Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇLARIMIZI ÇİTLEYELİM :) Hosgeldin HOUSE:))
Oncelikle Guzel Istanbulumuz da nasil vakit gecirdin umarim senin icin eglenceli olmustur. Tam diyordum ki hic sesi cikmadi neler yapiyor diye :)) paylasimini okudum.
Yapmis oldugun tespitler maalesefki cok dogru ulkemizin buyuk bir kesimi icin gecerli bu dusuncelerin. Bir cocuk daha dunyaya gelmeden once anne karnindayken bilinc altina kayit yapmaya basliyor. Siz cocugun yaninda ne konusursaniz aynen bir CD ye kayit yapar gibi aliyor. Anne baba derki o daha cocuk anlamaz birseyden bu da nereden kaynaklaniyor yine aile bireylerinin egitimsizliginden. Bizim toplumumuzda yine maalesefki cevre faktoru cok onemli. O ne soyler bu ne dusunur derken hayatimizi baskalarinin ne dusunecegi uzerine kurmus oluyoruz. Yani baskalari icin yasamis oluyoruz.
Bizim cocukluk donemimizde aile ve komsu iliskileri cok farkliydi. Guzel dostluklar vardi. Insanlar guven icindeydiler ve o gunlerimizi ariyorum ben. Ama simdi maalesfki toplum cok bozuldu oyle kotu bir donemdeyiz ki degil yabanciya, cok aci ama babana bile guvenemeyecegin bir zamanda yasiyoruz. Burada yanlis anlasilma olmasin sakin bu herbir baba icin veya aile yakinlari gecerli degil tabii. Etraf sapiklarla dolu herturlu pislik var insan ne yapacagini sasiriyor kime guvenecegini bilemiyor. Burada aile buyukleri cocuklarini koruma amacli mudahale ederken sanirim dozu kaciriyorlar. Tabii ki evlatlarimizin guvende olmasini istiyoruz. Bunu yaparken buyuklerin olcuyu cok iyi tutturmasi lazim.
Ben Londrada yasiyorum ve burasi inanin korkunc bir durumda ben hayretle insanlari gozlemliyorum. :((
Mesela benim 2 kizim var ikisi de universite bitirdi. Hangi okulu istedilerse orada okudular cunku hayat onlarin hayati. Hicbir zaman su okulda okuyacaksin veya bu meslegi sececeksin demedim.
Rabbim biz insanlara akil sagligi, merhamet, insanlik, guzel dusunceler ve en cok da SEVGI versin.
Isigin hep parlasin sevgiler. |