Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-06-2010, 08:23 PM   #13 (permalink)
tülsüm
Teğmen

Tesekkür: 239
62 Mesajinıza toplam 284 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
tülsüm will become famous soon enoughtülsüm will become famous soon enough
Standart Cevap: Evlilikte mezhep farklılığı

Alıntı:
ecemre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Kumsal kardeşim benim eşim de alevi. Mezhep farkından dolayı ailemle çok sorun yaşadık ,istemediler. Onun ailesi de beni istemedi. Eşim, ailem istemediğinden senelerce konuşmadı ailemle. Anneme gittiğimde annem devamlı beni fitnedi. Eve her dönüşümde kavga ediyorduk. Onun ailesi de beni istemedi devamlı fitnedi. Eşimi çok sevmeme rağmen, şimdi ki aklım olsa evlenmezdim. Aileler öyle etkiliyor ki. Bırak mezhep farkını, çoğu evlilik aileler yüzünden bitiyor. Uzun lafın kısası,iki gönül bir olunca her zaman samanlık seyran olmuyor
Alıntı:
kumsal1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet haklısınız biliyorum.Aileyi de iyi tanımak gerekiyor.Maalesef evlenirken sadece eşimizle değil sanki aile ile de evleniyoruz.Sadece mezhep farklılığından değil bi sürü nedenle aileler etkiliyor.Herşeye karışıyorlar.Çevremdeki evliliklere bakıyorum.Çoğu sorun ailelerden dolayı çıkıyor.Karşılıklı saygı,hoşgörü olsa zaten sorun olmaz.Evlenirken aile de gerçekten çok önemli.Tabi seçemiyorsun.İki tarafta ailesini koruyor.Bunun yüzünden kavgalar çıkıyor.Bence aileler suçlu.Sadece birbirinize sevgiyle yaklaşmanız yeterli.Genel diyorum...
işte kardeşim herne kadar hoşgörü sevgi saygı olsa da bi şekilde dışarıdaki uyarıcılardan etkileniyor insanlar.sana tavsiyem eğer ki evlenince kendi ailenin ve eşinin ailesinin oturduğu memleketin dışında yaşamayı düşünüyorsanız ve birbiriniz için işte budur diyorsanız hiç düşünmeden evlenin derim ben.yanlış anlaşılmasın sakın bunun mezheple falan bi alakası yok.herne sebeple olursa olsun kapıyı kapayınca sorunlar maalesef dışarıda kalamıyor.insan kendi annesi yada babası için dış kapının mandalı diyemiyor.ha diyorsun elbet ama bunun için çok zaman geçmesi gerekiyor.örneğin bi 40 yaşını aşmış olman gerekiyor.gençken inanki insanın kafası götürmüyor.çok saçma sebeplerden eşler birbirini kırabiliyorlar.zamanla birbirlerine alışarak ve kabullenerek bazışeyleri görmezden gelebiliyor insan.beraber oyun oynarken bile kavga etmeyen çocuk gördünmü hiç.evlilikte böyle bişey işte.çok keyifli ve neşeli bi oyun içinde bile hır gür çıkabiliyor.birinden biri mutlaka mızıkçılık yapıyor.kendi hallerine kaldığında bi süre sonra hiç bişey olmamış gibi oyuna devam edebiliyorlar.insanlar hep en son söyleyeceğini en başta söylediği için bu durumlar yaşanıyorya zaten...heyt be tecrübe konuşuyorrr.ben bu durumdan müzdarip biri olarak hemen konuya atladım.mezhep din dil ırk hepsi fasa fiso yani...herkeze teşekkürler...sevgilerle...
tülsüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla