Arkadaşlar,amerikalı ünlü bir show yapımcısı bir bayan var bilirsiniz oprah winfrey ,onun eski show programlarını veren bir kanal var tv de ,her zaman her programı çok bilgilendirici ve ilginç olur,oprah türk doktor mehmet öz ile de birlikte program yapıyor ayrıca sağlıklı beslenme ile ilgili,o programlar da ayrıca cok guzel oluyor,bir keresinde dr öz ve bir bayan birlikte tamamen sebzelerden (pırasa-ıspanak gibi yapılmış ancak tadı normal hamurişlerinden ayırt edilemeyecek kadar güzel tarflerden bahsetmişlerdi ve mehmet öz de bu tarifleri sağlık –kalori değerleri açısından yorumlamıştı..Mehmet öz bunun gibi birçok konuda deneyim ve bilgilerini bu programda seyircilere sunuyor..Aslında şimdi anlatacağım şey bu sağlıklı beslenme konusuyla ilgili değil ancak Mehmet Öz’ün ünlü Psikiyatrist doktor Brian Weiss ın konuk oldugu programda bu doktorun çalışmlarında hipnoz uygularken hastalarının geçmiş yaşamları ile karşılaşması ve hayatta yaşadıkları sıkıntıların geçmiş yaşamları ile nasıl bağlantılı olabileceğini ortaya cıkarmasını değerlendirmesi ile ilgili …
Dr.Brain Weiss amerikada psikiyatri kariyeri çok başarılı ve makaleleri tanınmış ve onaylanmış bir doktor..Miami Mount Sinai hastanesi başhekimi ve psikiyatri bölümü başkanı olarak görev yapıyor ve hipnoz ve geçmiş yaşamlar hakkında hastalarıyla deneyimlediklerini anlattıgı tecrubelerini içeren ve başka bir çok kitabı var..Bir bayan hasta panik atak,çeşitli fobi vekorkuları için 1 yıl süren ilaçla tedavi sonrası cevap alınamayınca doktor hipnoz ile tedavi çalışmasına başlamış..Bayanın panik atak ve korkularının kaynaklarını bulmak için hipnoz altında iken geçmiş yaşam deneyimlerini anlatması doktorun hsatalrının geçmiş yaşam bilgilerinin hipnozda ortaya cıkarılıp bugunku rahatsızlıklarının kaynagı olup olamaycağı konusunda çalışması kapısının açılmasına yolaçmış…Programda anlattıgı “kariyerim sıfırlanabilir,doktorluk lisansım elimden alınabilir,işimi kaybedebilrdim..Ama o deneyime hipnoz esnasında hastamda şahit olduktan sonra artık geri donuş yoktu…Kendim için doğru olan neyse sonuna kadar gidecek ve hastalarım için kendimi tehlikeye atmam gerekiyorsa atacaktım..Artık ben eskisi gibi olmayacaktım….”Bu bayanın tedavisinde hipnoz kayıtlarını çalıştıgı hastaneye sunarken boyel bir tereddutte kalmış.ama sonuçta yadsıamayacak bir deneyimle karşılaşmış ve artık kariyerinin geri kalanını etkileyen,bambaşka bir tedavi şeklien kaydıran bu alana gecmiş..Hastane bu kayıtları onaylamış ve doktoru çalışmları için teşvk etmiş..(Bu açıdan ben amerikayı çokilerigörüşlü ve açık fikirli oldukları için takdir ettim)Türkiyede psikiyatrlar böyle bir deneyimle karşılaşıp bunu calıştıkları hastaneye sunsalar ya işine son verilir heralde veya bir şekilde susturulurlar..Doktor ayrıca hipnoz yapan psikiyatrların kariyerleri boyunca mutlaka ama mutlaka boyle bir deneyimle karşılaşalarının kaçınılmaz oldugunu soylyor(geçmiş yaşam bilgilerini veren hastalar)
Şimdi doktoru bu kada etkileyen bu bayanın hipnoz altında verdiği geçmiş yaşam bilgilerine gelirsek, bu özel hayatında hiç tanımadıgı bayan hipnozdayken doktorun ailesi ie ilgili ailevi bilgiler vermeye başlamış..Doktorun 2 yıl once ölen babasıyla şu an birlikte oldugunu ve doktorun doğan çocuguna babasının ismi verilmiş..Tüm bu ölüm ve doğum haberleri hiçbir şekilde gazete veya halka açık bir şekilde duyurlmamıştı diyor doktor..(yani bu bayanın bunları bilmesi imkansızdı)bayan doktorun 25 yıl once sadece 3 haftalıkken ölen yeni doğmuş oğlu ile de birlikte oldugunu soylemiş..bu ulaşılması mkanz bilgilerin bu bayandan hipnoz altında cıkması beni kariyerimi riske etme pahasında da olsa bu deneyimlerin peşinden gitmeme ikna etti diyor..Programa bir konuk daha cagrıldı ..Bu konugun çocukluğundan beri ablası ile sorunlu bir ilişkisi ve ayrıca devamlı gordugu uçaktan dusme kabusları varmış..Doktor bu konugu hipnoza aldı..Hipnoz programda verildi(daha once doktorun muayenehanesinde hipnoz gercekleştiriliyor)Hipnoz esnasında doktor hastayı geçmiş yaşamına goturdu ve bir savaş sırasında uçak kullandıgını ve uçağı dusurdugunu anlattı,anltırken zaten yaşıyordu ağlıyordu hipnoz altında..(buaralrı özet olarak geciyorum normalde bu hipnpozun 20 dklık kısmını verdiler)Sonra adamı şimdiki yaşamında geçmişe goturdu ve adam bebekken eve geldiğini,ablasını gordugunu ama ablasının onu devamlı reddettiğini,ondan kendisine akan sevgisizliği ve nefreti hissettiğini soyleyerek tekrar agladı..İlginc olan daha yeni doğmuş bir bebekken eve getiriliyor ve ablasının b duygularını hipnoz altında soyleyebiliyor..Yani bu inanılmaz bir şey…Demekki daha yeni doğmuş bir bebekken bile bilinçaltımız devmlı kayıt haline..yani o zamanları,o zaman yaşadıklarımızı,bize hissedilen duygular ve bizim insnalara durumlara hissettiklerimizi bugunku bilinçaltımız hatırlıyor…Bunu öğrenmek inanılmazdı..Sonra mehmet öz anlattı bu doktor mehmet özü de hipnoza almış ve bu progarmın ertesi bolumunde bu yayınlanacak daha yayınlanmadı ,ancak mehmet beyin anlattıgı şey daha da ilgincti..Mehmet bey hipnozdayken 4 yaşında iken gordugu ruyayı anlattı..Bu da inanılmazdı..Gerçek hayatıno yaşlarda hatırlanması zaten ayrı bir ilginc ama o yaşta gorulen bir ruya..Bu başka muhteşem bir şey..Mehmety bey bu ruyayı harfiyen kelimesi kelimesine 4 yaşındaki haliyle anlatttı…
Daha sonra bu ablası ile sorun yaşayan bu konuk üzerinde doktor hipnozda calışmaya devam etti..Hipnozda iken cok bambaşka bir olay ortaya cıktı..Adam ağlamaya başladı ve bir erkek tarafından sokakta öldürüldüğünü anlattı..Göğsüne bir çubuk saplandığını…Adam tekrar başka bir geçmiş yaşama gitmişti..Aslında bu konugun sık sık yaşadıgı nefes darlığı ve kalp sıkışması sorununu doktor cozmek istiyordu ve bu deneyime rastladı..Bu deneyimin nasıl gercekleştiğini konuga hipnozda anlattırırken ,konuk tekrar ağlamaya ve cektiği acıyı anlatmaya başladı..Gözünün önünde sokakta bir bayana tecavuz edildiğini ancak hiçbirşey yapamadıgını ve cokama cok sucluluk hissettiğini anlatarak o deneyim siddetli bir şekilde tekrrar yasadı..Doktor,hipnozda bu deeyimi ona uzun uzun anlattrırdıktan sonra bu bayanı tanıyıp tanımadıgını sordu..Konuk bu bayanın ablası oldugunu soyledi…Sonra bu bantı seyrettikten sonra programa donduler ve oprah konuga sordu nasıl ablan oldugunu dusundun ve boyle bir şeyi nasıl tekrar yasadın ? konuk :ben bunu bu yaşıma kadar hatırlamadım..bu bilinçli halimle bu hayatımda yasadıgm bir şey değildi..bu deneyimi hipnozda yaşamadk inanılmazdı..o bayanın yuznu hipnozda gordum tabii ki şu an ablam olan insan değildi…Ancak onun enerjisini hissettim ben bu yuzden eminim ,bu yuzden bu kadar emin şekilde ablam diye cevap verdim hipnozda..Ben onun enerjisini tanıdım..Bunu bir insan hangi yaşmda olursaolsun tanır..Sadece o yaşama ait bilinci ve hatıraları ile hatırlayamaz..Ablam ben doğdugumdan beri eve kardeş geldiğimden beri benden sebepsiz yere nefret etti,bana devamlı sucluluk hissettrdi..Hayatım boyunca ne yaptıysam anlaşamadık..Hep bu duygularla yaşadım..Şimdi bu hipnozdan sonra bambaşka bir hayatımvar ..Ablamla ilişkimz bambaşka,tarif edilemez..Şu an içimde ne sucluluk,ne nefret ,ne kin..Hiçbirşey hissetmiyorum o da oyle..Birbirimize hissettiğimiz tek duygu sadece sevgi ve anlayış..Ve birbirimizi oldugumuz gibi kabulleniyoruz artık..
Bu arada bu hipnoz deneyimini ablasına da izlettirdiler..Ablası da cok duygulandı ..Ama tabii ki cok daha onceki yaşamında tecavze ugradıgını hatırlmadı ,belki hipnoza alınsa o da hatırlayacaktı..
Bu guzel programı sizinle paylaşmak istedim…Şimdi insan merak ediyor..Bazı sıkınıtılar su an yaşadıgımz hayat,bu hayata ait hatırlarımız ve bilinaçltımız ile cozmeyi deniyoruz,çeşitli metodlarla.Hipnoz telkinler gibi…Ama düşünsenize şu an yaşadıgımız sıkıntıların cok ama cok daha geri zama ait bu deneyimler gibi kaynakları varsa?
Eğer bu program ait fotografları gormek ,ses kayırlraını dinlemek ve program hikayesini okumak isterseniz :
http://www.oprah.com/slideshow/oprah...feregression/1