Alıntı:
_roxie_ Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba,
Hoşgeldin :) ben de tek çocuğum okurken seni kendime ne kadar benzettim inanamazsın. Benim de çocukluğum annemin hastalığıyla geçti (kronik depresyon geçirdi yatar halde 4 yıl) bütün bunlar bende 21 yaşıma gelene kadar pek çok iz bıraktı, hayatı, insanları, kendimi algılayışımı oldukça olumsuz hale getirdi ben de bunların sancılarını hala çekiyorum. Ben de terazi burcuyum, mükemmeliyetçilik vardır, en kötüsü de bişeyin "iyi" olmasının yetmemesi işte bana, kendimi yargılayıp durmaya o kadar alışmışım ki, üstelik bunun iyi bişey olduğuna da inanmışım kendimde hata aradıkça kendimi geliştiririm diye düşünmüştüm ama en sonunda sadece kendime haksızlık ettiğimi anladım.
Mutlu olmak öğrenilebilen bişey, önce kendini sonra hayatı sonra da diğer insanları koşulsuz sevmekle gelen bir şey, ben bu siteye üye olalı 2 yılı geçmiştir pek çok şey yaşadım, ayağa kalktım dedim, sonra düştüm, şimdi yeniden toparlanmaya çalışıyorum :)
umarım beraber öğrenir, beraber gelişiriz bundan sonra! :) |
tanıştığımıza çok memnun oldum roxie:) benzer şeyler yaşamışız evet...bende kendimi çok yargılardım,mükemmeliyetçilik yok bende ama babam tarafından empoz edilmiş bi mükemmeliyetçilik ve doğru insan olma algısı var,o yüzden kendimden çok etrafımdakileri aşırı derecede yargılardım,aa bunu nası yapmış ne biçim insanmış fln derdim hep,ama azaldı bu duygu tamamen de geçecek inş
ve kendimi hiç beğenmezdim,ama haksızlık yaptığımı anladım bende telkinlerden beri:)
insanları değiştirmeden,yargılamadan,koşulsuz sevmeyi öğrenmeye çabalıyorum.böyle yaptıkça daha da çok sevileceğime inanıyorum
ama illa da sevsinler diye bi beklentim yok:)ben sevmeyi öğreneyim yeter.
peki sen neden ayağa kalktıktan sonra tekrar düştün merak ettim?
Alıntı:
e_yilmaz Nickli Üyeden Alıntı
Birileri toplumumuzu dejenere etmeye çalışıyor. kendine güveni olmayan gençler olarak yetişiyoruz ,yetiştiriliyoruz. farkında olmadan bir çok hasletlerimiz köreliyor.
Nasıl bu hale geldik ,getirildik, biz öle yetiştik çocuklarımız da öle yetişecek nesil böle gidecek...Gitmemeli işte bu site bunun için kuruldu ister maddi, ister manevi kişiliğimiz olsun farketmez farkındalığımızı artırmalı bu hastalıklardan kurtulmaya çalışmalıyız.
Bu maddi ve manevi dert ve hastalıkların çoğaldığı bir asırda allah çareleride yaratıyor. yeterki hasta olduğumuun farkına vararak çare bulmaya çalışmalıyız.
Çarelerin bir kısmı bu sitede ve telkinlerde
hastalanan kişliklerimizin, zihinnlerimizin, hayalerimizin tedai olma vakti geldi ve geçiyor... |
çok haklısın e_yılmaz,bende yaşıtlarımda hep bi olumsuzluk yılgınlık görüyorum.Umarım bunun farkına varırız toplum olarak ve gerekli önlemleri alırız geç olmadan.Bizim görevimizde insanları bu siteye yönlendirmek olsa gerek