16-02-2012, 10:26 PM
|
#5 (permalink)
|
Administrator
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Neden kendini maille tanıtmak istemedin ki kendini bence çok romantik olabilirdi? Msn deki yazışmalardan çok uzun mailleri tercih ederim. Ya da uzun uzun mesajlar. Mailler saklanabilen dijital mektuplar gibi olabiliyor. Mailleştiğim bir arkadaşım onların çıktılarını alıp sakladığını söylerdi hep. Tabi aşk konusunda bizim duygusal bir bağımız olamasa da o zamanlar çok iyi iki arkadaş olduk. O zamanlar msn falan yoktu(yaşlı teyzeler gibi konuşmaya başladım yine.) Mail şu yönden daha iyidir. Karşındaki seni bölmeden anlatmak istediklerini belli bir düzen içinde yazarsın. Ben bazen yazdıklarımda kendi kendime uzun bir sohbet havası yakalıyorum. Sanki uzun uzun ben anlatmışım sonra karşımdaki cevap yazarken o da bana uzun uzun anlatmış gibi. Neyse mail, mesaj, mektup her türlüsünü seviyorum yazının. Msn deki yazılar kaydetmezsen uçup gidiyor. Ama mesajları falan dönüp dönüp okuyabiliyorsun. benim 6 yıllık mesajlarım var telefonumda :))
Aslında mazereti kabul edilebilir. Kişi senin istediğin zamanda msn açamayabilir. Mesajı ya da maili uygun olduğun herhangi bir zamanda yazabilirsin. Alıntı:
Bende yaptigin saygisizlikti diye biraz sert bi mail yazdim...
| Tabi ki gün ve saat verip o saatte msn e girmemesi olumsuz bir durum ama saygısızlıktı deyip yargılamak yerine keşke bir sorsaydın. Neden söz verdiğin saatte ve günde açmadın diye. Neyse ki açıklama yapmış. O hesap sormanın ardından seninle görüşmeyi bırakacak erkekler olduğuna hatta bunların çoğunlukta olduğuna eminim nedense? Bu yoruma erkekler cevap versin. İlk günden kapris, trip işte her ne diyorlarsa kendileri adına çekmiyorlar daha çok çekip gitmeyi seçiyorlar çevremde gördüğüm kadarıyla.
Tabi sen duygusal anlamda bir ilişki başlatabilecek bir konuşma beklemişsin tanışma aşamasından sonra. Çok haklısın bu bekleyişin normal. Erkekler reddedilmeyeceklerine emin olana kadar açılmakta güçlük çekiyorlar.
Eğer kaçsa neden mailleşsin ki? O da bir arkadaş hatta belki de yalnızlığını paylaşacağı bir eş arayışında. Kim değil ki?
Sana onun sorumluluktan korktuğunu düşündüren şey ne oldu tam olarak?
Belki bir aile ortamı özlemi var içinde.
Hazır olup olmadığını bu kadar bilgi ile bilemem ki? Aşk ile ilgili hiç konuştunuz mu? Hazır olmasa neden tanışmaya ve tanımaya çaba göstersin. Ona şöyle bir soru sor bence sihirli bir soru bu benim için öyle idi.
Hayatında 5 yıl sonra kendini nerede görüyorsun iş, aile kariyer. Veya 10 olsun. Böylece hayattan beklentisini anlamaya çalışmış olursun. Kendisi ile ilgili daha çok anlatmasını isteyebilirsin. 10 gündür yazmadı diyorsun ama şu da bir gerçek sen de ona yazmadın. Bence yeni bir insanla tanıştığın zaman isimlerden daha çok karşındaki insanı tanınmaya çalışmalı insan. Bir insanı tanımanın en iyi yolu da ona iyi sorular sormaktan geçer. Vee şunu da unutma onun cevaplamasını istediği soruları sen de cevaplamaya hazır olmalısın.
Sevgiler. Asıl kendine sorman gereken soru şu onu daha iyi tanımayı gerçekten istiyor muyum? Cevabın evetse o zaman çaba göstermeli insan. Serbest bırakma taraftarı değilim. Hayır ise tanımadığın biri için bu kararı vermek yine yanlış. Tanıdığın zaman en doğru kararı verirsin. Onu yeteri kadar tanımıyorsun savaşmayı bırak daha savaş meydanına adım atmaktan çekinir gibisin. Baştan yenilgi demektir bu bende. Vakit kaybı olarak görüyorsan da hiç çaba harcama bence. |
| |