Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-07-2008, 12:58 PM   #2 (permalink)
monange
Üsteğmen

Tesekkür: 0
105 Mesajinıza toplam 445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
monange is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: hipnozun öğrenmede kullanımı

Mehmet Enes bu bilgiler icin cok tesekkür ederim... Bu olayi birebir yasamis bir kisi olarak bende size hipnozla ögrenmeyi tavsiye ediyorum..

Kisaca deneyimimi anlatmam gerekirse ... yaklasik 5 sene önce yurtdisina yerlestim.. Dilini hic bilmedigim bir ülkeydi.. Fransizca.. Evet taban olarak Ingilizcem vardi ilk geldigimde bu ingilizcemle idare ettim.. Ama ülkenin dilini ögrenmeliydim.. Cünkü herkes Ingilizce bilmiyordu... Ilk once normal iyi olan kurslardan birine gittim.. Ilk baslarda güzeldi ama daha sonralari oldukca karisik bir hal aldi bu dil benim icin... Ve ne yaptiysam konusamiyordum.. Beynim dogru kelimeleri tekrarliyordu.. Ama agzimdan dogru olarak cümle cikmiyordu.. Yapamiyordummmm.....

Internetten arastira arastira birgün karsima hipnozla % 95 dil ögrenmeye garanti veren bir dil okulu buldum.. Hemen bir randevu yapip gittim görüstüm.. Ilk onceleri hep kafamda acabalar vardi.. Denemek zorundaydim buradaki hayata adapte olabilmem icin... Kursa baslamaya karar verdim.. Hipnoz konusunda profesör olan bir bayan sadece 1 gün boyunca bana hipnozu anlatti tercumanlar vasitasiyla.. Defalarca beni hipnoza soktu cikartti kendi kendime yari hipnoz dedikleri olayi nasil yapacagimi ögretti.. Haftada en fazla 2 gün 4 er saatten olmak üzere derslere basladim...

Teknik su sekildeydi ; Los bir odada önce profesorun ögrettigi gibi yari hipnoza giriyorsunuz.. Alfa ve beta dalgalarina indiriyorsunuz beyninizi.. Ne uykudasiniz ne degilsiniz gibi... Ve siz hazirim dediginiz de gercek dil ögretmeniz geliyor ki ana diliniz ne ise o dili konusan ögretmen geliyor.. Cok kibar anlayisli bir Türk ögretmen geldi.. siz uzanmis bir sekilde yari hipnoz haldeyken gözleriniz kapali sekildeyken hoca sirayla tam cümle kurup arkasindan türkcesini söylüyor.. Sizde hocanin arkasindan 3 sefer ayni sekilde tekrar ediyorsunuz.. Dogru telaffusu anlayana kadar yapana kadar.. Bu ders oldugu gibi bir kasete kayit ediliyor... Dersten cikildigi gün dedil ertesi günden itibaren kayit edilen kaseti walkman gibi birseye takip yada cd calara herhangi bir is yaparken sadece dinliyorsunuz tekrar etmek isteyince ayni sekilde tekrar ediyorsunuz...

Bu teknikle uykuya dalmadan önce haldeyken beynin sol tarafa verileri kayit ettigini bu kayt ettigi verileri uyanikken beynin sag tarafina gecirme amaclaniyor.. Sag tarafina gecer gecmez de siz farkinda olmadan herhangi bir olay yada durum yasarken birden kelimeler cümleler agzinizdan dökülüyor..

Gercekten benm icin inanilmaz bir deneyimdi.. Ve ben suanda rahat bir sekilde fransizca konusuyorum cok agir olmamak kaydiyla kitap okuyabiliyorum... Bunu basardigim icinde cok memnunum.. Bu teknigi herkese tavsiye ediyorum.. Özellikle eglenceli bir sekilde dil ögrenmen isteyen arkadaslar... Türkiye de de bu hizmetleri veren yerler mevcut , bir arastirin derim...

Sevgiyle Kalin..
Bende bir yumurta var. Sende bir yumurta var. Eğer, sen bana bir yumurta verirsen, ben sana bir yumurta verirsem, yine sende bir yumurta Bende bir yumurta olur. Şayet, sende bir bilgi var. Bende bir bilgi var. Ben sana bir bilgi verirsem, sen bana bir bilgi verirsen, sende iki bilgi, Bende iki bilgi olur. KONFİCYUS
monange isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla