Cevap: sen onlara uyma be ruhum sevgili lavinya iş yerimde değişen hiç bir durum yok aynen devam.ama ben bu meajı yazdığım zaman ki kadar daralmıyorum artık.çünkü berilce'nin de söylediği gibi bazı durumlar bizde mevcut olduğu için çekiyor olabilirz.okuduğum bir yazıya göre:insan kendinde eksik olan yönü(ki bunu insan farketmeyebiliyormuş sıkı bi yüzleşme ve kabullenme gerektiriyormuş)başka bir insanda gördüğü zaman o insandan ve tavırdan çok rahatsız oluyomuş.bu yazıyı okuduktan sona kendi kendime demekki benim de içimde biyerde dedikodu yapma eğilimi var ve bundan dolayı bu insanları çekiyorum ve kendi yansımamı gördüğümde rahatsız oluyorum diye düşündüm.bu düşünceyle yüzleştim ve kendimi farkında olmadığım bu davranıştan arındırmaya çalıştım.şimdi yapılan dedikodlar,yorumlar beni çok fazla rahatsız etmiyor,üstüme alınmıyorum uzak duruyorum,çoğunu umursamıyorum bile gülüp geçiyorum .berilce nin uzak dur diyerek anlatmak istediği de ailenden tamamen soyutlan değildi bence,bu tavırlardan ve yaydığı negatif enerjiden kendini sakın demek istedi diye anladım ben.ama önce içine dön,kabullen,kendini arındırmaya çalış ozaman daha az rahatsız olacaksın ve zamanla hiç takmamaya ve dinleme gereği bile duymamaya başlıyosun.yani ortamları,insanları değiştiremesek de kendimizi değiştirebilirz ve en iyi çözüm de bu. |