Alıntı:
nurbanu25 Nickli Üyeden Alıntı
canım benim.şimdi anlattığın majör depresyona uydu işte.sen nasıl benim durumuna üzülmüşsen,ben de aynen satırları okurken o acıyı bi daha hissettim içimde.sana üzüldüm.kendine son bir şans ver demişsin :) önerilerde bulunmuşsun.sağolasın ama son bir şans diye bişi olmamalı hayatımızda.o kelimeyi kullandık mı sonumuz yaklaştı demek olur.(Allah muhafaza!).şuanki çabalarımı senle paylaşmak istiyorum: günde 8 saat telkin 40 defa nefes egzersizi, 1 saat yürüyüş, sabah ve akşam özgüven olumlaması, zihin susturma çalışması, dr.david burns un iyi hissetmek kitabından psikoterapi çalışmaları eft tekniği, haftaya çekirdek inanç tesbiti yaptırıyorum ve ayda 1 kere de psikoloğuma ve psikiyetristime gidiyor,iki ilaç kullanıyorum... çareler hiçbir zaman tükenmez.Allah(c.c) derdin içinde dermanı da vermiştir.yeter ki biz isteyelim,düzenli bir şekilde çabalayalım...başarılar... |
Benimkiler az çok sonuç verdi. Artık ne geçmişi ne de geleceği aklıma getirip hayatı kendime zindan etmiyorum.Aslında her depresyonun belli bir süresi var, bazıları çok uzun sürüyor bazıları çok kısa. Yaşayabileceğin kadar acıyı yaşadıktan sonra hayatta bir şeyler seni yeniden ayağa kalkmaya zorluyor. Oturmaya, kendine acımaya, amaçsız yaşamaya hakkın yok diye bas bas bağırıyor. Ben henüz gelecekle ilgili hayal kurma,amaçlarıma bağlanma aşamasına geçemedim.Eskisi gibi renkli düşler kuramıyorum artık, korkuyorum. bana kaybettiğim, her şeyin kötü olduğu zamanları hatırlatıyorlar.
Şimdi mücadele edeceğim son1 haftam kaldı. bu 1 haftayı da atlattıktan sonra tatile çıkıp kendimi tamir etmeye başlayacağım. Yavaş yavaş onaracağım içimdeki hasarları, film izleyeceğim bol bol,kitap okuyacağım.Hayallerimden ve kaybetmekten korkmamayı, bundna sonra bir daha asla o günlerdeki kadar kötü olmamayı öğreneceğim. Sana tavsiyem kendini hazır hissedene kadar eskiyi hatırlatacak şeylerden arınıp anı yaşaman. Anı yaşarken, o günü güzel geçirmeye çalışırken kendine fazla sorumluluk yüklememiş oluyorsun. Böylece bunalmıyorsun. Yaptıklarına devam edip hedeflerini bir süreliğine küçült. kendi sesine kulak ver. Umarım her şey düzelir :)