Cevap: Karşı Cinsle ve İnsanlarla ilgili düşüncelerimi değiştirmek istiyorum..Fikirle Bende de tam sevmemek değilde, insanlara güvenmemek gibi bir davranış şekli gelişmişti... aşmakta çok zorlandım ama şimdi herkeze mi güveniyorum hayır... bana verdikleri kadar güveniyorum ve her yapabilecekleri bir riakarlık için korkmuyorum veya kaçmıyorum onlardan... eğer bir güvensizlik duymamı gerektirecek bir durum olursa eğer , o zaman ilişkimi gözden geçirmem gerektiğini doğru buluyorum ancak, şimdiden kaçarak korkarak tedbirler alarak değil...... Bu düşüncelerimin, bir boyutu seninkine çok yakın buldum, yani diğerlerinin tercihi durumunda ihanete, itaatsizliğe , riakarlığa uğramak gibi...o sebeple yazıyorum ve ben birgün kendi değerlerimin farkına varmayı tercih ettim.. Kendimde var olan, normale göre yada mevcuda göre değerlerimi artılarımı eksilerimi ortaya döktüm ve kendimi artılarımla çok sevdim eksilerimi iyileştirmek için adımlar attım atıyorumda... Sonra bu değerleri başka birşey için önemsemeyen kişileri de ben kendi nezdimde değerlendirmeye karar verdim ve inan bu dünyanın sonu değilmiş... yani diğerleri de önemli tabiii ama sen herkezden daha önemlisin... yani bu farkındalığı yaşayınca insan o öz güveni karşı tarafa da yansıtıyor ki bunun çok olumlu sonuçlarını aldım inan.. Sen de bence , güzel özelliklerini önce gözden geçir farkına var.... sonra diğerleriyle zaten ilgilendikçe mevcut değerlerine değer katmış olacaksın.... Çünki bu yaşadığın durum da, en çok kendine zararın oluyor ki ,en büyük kayıp kendini yaşanılacak şeylerden hayattan alakoyuyorsun....bırak ne yaşanacaksa yaşansın.... üstelik bu düşüncelerle ruhuna eziyet ediyorsun, peki sen bunu hakediyormusun sence... bence kimse haketmiyor.... Bu tavrını geçmişte ki baba rolü, sana öğretilenler, diyaloğ kurduğun birtakım insanlar ve bu düşünceni doğrulayan yaşanmışlıklar... bunların farkına varmış olman bence çok büyük bir adım... Sen zaten en büyük ve zor kısmı halletmişsin arkadaşım... Sadece geriye kendini sevmen ve önemsemen kalmış... Sen kendini değerlerini yaptıklarını yapacaklarını önemse bırak başka kimse önemsemesin ne çıkar.... Yeterki SEN ÖNEMSE LÜTFEN... GERİSİ İÇİN ÇOK ŞEY YAPMANA GEREK KALMAYACAK İNAN........ sevgiyle kal arkadaşım..... |