Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-09-2010, 12:20 PM   #6 (permalink)
delimanyak
Üsteğmen

delimanyak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 463
144 Mesajinıza toplam 622 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
delimanyak has a spectacular aura aboutdelimanyak has a spectacular aura aboutdelimanyak has a spectacular aura about
Standart Cevap: bir dakikanızı alabilir miyim?

Alıntı:
scouter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Annem yaklaşık 2,5 yıldır geceleri uykusuzluk çekiyor ve uyuyamıyordu. En sonunda ilaç tedavisi uygulanmaya başlandı, ancak ilaç ile uyuyabiliyor. Ben sürekli "anne bu böyle olmaz, psikiyatriste gidiyorsun sürekli ilaç veriyor, ama neden ve çözüm yok bunu araştıralım, bir psikoloğa götüreyim seni" diye diretiyorum. Neyse ikna oldu. Şans eseri çok sevidiğimiz bir arkadaşım psikolog, o bize ziyarete geldi ve tedavi süreci başladı.

Annemin gece uyumasına engel olan, gece uyumaması için onu sürekli tetikleyen birşey var ama ne? Birlikte düşünüyoruz. Neyse sonunda keşfettik...

Babam bundan 12 yıl önce çok ağır bir rahatsızlık geçirdi ve yaklaşık olarak 1 yıl ara ara uzun süreli hastanede yatmak zorunda kaldı. Bakacak başka kimsemiz olmadığı için bir tek annem yanında refakatçi olarak kalıyor. Tabi tüm gece sabaha kadar "Serumu bitti-bitecek, kolu şişti-şişecek, uyumamam lazım diye diye kendisini sürekli şartlandırıyor. Bu böyle 1 yıl boyunca devam ediyor. Tam eve dönüyorlar ardından 17 Ağustos Depremi. O da üçü beş geçe gerçekleşiyor...

Dolayısıyla annem bilinçaltını farkına varmadan şartlandırmış durumdaydı... Vücut yorgunluktan yıkılıyor ama uyumak için yatağa girdiği anda bilinçaltı hayır uyumayacaksın mesajı veriyor. Annem dimdik ayakta kesinlikle uyuyamıyor.... Bunu farkettikten sonra annemi rahatlatmaya ve tedavi ederek uyutmaya başladık.

Bence sizin arkadaşınız da kendisini sürekli uyumamaya şartlandırdığı ve gerginlik yaşadığı bir süreç geçirmiş olabilir. Bunu tespit ederse kendisini tedavi etmesi ve rahatlayarak normale dnmesi daha kolay olacaktır.

Sağlıcakla kalın...Allah şifa versin...

aynen öyle bir durumdan dolayı uykusuzluk çekiyor.. hastanede kalmış o günden beri de uyuyamıyormuş.. teşekkür ederim.. ben bir konuşayım bu durumu onunla..

ilgilenen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.. çok sağolun iyiki varsınız.. sanırım bir çıkış yolu buldum artık sayenizde.. : )

tekrar tekrar kocaman teşekkürler..

- Korkarım öyle. Delirmişsin, üşütmüşsün, keçileri kaçırmışsın.
Ama sana bir sır vereyim bak: İyi insanların hepsi öyledir : )

Alice in Wonderland
delimanyak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla