleri yanında sarmısakla servis yapın. |