23-01-2012, 11:20 PM
|
#27 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 1,337
963 Mesajinıza toplam 4,848 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: fiziksel özellikler konusunda aşırı önyargılıyım..hem kendime hem başkalarına Alıntı: _roxie_ Nickli Üyeden Alıntı
Canım ben de senin gibiydim hep çirkin olduğumu düşünürdüm, oysa ki iri gözlerim, iri dudaklarım var, biraz kilo fazlam var ama o da eskisi kadar değil, hayatımdegisti saolsun telkinlerle 10 kilo verdim, kendime güvenimi çok artırdı, en azından artık istediğimi giyebiliyorum, mağazalarda pantolonlarla mücadele etmiyorum en azından kabinlerde giydiğim kıyafetler bacaklarımda kalmıyor kıhkıhkıh :D hala mesela burnuma takıntılıyım insanlar büyük olmadığını söylüyor ama bence yüzümü çok bozuyor neyse. Bütün bunlar mühim değil, benim annem çok güzeldir, 55 yaşında ama maşallah diyeyim görsen nasıl güzeldir, ben hep derdim ona anne bu yaşında sen benden güzelsin, nasıl yapıyorsun, o da derdi ki kızım kendimi tanıyorum yakışanı yakışmayanı öğrendim artık biraz bakımla oluyo bitiyo sen kendine haksızlık ediyorsun derdi.
Sonradan fark ettim ki hakikaten evin içinde yarım saat daha fazla ayırırsam kendime dışarı çıkmadan önce, örneğin saçımı düzleştiriciyle ya da maşayla şekillendirirsem makyajımı yaparsam rimelimi sürersem, hakikaten çok çok fark ediyo ve insanlardan " sen güzelleştin" sözünü duyuyorum basit şeyler yapıyorum halbuki.
Cildim yorgunsa yoğurt sürüp yatıyorum sabah sodayla yıkıyorum pamuk gibi ışıl ışıl oluyor, tüylerimi bırakmamaya özen gösteriyorum temizliğime dikkat ediyorum dişlerimi düzenli fırçalıyorum sabah da bi 15-20 dakika saçıma makyajıma ayırıyorum, inan çok fark ediyor! :)
ve tabi en önemlisi o güzel gülümsemeni göstermek insanlara, şunu unutma insan kusuru olmayan insandan çekinir, kimse aslında o kadar yüksek özgüvene sahip değil, her insan kusurlarıyla güzeldir, normal, doğal olan budur, bunu kabullenmek gerekir diye düşünüyorum artık :) |
evet canım...kırmızıyla belirttiğim yerdeki yazdıkların özellikle kafamda bir şimşek çakmasını sağladı...gerçekten çok doğru ve çok etkili bir söz...hiç böyle düşünmemiştim....aslında insanlar kendi içlerinde çelişkililer...yani toplum hem bizden kusursuz olmamızı bekliyor hem de kusursuz insanı kaldıracak kadar da tahammüle sahip değiller...kendilerinden daha güzel olduğunu hissettikleri kişiyi kıskanmaya ve karalamaya da çok meyilliler...gerçekten çok doğru bir söz....konuya katkın için teşekkür ederim...bu düşünceyi aklımdan hiç çıkarmayacağım :) |
| |