Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-05-2011, 09:26 PM   #5 (permalink)
bussraster
Üsteğmen

bussraster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 708
174 Mesajinıza toplam 539 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bussraster has a spectacular aura aboutbussraster has a spectacular aura aboutbussraster has a spectacular aura about
Standart Cevap: sesimi duyan var mı?

Alıntı:
birdamlaumut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba, siteyi bende uzun süredir inceliyorum. Ve benimde birçok sorunum var. Nerden veya nasıl anlatacağımı bilemiyorum.
Öncelikle şöyle bir soru sorsam daha iyi olur sanırım?
Evlilik insanı değiştirir mi?
Evlenmeden önce kendime güvenen, pozitif düşünen, arkadaşları arasında sevilen espirili,neşeli, verdiği kararlara uyan, azimli vs.. bir insandım.

Ama şimdi tam tersiyim. Eski neşem kalmadı. Eşim ve onun ailesinden özellikle kayınvalidemden o kadar çok olumsuz eliştiri aldım ki anlatamam. Grurum kırıldı, hakaretlere uğradım, incindim, yara aldım anlıycanız. Şimdi de toparlayamıyorum. Ve ben bütün bunları kabullendim içime attım. Boşanmayı bir çok defa düşündüm hatta düşündük ama bir kızımız olduğu için vazgeçtik. Sonuç olarak şu anda ne insanlığımı yaşayabiliyorum, ne kadınlığımı nede anneliğimi.

Bu siteye bulup inceledikten sonra bazı şeyler uygulamaya karar verdim.
Bunlardan birincisi OLUMLAMA yapmak.
Olumlamam ise şu; Ben bakımlı, mükemmel ve sevgi dolu bir eşim.
Bu olumlamayı dört beş gündür yapıyorum. Azimliyimde.
Bu olumlamayı yaptıktan sonraki en büyük değişimim sanırım yemek yeme isteğimi kontrol altına almak oldu. Önceden sürekli birşeyler atıştırırdım ki bu durum kontrolden çıkıp kilo almama bile sebep oldu. Ama şimdi bir iki kilo vermeye başladım.

Fakat olumlamalara başladıktan sonra ilk dört gün eşimle iyiydik. Ama dünden itibaren aramız bozuk. En ufak bir şeye sinirlendi ve benimle ilgili yazdıda yazdı. Yok sen başladığın işi bitiremiyorsun, yok senden bir şey olmaz gibi herzamanki lafları. ve ben evlendiğimizden itibaren bu lafları o kadar işittimki bilinç altım bunlardan ibaret oldu. Varın siz düşünün gerisini.

Lütfen yardımcı olun bana da.

aynı yollardan geçmişiz.
eşim mükemmelliyetçi bir insandır.
çok çok eleştirirdi beni.
hala da eleştirir.
fakat artık benim izin verdiğim kadarıyla.

birincisi evlilik insanı çok değiştiriyor.
büyüklerimiz boşuna dememiş:
'erkek askerde kadın evlendikten sonra hayatı öğrenir diye'
tabi herkes için geçerli olmayabilir.
vazgeçtim ben yine de genelleme yapmıyım :)

ben evlenmeden önce ailemin küçük şımarık kız çocuğuydum.
ne bir eleştiri ne bir yapma lafını duydum.
evlendim ve eşim a dan z ye herşeyimi eleştiri oldu.
başlarda teslim oldum bende.
acaba mı? sorusu hep beynimdeydi.
kendimden utanmaya bile başlamıştım.
ama insan kendi değerinin farkına vardıktan sonra
işte o zaman tüm hayatı, hayatına giren insanları, ve hayatında olan insanları bile değişiyor.
sen sadece kendinin farkında ol.

bir hazine olduğunun farkında ol.

sen istemediğin müddetçe kimse sana zarar veremez.
eşin de kayınvalidende.

bu konuda çok şey yazabilirim aslında :)
ben kendimi tanıyıp kendime saygı ve güven duyduktan sonra eşimde kayınvalidemde 1 2 adımdan fazla ileri gidemediler.
sen kendine nasıl davranırsan karşındaki kişi de ondan farklı davranmaz bunu hiç bir zaman unutma.

gEçMiŞ Ya Da GeLeCeK dİyE bİr ŞeY yOkTur;
SONSUZ BİR 'ŞİMDİ' VARDIR!!
bussraster isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla