Cevap: kişilik bölünmesi aslinda bunu olumlu yöne cevirmek icin elinizde avantaj var bence. ilgi alanlarinizi, sevdiginiz seyleri, aliskanliklarinizi yani size ait hersey aslinda yeniden yapilandirabilirsiniz. siz böyle anlatinca ben hayali olarak sunu gördüm. senin zihninizde bir yazi tahtasi var ve o tahtaya bir cok sey yazilmis, bu birbiriyle zit olan seylerde olabilir. yani herkese gülüp herkesi mutlu etmek isterken bir yanda da sinirlenip insanlari kirma hissi olabilir (bu sadece kafamdan ürettigim bir örnek, sizde var olan bir sey icin demiyorum ama en azindan yararli bir örnek oldugunu düsünüyorum). yaptiklarinizin farkindasiniz, yani davranislarinizin hangisinin hangisinin kötü oldugunu biliyorsunuz. yapmaniz gerken zihninizdeki o yazi tahtasinda yazili olan ve olmasini istemediginiz seylerin önünü kesmek ve bu sekilde davranmak. onlar ortadan kalkinca yani yazi tahtasindan silinince geriye olumlu ve olmasini istediginiz seyler kaliyor. bir anlamda bu sürekli iyilestirme gibi birsey oluyor,
biliyormusunuz, toyota fabrikalarinda (umarim firmanin ismni yölemek burda yasaldir cünkü bir bilgim yok sadece aklima geldi diye parantez actim). sürekli iyilestirme diye bir yöntem var ve fabrikanin bazi yerlerinde posta kutulari var, eger hata gördügümüz yada akliniza yeni bir fikir geldiginde bunu oraya yazip yolluyorsunuz ve degerlendirildikten sonra eger kabul edilebilir bir yenilik yada iyilestirmeyse firma sizi ödüllendirip maasiniza biraz arttirma yapiyor. bu sayede iyilestirmeler hep bu sekilde devam ediyor. sizinde bu sekilde kendinizde görüp olmasini istemediginiz seyleri yazip inceleyip bunlari ele alirsaniz aynisini elde edeceginizi umuyorum. bir davranisin aliskanliga dönüsmesi icin 21 gün gerekiyor. sizde her olumnsuz davranisi yada olmasini istemediginiz seyleri 21 gün boyunca devam ettirebilirsiniz yarari olacagini umuyorum. umarim hersey gönlünüzce olur. |