tolgaasya Nickli Üyeden Alıntı
Merhabalar Gamze. Yazdıklarını okudum, öncelikle seni tebrik etmek istiyorum. Farkındalık seviyen oldukça gelişmiş. Etrafında olup biten herşeyi iyi gözlemleyebiliyor ve yorumluyorsun. Kısaca bir kaç şey söylemek istiyorum, "eski ben" dediğin BEN ile "yeni ben" dediğin BEN aslında aynı şey. Çünkü benlik kavramını biz yaratırız. Kendimizi nasıl tanımlarsak, neyle tanımlarsak benliğimiz "O" olur. Kendimize bir etiken evririz ve o etiket bizi yani BEN'i tanımlar. Sen hemen şimdi "kendime güveniyorum, BEN herşeyin üstesinden" gelirim demeye başlarsan, inan bana istediğin eski ya da yeni ben her ne ise O'na kavuşursun. Ben 30 yaşındayım, anne ve babamı ne zaman ziyarete gitsem hala; "aman oğlum dikkat et, etraf çok kötü" tarzında şeyler söylerler. Bu kolay kolay geçip gidecek bir şey değil. Annelik iç güdüsü yada koruma iç güdüsü diyebiliriz. :))) Ayrıca; "Karamsar,antienerjik,hayattan zevk alamayan eğlenmesini bilmeyen biri olmak yerine, hayata gülen gözlerle bakıp bi tebessümü kimseden esirgemeyen,geçmişi arkada bırakmış ve geleceğe umutlu bakabilen,eğlenmesini bilen,neşe dolu, kıpır kıpır ,enerjikbaşkalarının düşüncesini önemsemeyen,üşengeçlik ve erteleme problemi olmayan,olumsuz bi durumla karşılaştığında yılmayıp ayakta durabilen,kendinden ve yaptıklarından emin,mutlu ,herşeyin güzel olacağına inanan,sosyal,utanıp çekinmeyen, bi insan olmak istiyorum.." demişsin. Bunu istemen ve başta da dediğiim gibi farkına varman zaten mükemmel bir şey. Etrafta hayata küsen ve yaşama sevincini sıfırlayan, düzelmek te istemeyen bir çok insan var. Sen hepsinden bir adım öndesin. Biraz motivasyon, biraz kendine güven seni zirveye taşıyacak. Selamlar... |