Cevap: Yaşam Alanlarımızda enerji temizliği yapıyoruz :)) Başlangıç olarak evde kullanmadığınız nesneleri, kurumuş çiçekleri, eskiyip de atmaya kıyamadığınız her şeyi dağıtarak ya da atarak başlıyoruz. Bunların yerine oluşan boşlukların da once pozitif enerjiyle sonra da eğer ihtiyacımız olan başka nesnelerle dolmasına izin vermiş oluyoruz. Bunu ilk duyduğumda ben de çok üzülmüştüm. Bazı hediyelerden, bazı anılardan vazgeçmek gibi gelmişti ama değil. Güzel anılarımızı nesnelere bakarak değil yüreğimize bakarak hatırlıyoruz. Üstelik evin içinde bazı küçük küçük objelerin fazlasıyla yer tuttuğu ve toz topladığı da bir gerçek. Toz toplamak deyince aklıma geldi. Evin içinde tozların kümelendiği yerler de en çok negative enerjiyi barındıran yerleşmiş. O yüzden dip köşe toz ve pamucak avına çıkıyoruz. Bu işlemi de bitirdikten sonra evin biraz daha eli yüzü güler elbette. Buraya kadar sanırım genel bir ev temizliği yapmış olduk. İşte bu noktadan sonra enerji temizliği başlıyor. Yaşadığımız mekanlar bizim enerjimizi öylesine içine hapsedermiş ki ev giderek daha çok içinde yaşayanın aynası haline gelirmiş. Örneğin sürekli yalnızlık çeken birinin evinin duvarlarında çatlaklar olurmuş, çünkü duvarlar o insanın ruhunu temsil edermiş. Yerler kişinin hayatla bağıymış. Yerlere baktığınızda yaşamla olan bağımızı da görürmüşüz. Yaşamayı seçtiğiniz kat ya da ev tipi, seçtiğimiz evin şekli aslında hep bizi yansıtıyormuş. Bu sebeple özellikle evimizin yapısı ve katı bizi çok yansıtıyormuş. Bunlar edindiğim bazı bilgiler. Derinine indiğimde hepsini teker teker paylaşacağım sizinle. Enerji temizliğinin pek çok yöntemi var. Öncelikle temizlediğimiz ortamda mum yakmak pozitif enerji aktarımını başlatırmış. Dolayısıyla sık sık mum yakmamız öneriliyor her yerde. Sonra da arkasından ada çayı tütsülemek. Bu tütsüyü hazırlarken kabın yanmaz ve kalın bir kap olmasına dikkat ediyoruz. Adaçayı yapraklarını kabın içine koyup ateşe koyuyoruz. Onlar kavrulduğunda da alıp istediğimiz mekanı tütsülemeye başlıyoruz. Ben bunu bugün ofisimde bile yaptım, çok da güzel kokuyor, tavsiye ederim J Başka bir kaynak da bambaşka bir öneri getirmiş. Tibetlilerin yaptığı bir ritual. Bizim havanlara benzeyen yedi metalden yapılmış bir kap kullanıyorlarmış. Bu kasenin de tahta bir tokmağı varmış. Evin içinde tokmağı kaseye vurarak dolaşır, kaseden o tiz ses yükseldikçe negative enerjiyi de bulunduğu yerden yükseltip yerinin pozitifle dolmasını sağlarlarmış. Ama bir uyarı daha size. Köşeleri es geçmeyin, hatta o kısımlara özellikle özen gösterin, temizlemesi daha çok zaman alıyormuş. Bunun yanı sıra bu ritüeli gerçekleştirirken içinizden negative enerjiyi temizlediğinizi, yerine pozitif enerjiyle doldurduğunuzu da geçirmeniz,içinizde hissetmeniz gerekiyormuş.Kabın yapımında kullanılan yedi metal de; bakır, çinko, gümüş, altın, kalay, kurşun ve demirmiş.
__________________ "... I'm just a dreamer I dream my life away I'm just a dreamer who dreams of better days." |