Alıntı:
hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı
Yardım etmede 3 K kuralın dikkat edin.
Yardımınız;
Kişisel
Kalıcı ve
Kapsamlı olmam...alı
Bunun anlamı şudur.
Kişisel: Sadece belli kişisel yakınlığınız olan kişilere yardım etmeyin.
Kalıcı :Bir insana ömür boyu kalıcı yardım edemezsiniz.
Kapsamlı:Bir insanın bütün hayatını kapsayacak bir yardıma kalkışmak haddimizi aşmak olur.
Bir danışanım anlatıyordu. Ağabeyimin borçlarını defalarca ödedim ona rağmen hala çalışmıyor ve yaşadıklarından ders almıyor dedi. Burada gördüğünüz üzere 3K ihlali var. Bu kişi yardımı kişisel ve kalıcı yapmakta olduğu için sıkıntı çekiyor. Ayrıca yardım yukarıdan aşağı doğru akar. Anne baba çocuklara yardım edebilirken çocukların kendinden daha büyüklere yardım etmesinin bedelleri ağır olabiliyor. Böyle durumlarda parasal kaynaklar kesiliyor. Eğer bu yardımla ilgili genel kuralları yaşam biçimi haline getirirseniz para akışınız düzelir. Paranızı kendiniz için harcamazsınız ve başkalarından bir şeyler talep etmeyi bilmez hep verici olursanız parayı mıknatıs gibi çekemezsiniz. Elinizdeki parayı ve bolluğu kaybedersiniz. http://www.cekirdekinanc.com/ Abdullah Canıtez Kaynak gösterilmek şartı ile yayınlanabilir. |
Ben tekrar şöyle ifade etmek istiyorum.... Netice itibariyle ALLAH' ın BİZ kullarının da algılamasının mümkün olmadığı büyükte yada başka bir kıstas yada kıstas dahi yok çünki ne boyutta olduğunu bilmediğim birşeyi kıstaslamam doğru değil... her neyse bir sistem var ve işliyor... bu dinen başka bir isim adı altında biliniyor, diğer türlüde adına başka şey deniliyor... düşüncelerimizin , hislerimizin hayatımızı şekillendireceği gerçeği her iki durumda da katiii ve gerçek olduğunu artık bu işle ilgili herkez bilir durumda... Fakat bu iki sistemin birbirinden farklılık gösteriyor olması ve göstermesi mümkün olmamalı... bizim dinimizde ALLAH'a olan bağlılığınla ilgili kazancını ihtiyacı olanlarla paylaşılmasını hatta hayata dair herşeyden vazgeçilmesi İnancın ne kadar yoğun yaşandığını gösteren bir durum göstergesi... Hatta yakınlar, büyükler konusu çok ters kalmış oluyor bu durumda... Hatta ne kadar çok verirsen eğer YARADANINDA sana çok daha fazlalarını nasip edeceğini biliriz biz... bu mevzularda düşünceler nasıl olabilir, anlayamadım ama anlamak istiyorum...