kendine güven ve sucluluk telkinleriyle baslamani öneriyorum, telkinlerden fayda görebilirsin ama esas olan düsünlerini degistirmen, biliyorum insanin gücüne giden bir durum, ayni seyi bende yasadim ama ben kötü durumlardan cabuk kurtulabilen bir insanim. düsüncelerini degistirisen zaten bu kisir döngüyüde atlatirsin ama dikkatli olmani öneriyorum, su anki düsüncelerin seni zayif birakiyorda sen onlardan kurtulmak icin yeni düsünceler gelistirirken bunlarindan dogru olmasi lazim, zira kimse pek farkinda degil ama insanin hayatindaki kücük bir degisim büyük bir etkiye sahip olur ama biz farkinda olmayiz. kendi hayatimizi iyilestirmek icin bir sey yapariz ve vir anda büyük bir etkiyle hayatimiz daha iyi olur.
sana söyle düsün böyle düsünme derdim ama bu seni yönlendirmek gibi olur, yaralarinin ilacini en iyi hazirlayabilecek olan sensin, hassas yerin neresi kendin daha cok iyi biliyorsun, kendini düsünce acisindan degistirmen icin kendini dinlemen lazim, kendini dinlemen icinde sakin dingin zamanlara ihtiyacin vardir, kendi hayatinda bu zamanlari olusturabilirsen cok güzel olur.
Ayrica, bu dünya baskasinin sana yaptigi sacmaliklar yüzünde üzülmeye degmez. o kisi hayatindan cikti gitti belkide ama halen acisini yasiyorsun, belkide sana kendi gururun biraz zarar veriyor cünkü bu sekilde düsünüp kendini üzüyorsun, burda sana uzunca yazardim ama asagida paylasacagim bir yazi benim demek istediklerimi daha öz daha kisa anlatiyor.
La tahzen (üzülme)
La-Tahzen / Üzülme Çünkü hüzün, düşmanı sevindirir, dostunu üzer, haset edenin diline düşürür.
La-Tahzen / Üzülme Çünkü hüzün, kaybolanı geri getirmez, öleni diriltmez, kaderi değiştirmez, hiçbir fayda getirmez.
La-Tahzen / Üzülme Çünkü hüzün sinirleri yıpratır, kalbini yorar, gecelerini mahveder.
La-Tahzen / Üzülme eğer günah işlediysen tövbe et, istiğfarda bulun, yanlış yaptıysan düzelt, o'nun rahmeti sonsuz, kapısı hep açıktır.
La-Tahzen / Üzülme kaybettiğin şey için üzülme çünkü daha pek çok nimetlere sahipsin. Allah'in sana bahşettiği diğer nimetleri düşün ve şükret.
, "Allah'ın nimetlerini saymaya kalksanız buna güç yetiremezsiniz" buyurmuyor mu?
La-Tahzen / Üzülme ehli batılın sözlerinden dolayı üzülme, onların tenkitlerine sabrettiğin sürece mükafatlandırılacağını unutma.
La-Tahzen / Üzülme insanlara ihsanda bulunduğun sürece üzülme. Çünkü mutluluğun yolu insanlara ihsanda bulunmaktan geçer.
La-Tahzen / Üzülme Çünkü iyiliğin mükafatı on mislinden yedi yüz misline, kötülüğün karşılığı ise sadece mislince......
artik daha fazla üzülme oldumu, görüsmek üzre, hoscakal