birAsiAksAçlıkız Nickli Üyeden Alıntı
bugün ayrıca temizlik gunumdu. hatta hayatımda ilk defa bir evde yaşamak neymiş onu farkettim. aile bireylerim ile birlikte yaşıyorum. aile ile yaşıyanlar bilirler birinin yap demesi helede inatsa benım gibi o işi yapma demektir. yapmam. içimden gelmez. ama evde yalnızım uzun bir süre artık. 4. günüm bu. tahmınen 1 yada 1,5 ay yoklar. bence rahatım bir ev nasıl geçindirilir lafla değil uygulayarak öğrenilir onu öğrendim. ve daha iyi ders çalışma ortamı yaratabilmek için evde ufak tefek değişiklikler yaptım. odamdaki kozmetık ve ılaçları antreye çalışma kıtaplarımı salona aldım. birde dip köşe temizlik yaptım. günümü anlatayım.
-gece 4 gibi yattıım
-saatı 9a kurdum kalkayım işimi erken bitireyim diye
-sabah saat çaldı 10a 11e ertele derken ablamın 12de telefonuyla uyandım. dedim yeter bu kadar miskinlik
-pcde telkinimi açtım
-kalktım bir kahvaltı ettim
-camları açtım
-mutfaga gittim : bulaşık suyu koydum, önceden yıkanmış bulaşıkları yerleştirdim, yenı bulaşıkları yıkadım, çaydanlıgı tost makınesını yıkadım, ocağı aspratörü sildim, tezgahı rafları sildim, masayı fırını sildim, lavobayı ovdum, mutfakta iki çiçeğimiz var onları suladım, sonra taşlarımı toprağa gömmeye unuttugum aklıma geldi, onları topraga gömdüm, balkondakı bir soğan olan saksıyı birde limon saksımızıda suladım, yerdeki kilimi kaldırıp silktim,
-sonra camları silmek için ufak kovaya sirkeli su yaptım: önce mutfagın camını, balkon kapısını, mutfak kapısını sildim. antre kapısını, tuvaletın kapısını, salonun kapısını, misafir odasının kapısını, misafir odasının camlarını, salonun camlarını, küçük antrenın kapısını, yatak odasını kapısını ve camlarını, banyonun kapısını, kendı odamın kapısını camlarını sildim bir güzel. açık camları kapadım.
-salondaki 4 saksı çiçeği, yatak odasındaki 2 saksı çiçeği suladım
-sonra yeni bir sirkeli su yaptım: antredeki vitrin, ayakkabılık, salondaki, sehba, televizyon, koltuk kenarları, misafir odasındaki sehbalar ve vitrini, yatak odasındakı çekmeceli dolabı, banyodaki rafları ve aynanın önünü, küçük antredeki sehbaları, salondakı masa ve sandalyelerı sildim.
-tuvaletı ve banyoyu cifledim, lavobaları ovdum, yıkadım.
-sonra elektirik süpürgesini açtım: yatak odasını, küçük antreyi, banyoyu, odamı, salonu, büyük antreyi, mutfagı gezdım, süpürdüm.
-yatak odasındakı bir iki ıvır zıvırı yerine koydum, banyonun kilimini serdim, salonun iki küçük kilimini serdim, koltukları örtülerini düzellttim, masayı köşeye çektim sandalyelerı etrafına kendıme göre dizdim, tuvaletın önündeki paspası, mutfagın kilimini serdim.
-odama geldim: sabahtan kalma yatagımı topladım, çarşafımı silkip, örtüsünü serdim, şuan kullandıgım ilaç ve kozmetik ürünlerini küçük antredeki sehbaya dizdim. çalıştıgım kitap ve kalemlerimi salona çıkardım. salondakı masayı çalışması masası halıne getirdim. kendı odamda pc başında dikkatımm dağılıyordu çoğunlukla. birkaç çar çöpü ayıkladım.sirkeli su ile pc ve pc masasını, kitaplığı sildim. giysilerim vs dağınıktı dolaplara yerleştirdim.
-mum yaktım pc masamda
-bir adet yatagımın baş ucuna bir adet pc masama bir adet salondakı çalışma masama tuz koydum ufak kapların içine.
-sonra su kaynattım yarım bardaklık içine ardıç yagı damlattım birkaç damla evde o bardakla gezdım, buharı ile kokusu sinsin eve diye. bardak halı pc masamda duruyor. odada bulununca farketmıyorsun ama mesela mutfaga gittiğimde hafif bir ardıç kokusu alıyorum.
-sonra mor ışık imgelemesi ile evi baştan sonra temizledim.
-sonra da baş melek enerjisi ile korunma ve arınma yaptım.
-feci acıkmıştım çorba ısıtıp ayran yaptım kendıme pc başındayım işte bıdı bıdı yazıyorum yine.. |