Cevap: Karmaşık duygular ve ortada çözülmeyi bekleyen sorun.Dermanım kimde acaba ? Yorumun için çok teşekkür ederim.
İnan yayınlandığım günden itibaren bilgisayarın başına oturunca ilk bakalım yorum atan olmuş mu diye bakıyorum. Yani bu açtığım başlığı çok ciddiye alıyorum
Şunu söyliyim kişisel gelişimcilerin bir çoğu şunu söyler eğer ideal erkeğe ulaşmak alfalıksa, bu alfalığa giden yolda ezik-olgunlaşmaya çabalayan erkek vs. vs. durumlarından geçmelidirler.
Dediklerinde kesinlikle haklısın taklit fazlaca yaptım.Fakat her zaman insanlar başarılı kişileri örnek alıp yollarına devam etmez mi?
Mesela tenis oynuyoruz diyelim ilk başta Roger Federer, Rafael Nadal'ın kasetlerini izleyip taklit ederiz belli bir aşamaya geldikten sonra kendi stilimizi oluştururuz.
Burada dediğin gibi acaba taklit bölümünü fazla abartıp bazı kişileri taklit edemeyince krize mi girdim bilmiyorum. Ya da geçmişten gelen bazı duyguları yenemedim mi..
Ama kendimde gözlemlediğim birşey varsa eskiden daha huzurlu ve saf olduğum fakat insanlar tarafından kullanıldığım asosyal olduğum şimdi ise fazlaca bilgili olduğum fakat bunun yanında asabi,gergin sosyal ilişkilerde daha başarılı olduğum ( bir insanla konuşurken)...
---------------------------------
Bunları geçersek bugün fitnessa yazıldım. O arkadaşımla irtibatı kesmeye karar verdim.
Ve fittnessa yazılmadan önce annem derslerimi aksatmamam gerektiğini ilk önceliğimin derslerim olduğunu söylediği anda birden kendimi kötü hissettim.
Ailem bu konuda aşırı baskıcıdır.Bir dersten kaliyim beynimin etini yer. Bir şeye adım atmadan önce malesef ders çalışabilirmiyim filan diye düşünmek zorunda kalıyorum..
--------------------------------
Şimdi yazdıklarını daha da irdeliycek olursak ne önerirsin yani. Ezik mi kalsaydım. Sen böyle doğmuşsun, yetiştirilmişsin Freud'un da söylediği üzre küçüklükte karakterinin çoğu şekillenmiş bitmiş gitmişsin moduna mı geçiyim.
Açıkçası kişisel gelişimde inner game dediğimiz yani içsel oyunumuda geliştirmeye çalıştım. Ve baya yol aldığıma inanıyorum. Eskiden olsa bir ortamda kendimden daha düzgün bir tipi olan insan görsem ağzımı açmazdım.
Şimdi karşıdakini takdir etmekle beraber birey olarak karakter olarak değerli olduğumun bilincindeyim.
--------------------------------
Tabi dediklerin doğru da olabilir. Yukarı da yazdıklarım yanlış anlaşılmasın mesajını cevap hazırlayıcı gözle değil sorgulayıcı kendime uyarlayıcı bir gözle okudum. Fakat neler yapmam hangi istikammette yürümem, yürüdüğüm yolun doğruluğu-yanlışlığı konusunda bilgiye ihtiyacım var.
Malesef kendim hakkımda buraya yazabildiklerim çok sınırlı.. |