Alıntı:
esrefdesouza Nickli Üyeden Alıntı
şu illetten kurtulmak için denemedigim yol kalmadı bu son şansım olabilir |
Sigarayı bırakmak kişisel gelişim ile alakalı bir konu bence. Ben 12 yıl boyunca içtim ve inanın bırakmayı hiç düşünmedim,derken birgün aniden gerçekten biranda içmemeye karar verdim.ilk hafta ciddi anlamda mental olarak acı çektim fakat hiç içmedim. daha sonrasında özellikle sigarayı hangi anlarda,nerde,nasıl içiyorsam hepsi ile yüzleştim.mesela her yağmur yağdıında içiyorsam bu defa içmedim, alkolle de denedim.ilk başlarda çok zordu ama şimdi rahatsız oluyor ve hatta tiksiniyorum.
gelelim bırakma kararımdan sonra nasıl içmeye engel olmama.yanımda buz gibi soğuk su taşıdım,sigarayı ilk bıraktığınızda nikotin krizi her 20 dakikada bir gelir ve 3 dakika içinde bundan kurtulmayı başarırsanız yavaş yavaş bu küçük adımlarla büyük yol kat edersiniz.soğuk su ne işe yarıyor? her nikotin krizim geldiğinde soğuk suyumdan yavaş minik yudumlar aldım cidden işe yarıyor. birde düşünce yapımı değiştirdim.mesela bir şeyi hayatınızın sonuna kadar asla yapmayacağınızı,görmeyeceğinizi bildiğinizde daha çok yapasınız ve göresiniz gelir değil mi?işte bu düşünceyi şöyle değiştirdim,canım ne zaman isterse yakar bir sigara içerim ama şuan bunu tercih etmiyorum.inanın bu da çok işe yarıyor.böyle böyle derken 6 ay oldu :)))ve hala diyorum canım istediğimde yakar bir tane içerim ama inanın içemiyorum :))))
birde sigara içmemiş kişilerle değil,sigarayı bırakmış kişilerle durmadan konuşun sohbet edin.mesela şuan ben kendimi öyle özgür hissediyorum ki..hiçbir bağımlılığım yok,soğuk havalarda cafelerde iç mekanlarda oturmanın keyfini yaşıyorum:)))
sevgiyle kalın...