Cevap: selocanın günlüğü:)) Merhabalar günlüğünü okudum. Aslında çok güzel farkındalıkları elde etmişsin şimdiye kadar. Kendini tanımak olsun, problemlerinin tespiti olsun. Telkin dinlemek ve olumlama yapmak dışında tespit ettiğin sorunlara çözüm bulabilmek için neler yapıyorsun? Hayal kurduğun zaman akabinde o hayallere zarar geldiğinden bahsetmişsin bence bu konuda da senin gizli bir inancın mevcut olabilir. Küçükken hayal ettiğin ya da çok istediğin bir şey tam olacakken olmamış gibi birşey yaşamış olabilir misin acaba?
İnsan ne düşündüğüne her zaman çok dikkat etmeli. Mümkün mertebe olumsuz duygu ve düşüncelerinizden uzak kalmanızı öneririm. Zaten bizi toplum karşısında konuşmaktan alı koyan, kendimize güvenmemizi engelleyen hep o içsel konuşmalar değil mi? Hep o eleştirel tavrımız, hele de en çok kendimize ne kadar acımasız davranırız. Bu eleştirel tavrı yumuşattığımızda belki yaptıklarımızı daha net analiz edebiliyoruz. Yani kendimizle kavgayı bırakıp barış imzalayınca çözümler daha rahat geliyor belki de. Sonra da kendimize güvenebileceğimiz fark ediyoruz. Bu günlüğü ziyaret ettiğim için çok mutlu oldum paylaştıklarınız için teşekkürler. Daha güzel gelişim dolu paylaşımlarınızı okuyacağımıza inanıyorum. Büyümeyi kabul ettiğinizde eminim çok başarılı bir doktor olacaksınız. İstediğiniz şeyleri başarabileceğinizden hiçbir zaman şüpheniz olmasın. |