Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-04-2011, 12:52 AM   #149 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: İçindeki Devi Uyandır Kitabından Alıntılar



1. Kişisel Gelişme Amaçları

Birinci Adım: Bu kitapta verilen şema üzerinde (ya da daha çok yazma yerine ihtiyaç duyuyorsanız, başka kâğıtlar üzerinde), kişisel büyümenize dönük olarak hayatınızda geliştirmeyi ve iyileştirmeyi düşünebileceğiniz her şeyi yazın.

Fiziksel vücudunuzu nasıl daha iyileştirmek istersiniz? Zihinsel ve sosyal gelişmeniz için amaçlarınız nelerdir? Örneğin, bir yabancı dil öğrenmek ister misiniz? Hızlı Okuma ustası olmak ister misiniz? Shakespeare'in tüm eserlerini okumak sizin için değerli bir şey mi? Duygusal olarak, neleri yaşamak, başarmak, nelerin ustası olmak istersiniz? Belki paternleri bir anda kırmak, hırslanma ve reddedilme duygularından kurtulmak istersiniz. Belki öfke duyduğunuz insanlara karşı merhamet duymak istersiniz. Ruhsal amaçlarınız nelerdir? Yaratıcınızla daha büyük bir yakınlık duygusu hissetmek mi istiyorsunuz? Yoksa komşularınıza yönelik daha büyük bir sevgi ve merhamet duygusu mu geliştirmek istiyorsunuz?

Bu amaçları yazmanın anahtarı, zihninize durak tanımaksızın her şeyi hemen kâğıda yazmaktır. Bunların bazıları kısa vadeli amaçlar olabilir. Bu hafta yapacağınız, bu yıl yapacağınız şeyler olabilir, bazıları da uzun vadeli amaçlar olacaktır. Şimdi başlayıp yirmi yıl sonra tamamlamayı düşüneceğiniz şeyler olacaktır. Beyin fırtınasını en az beş dakika sürdürün. Bu arada bir an bile yazmayı kesmeyin.

Saçmalamaktan korkmayın. Saçmalayın, çılgınlasın, çocuk olun. Bazen acayip bir fikir, harikulade bir kadere giden yolu açar! Başlamadan önce şöyle bir düşünmek isteyebileceğiniz birkaç soruyu size aşağıda vereyim. Ama onları gözden geçirdikten sonra, hemen işe koyulun, amaç seçme sürecini çabucak başlatın!

Neler öğrenmek istersiniz?
Hayatınız süresince edinmek istediğiniz bazı beceriler nelerdir?
Geliştirmek istediğiniz bazı karakter özellikleri nelerdir?
Dostlarınızın kimler olmasını istiyorsunuz?
Kendiniz kim olmak istiyorsunuz?
Fiziksel sağlığınız için neler yapabilirsiniz?
Haftada bir masaj yaptırmak mı? Yoksa her gün mü?
Rüyalarınızdaki vücudu yaratmak mı?
Bir spor salonuna kaydolup orayı gerçekten kullanmak mı?
Vejetaryen bir aşçı tutmak mı?
Honolulu'daki Demir Adam Triatlon'unu tamamlamak mı?
Uçuş korkunuzu yenmek ister misiniz?
Ya topluluk karşısında konuşma korkunuzu?
Ya yüzme korkunuzu?
Ne öğrenmek istersiniz?
Fransızca mı?
Ölü Deniz canlılarını incelemek mi?
Dans edip şarkı söylemek mi?
Keman virtüözü Itzhak Perlman'dan ders almak mı?
Başka kimden ders almak istersiniz?
Evinize başka ülkeden bir mübadele öğrencisi almak ister misiniz?

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla