Kayıt ol Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Uyarılar

ÇEKİRDEK İNANÇLARIMIZI ÇİTLEYELİM :)

Hayatım Değişti Klubü ve Serbest Kürsü ÇEKİRDEK İNANÇLARIMIZI ÇİTLEYELİM :) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Geçen gün forumda okuduğum bi yazıdan hareketle neden hedeflerimize ulaşamadığımız, hayatta neden hep birşeyleri erteleyip mutsuz evlilikler yapıp sevmediğimiz işlerde çalıştığımıza dair toplum yapımıza bi göz atmaya karar verdim pek tabi sosyolog falan değilim benimkisi sadece tesbit, etrafımda yıllarca kendimden ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Serbest Kürsü telkin cd indir izle İstanbul Serbest Kürsü nerededir kimdir Serbest Kürsü çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Serbest Kürsü hipnoz Serbest Kürsü olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Serbest Kürsü hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Serbest Kürsü kuantum düşünce kitap haberi

ÇEKİRDEK İNANÇLARIMIZI ÇİTLEYELİM :)

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20-04-2011, 08:11 PM   #1 (permalink)
Yüzbaşı

house - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 192
502 Mesajinıza toplam 1,995 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
house is a jewel in the roughhouse is a jewel in the roughhouse is a jewel in the roughhouse is a jewel in the rough
Standart ÇEKİRDEK İNANÇLARIMIZI ÇİTLEYELİM :)

Geçen gün forumda okuduğum bi yazıdan hareketle neden hedeflerimize ulaşamadığımız, hayatta neden hep birşeyleri erteleyip mutsuz evlilikler yapıp sevmediğimiz işlerde çalıştığımıza dair toplum yapımıza bi göz atmaya karar verdim pek tabi sosyolog falan değilim benimkisi sadece tesbit, etrafımda yıllarca kendimden ve başkalarından edindiğim tecrübelerden yola çıkarak bu yazıyı yazıyorum.Zaten çoğu bildiğiniz şeyler lakin içinizde bunlara uyan da varsa fikrini ve önerilerini yazsın istiyorum.Ben çekirdek inanç tesbitcisi değilim elbette ama çok fazla insanda aşağıda yazdıklarımı deneyimledim, Ve artık çekirdek inançlarımdan kurtulmak istiyorum
1) OKUL: Daha çok küçük yaşlardan beri yarış atı misali eğitilmeye başlayan çocuk tüm eğitim hayatı boyunca irdelenir, başkaları ile kıyaslanır; “Bak falancanın oğluna/kızına onun kadar olamadın, aptal!” Ya da “Sürünmek mi istiyosun? Okumayan adama kız bile vermezler!”
Veyahutda en fenası kendinden üstün gördüğü bir arkadaşının ya da öğretmeninin bir alayı ve aşağılanması ile karşılaşır; “Boyun ne kısa, sen aptalsın, sen yeteneksizsin” vs vs Bu sözler beyne yerleşir ve ileride karşımıza sorun olarak çıkar.Elbette aile içi şiddet gören, çocukların hali malum bahsetmeye gerek bile yok..Yani kısaca eğitim zorla, ceza ile ya da yarıştırılma yolu ile dayatılmaya çalışılır ve kişi hayatı boyunca hep anlamsız bir rekabete girer kendini değilde geçmişte anne ve babası olan otorite figürünü bu kez yeni edindiği çevresi olarak belirler ve hep onların onayı için yaşar….Halbuki sadece okula gitmekle adam olunmadağı aşikar bir gerçektir..Eğitim elbet gereklidir ancak zorlama ile olmaz, bizim yakın bir dostumuz tüm uyarılarımıza rağmen 1 net az çıkardı diye çocuğunu saatlerce karanlıkta banyoya kitler mesela…Şimdi varın siz düşünün o çocuğun ileride geliştireceği çarpık düşünce sistemini…..
2) ÇEVRE VE İNSAN İLİŞKİLERİ: Aileler haklı olarak ve görmüş geçirmiş kimseler olduklarından dolayı sürekli uyarırlar, “Kimseye güvenme!” “Aman kızım sakın ha!” “Aman oğlum sakın yapma!” Onlar bizi koruduklarını düşünürler ancak karakterlerimizi pasifize etmekten başka bir işe yaramaz bu telkinler..Kişi her tanıştığı insana kuşku ile bakmaya başlar, kuşkunun attığı tohumlar zamanla genele olan güvensizlik olarak baş gösterir ve daha büyük sorunlara yol açar.Elbette koşulsuz şartsız kimSEYE güvenilmemelidir. Ancak aşırı korumacı davranmak gitgide çekingenlik ve ileri boyutta sosyal fobi yaratabilir. Uzmanlar aşırı korunmaya alınan ve sürekli tembihlenen çocukların agorafobiye daha yatkın olduklarını söylemektedirler…Artı ergenlikle beraber kız çocukları değişen vücut yapıları ışığında hayat boyu yaşayacakları namus kavramı ile tanışırlar, “Aman kızım erkeklerle arkadaş olma adın çıkar” “Gece sokağa çıkılmaz!” Ven en fenası yine başkalarını tenkit etmekdir “Falancanın kızı ne yapmış duydun mu? Pühhh ahlaksız!” Evet bilinçaltı benzer durumda nasıl bir tepki ile karşılaşacağınızı hemen kayıt eder ve olaki falancanın kızı ile aynı kaderi yaşarsanız ailenize karşı büyük bir vicdan azabı yaşarsınız ve bingoooo suçluluk duygusu! Yine tanık olduğum bir olaydan örnek vereceğim, üniversiteden tanıdığım bir kız arkadaşım yüzeysel anlamdada olsa erkek arkadaşı ile birşeyler yaşamış ve ondan şiddet gördüğü halde ailesine karşı kendini suçlu ve kirli hissettiği için ayrılamamıştı ve maalesef evlendi, şimdi mutsuz bir evliliği var. Çünkü toplum ona sırf kız olduğu için böyle şeyler yaşamak için evlenmesi gerektiğini söyler..Çünkü canından öte namusu gelir, fakat namus kavramı bu kadar basit değildir. Aslında ailelerin atalarından getirdikleri inançlar masumdur, onlar öyle görmüştür ve bizi korumak isterler oysa bizler bu inanışlara göre yaşamak istemediğimiz sürece kendi isteklerimizle çatışır ve mutsuz oluruz.Okulda duyduğumuz önemsiz bir alay, öğretmenin en ufak bir aşağılaması ya da en önemlisi ailenin koyduğu katı kurallara uymamak bizleri ileride kurtulmak için çabaladığımız derin kuyulara iter..
3) EVLİLİK VE KARİYER : “Hiiii eyvahhhhh yaş oldu 30 sen hala evlenmedin mi?” evet bunu da etrafımda çok duydum hatta daha yeni bir arkadaşım sırf artık milletin sözleri yüzünden bunaldığını annesinin bulacağı her hangi bir kızla evleneceğini söyledi, kendisi 40 yaşında ve erkek ama bu evlenmesi gerektiği anlamına gelmez öyle değil mi? Etrafımızda herkes evlenip çocuk sahibi oluyor diye bizde sürüye uymak zorunda değiliz…Şimdi bu örnekteki kişi sırf toplumun normlarına uymak adına aşık olmadığı içine tam ssinmeyen biriyle evlenecek ve sonuç, mutsuz bir ilişki, belki ilerde aldatma, mutsuz çocuklar….Ve arkadaşlar ben bunu bilir bunu söylerimki bu dünyada herkes çocuk sahibi olmamalı, bakınız buda kendimden örnek benim babam asla babalık yapmadı bana, tek bir gün en ufak bir hayrı geçmedi üstüme, bende onun yüzünden edindiğim izlenimlere bağlı olarak bir yığın çekirdek inanç var.Peki sizce herkes çocuk sahibi olmalımı? Elbette hayır…Hatta bunu sırf başkaları ne der diye yapmak daha vahim bir felaket! Kariyer ise ayrı bir felaket çoğu insan içinde kalan hayal mesleğini yapamaz çünkü ailesi ondan doktor, memur ya da öğretmen gibi “garantili ve mümkün mertebe devlete sırtını dayadığı bir iş” yapmasını ister bu mesleklerde çok güzeldir ama ya o memur sabah 8 akşam 5’e kadar kitap yazamak, şarkı söylemek, heykel yapmak, sahneye çıkmak isterse? Ya da çok daha farklı br şey…Yine kendimden örnekle devam edeyim sinema tv okumak istediğim zaman ailemden duyduğum ilk söz; “sanat camiasında herkes ahlaksız olur senide öle sanırlar elalem ne der sonra?” haydaaaaa!!!! Elbet her iş alanında iyiler ve kötüler hep olacaktır…Napalım yani eve mi kapatalım kendimizi? Ha birde o işlerden para kazanamazsın, bi hatırlı dayın yoksa işin zor, bu zamanda ekmek kapısı bulmak güç bulduğun işde idare et, vs vs vs peki hayallerini gerçekleştiren ve istediği mesleği yapan bunca insan başarılı oluyorda bu şartlar bi tek size ve bana mı dayatılıyor hayır! Herkes kendi şansını kendi yaratıyor,yılmıyor..pes etmiyor….Sevmediği işlerde zorla çalışıp hayatını başkalarını memnun ederek geçirmiyor…Aslında herkesi memnun etmek dünyadaki en imkansız şey maalesef..Ve biz bi kere bu hastalığa kapılırsak hiçbir zaman mutlu olamayız.

Ben ısrarla söylüyorum ki, burada yazdıklarım tamamen kendi çevremin ve benim yaşadıklarım şeylerdir,bilhassada etrafdan duyduklarım ama sizi temin ederimki kısır döngü hep böyle belki yüzü aşkın kişiden duydum böyle hikayeler ve kendimce bu başlıklara ve daha geniş kapsamlı başka yaşananlarıma baktım aslında herşeyin altından uymakla yükümlü olduğumuz bu toplumsal baskılar çıkıyor bunlar benim görüşüm, sadece fikir alış verişi yapmak ve başka arkadaşlarında tesbitlerini yazması amaçlı paylaşıyorum.Aman sakın şimdiden uyarayım Türk toplum yapısına bir sözüm yok sadece bazı geleneksel normlarım hem güzel hem de abartılırsa nelere mal olacağını anlatmaya çalıştım çünkü bana kızanlar olabilir şimdiden suçlamalara karşı gardımı alayım J Bu paylaşımda üstüne basa basa vurgulanmak istenen şudur altında başka mana aranmasın lütfen ; Lütfen herkes çevresinin yaptığı baskılara kulak tıkasın, gönlünden geçen ne varsa yapmaya uğraşsın, başkaları ne der diye hayatlarını boşa geçirip istemedikleri şeyleri yapmasın ve mümkünse taaaaa çocukluklarına kadar gün be gün inip neyi nerde ne zaman çarpıttılar bi baksınlar…Ben bunu yapmadığım için çok çektim ve farkına vardım artık düzelteceğim hayırlısı ile…

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

house isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-04-2011, 08:15 PM   #2 (permalink)
Yüzbaşı

502 Mesajinıza toplam 1,995 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
house is a jewel in the roughhouse is a jewel in the roughhouse is a jewel in the roughhouse is a jewel in the rough
Standart Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇLARIMIZI ÇİTLEYELİM :)

Veee başka bir sürü söylem; Aptalsın,başarısızsın,hayatta beceremezsin, hayat o kadar kolay değil, sürünmeden hiç birşey elde edilmez, bizim ailecek kaderimiz bu, zaten hep kötü şeyler benim başıma gelir, ben zayıfım, şişmanım,çirkinim,şansızım,yetersizim, salağım, bütün insanlar güvenilmez ve kötü, hayat çok zor, kesin hasta olurum, topluluk önünde konuşamam, ben pasifim, durgunum,yeteneksizim, beni kimse beğenmez, onaylamaz........... vs vs vs vs ne de hükmü olmayan berbat düşünceler daha kim bilir neler var bunlar benim duyduklarım ve bazılarını eskiden hissetmiştim....eğer bunları kafamıza kazıyorsak tam tersinide kolayca yapabiliriz bence :))))
Alt 21-04-2011, 12:04 AM   #3 (permalink)
Üsteğmen

Tesekkür: 309
288 Mesajinıza toplam 839 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gülücan is an unknown quantity at this point

Çevremize çizilen çemberler taa çocukken başlıyor..yasaklar ve sınırlamalarla..çemberin içinde gittikçe sıkışanlarımız çemberin dışına çıkanlarımız ya da en azından bunun için çaba gösterenlerimiz var.fakat bazen öyle kaptırıyoruzki o daracık alanda sınırlarla başkalarının doğrularıyla yaşamaya çemberi farkedene kadat ömür bitiyoo..
gülücan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-04-2011, 12:05 AM   #4 (permalink)
Üsteğmen

Tesekkür: 309
288 Mesajinıza toplam 839 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gülücan is an unknown quantity at this point

HOUSE BU ARADA NERELERDEYDİN.NELER YAPTIN.BİZİMLE PAYLAŞMAYACAKMISIN:(
gülücan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-04-2011, 12:39 AM   #5 (permalink)
Teğmen

Tesekkür: 416
94 Mesajinıza toplam 285 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Nazife_p is an unknown quantity at this point

Hosgeldin HOUSE:))
Oncelikle Guzel Istanbulumuz da nasil vakit gecirdin umarim senin icin eglenceli olmustur. Tam diyordum ki hic sesi cikmadi neler yapiyor diye :)) paylasimini okudum.

Yapmis oldugun tespitler maalesefki cok dogru ulkemizin buyuk bir kesimi icin gecerli bu dusuncelerin. Bir cocuk daha dunyaya gelmeden once anne karnindayken bilinc altina kayit yapmaya basliyor. Siz cocugun yaninda ne konusursaniz aynen bir CD ye kayit yapar gibi aliyor. Anne baba derki o daha cocuk anlamaz birseyden bu da nereden kaynaklaniyor yine aile bireylerinin egitimsizliginden. Bizim toplumumuzda yine maalesefki cevre faktoru cok onemli. O ne soyler bu ne dusunur derken hayatimizi baskalarinin ne dusunecegi uzerine kurmus oluyoruz. Yani baskalari icin yasamis oluyoruz.
Bizim cocukluk donemimizde aile ve komsu iliskileri cok farkliydi. Guzel dostluklar vardi. Insanlar guven icindeydiler ve o gunlerimizi ariyorum ben. Ama simdi maalesfki toplum cok bozuldu oyle kotu bir donemdeyiz ki degil yabanciya, cok aci ama babana bile guvenemeyecegin bir zamanda yasiyoruz. Burada yanlis anlasilma olmasin sakin bu herbir baba icin veya aile yakinlari gecerli degil tabii. Etraf sapiklarla dolu herturlu pislik var insan ne yapacagini sasiriyor kime guvenecegini bilemiyor. Burada aile buyukleri cocuklarini koruma amacli mudahale ederken sanirim dozu kaciriyorlar. Tabii ki evlatlarimizin guvende olmasini istiyoruz. Bunu yaparken buyuklerin olcuyu cok iyi tutturmasi lazim.
Ben Londrada yasiyorum ve burasi inanin korkunc bir durumda ben hayretle insanlari gozlemliyorum. :((
Mesela benim 2 kizim var ikisi de universite bitirdi. Hangi okulu istedilerse orada okudular cunku hayat onlarin hayati. Hicbir zaman su okulda okuyacaksin veya bu meslegi sececeksin demedim.

Rabbim biz insanlara akil sagligi, merhamet, insanlik, guzel dusunceler ve en cok da SEVGI versin.

Isigin hep parlasin sevgiler.
Nazife_p isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-04-2011, 01:11 AM   #6 (permalink)
Yüzbaşı

Alıntı:
gülücan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
HOUSE BU ARADA NERELERDEYDİN.NELER YAPTIN.BİZİMLE PAYLAŞMAYACAKMISIN:(
Arkadaşlar aslında süper paylaşımlarım olacak günlüğümde ama gelir gelmez hasta oldum orda yedim soğuğuyani istanbulda ama herşey çok güzeldi, kendimi iyi hisseder hissetmez elbet yazacağım çünkü hem değişimlerimi kayıt altına almak isterim hemde faydalanan birileri olur belki, en son dün bunu paylaşabildim, House'un başkalaşım günlüğü çok yakında sinemalardahehee ayrıca azmimi unuttunuz herhalde tangur tungur otobüste giderken bile nete bağlanıp yazmıştım bende forum aşkı bitmez şimdiden sevgiler herkese

Bookmarks

« her şey sende gizli | Çok Zenginim, O Halde Çok Mu Şanslıyım? »