Alıntı:
hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı
Yardım etmede 3 K kuralın dikkat edin.
Yardımınız;
Kişisel
Kalıcı ve
Kapsamlı olmam...alı
Bunun anlamı şudur.
Kişisel: Sadece belli kişisel yakınlığınız olan kişilere yardım etmeyin.
Kalıcı :Bir insana ömür boyu kalıcı yardım edemezsiniz.
Kapsamlı:Bir insanın bütün hayatını kapsayacak bir yardıma kalkışmak haddimizi aşmak olur.
Bir danışanım anlatıyordu. Ağabeyimin borçlarını defalarca ödedim ona rağmen hala çalışmıyor ve yaşadıklarından ders almıyor dedi. Burada gördüğünüz üzere 3K ihlali var. Bu kişi yardımı kişisel ve kalıcı yapmakta olduğu için sıkıntı çekiyor. Ayrıca yardım yukarıdan aşağı doğru akar. Anne baba çocuklara yardım edebilirken çocukların kendinden daha büyüklere yardım etmesinin bedelleri ağır olabiliyor. Böyle durumlarda parasal kaynaklar kesiliyor. Eğer bu yardımla ilgili genel kuralları yaşam biçimi haline getirirseniz para akışınız düzelir. Paranızı kendiniz için harcamazsınız ve başkalarından bir şeyler talep etmeyi bilmez hep verici olursanız parayı mıknatıs gibi çekemezsiniz. Elinizdeki parayı ve bolluğu kaybedersiniz. http://www.cekirdekinanc.com/ Abdullah Canıtez Kaynak gösterilmek şartı ile yayınlanabilir. |
Ne yani ailemize yardım etmek parayı bizden uzaklaştırıyor mu??? Ben anneme ve babama yardım etmek zorunda olan bi insanım..Onların üzerinden elimi çekemem hem maddi hem de manevi..Ayrıca çok verici bi insanım..Mesela bi yere gittim kendime almak yerine başkalarına(bu genellikle ailemden birileri olur) bişeyler alırım.Bunların hepsi yanlış mı yani??
Bu şekilde ben bereket ve bolluğu engelliyor muyum???Bu çok enteresan geldi bana!!!