Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-07-2012, 10:50 PM   #58 (permalink)
sweeet
Administrator

sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Kendimi takip etmek için

Sosyal olmak iyi gelebilir sana ama çevrende seni anlayabilecek insanlar olmalı canını daha fazla sıkacaklardan uzak dur lütfen.

Mum üflerken tutmasan ne yazar dileği hadi şimdi içinden geçiyorsa bir dilek tut hatta tutmakla da kalma yaz onu bir yere sonra o dileğinin gerçek olması için ne yapabilirsin onu sor kendine aklına gelenleri yaz hesapsızca. Acı denen şey, melankoli bunlar bağımlılık yapar insana ama bence her türlü zararlı bağımlılık kurtulmak için vardır. Acıya bağımlı olduğun için mi pozitiflikten uzak kalmayı seçiyorsun.

Kendini boş diye tanımlıyorsan, öyle görüyorsan doldur o zaman hayatını bir şeylerle meşgul ol. Spor yap mesela bir müzik aleti edin imkansız mı bir meşgale bulursun mutlaka belki bir hayat amacı da? Herkesin bir amacı olmalı hayatta içine düştüğün olumsuz ruh halleri bundan olmasın henüz kendini adayacak bir amaç bulamadığından.

Normalim dediğin zamanlarda mutlu değil misin? Normalden kastın ne ki? Ben inanıyorum çok daha iyi olacaksın lütfen sen de inan. Pozitif olmak istemiyorum diyorsun ya hiç denedin mi öyle olmayı? Ne bilim mesela 10 gün ver kendine 10 gün boyunca tüm olumsuz düşünceleri iptal edeceksin zihninde ve her şeye iyi yanından bakmaya çalışacaksın. He hiç kolay değildir ama başarırsan belki gerçekten hayatında büyük değişiklikler olabilir. Denemekten ne zarar çıkar. Parayla değil ki bu hem bedava. Yalnız bu çalışmanın püfü şurada olumsuz bir şey düşündüğün anda ister 1 gün geçmiş olsun ister 9 en başından başlıyor süreç.

İnsanın hayatta duruşu bile etkiliyor biliyor musun fizyolojisini mutlu bir insanın duruşunu takınsan mesela omuzların dik dursa hem hayata karşı güçlü durursun hem de mutluluğa daha yakın olursun.

Seni doğal olarak mutlu eden şeyler yok mu? Doğayı sevmez misin mesela? Sosyal olmadığını söylüyorsun dışarı çıkıyor musun akşam üzeri ya da sabah erkenden yürüyüş güzel olur bu mevsimde. Dans bile edebilirsin istersen aç bir video aç bir müzik yap belki keşfetmediğin bir yeteneğini keşfedersin. Mutfağa gir belki senden inanılmaz yetenkli bir aşçı olur. Dene ama yeni bir şeyler olsun belki de hiç yapmadığın daha önce. Ya da yapsam deyip kısmet olmayan şeyleri yapmaya çalışsan. Severek yapabileceğin bir şeyler olmalı muhakkak.

Kendin için iyi olmak için hem iyi olmaktan hep daha iyiye gitmekten iyi bir hayat amacı mı olur insanın? Mesela benim hayat amaçlarımdan biri de faydalı olmak. Sürekli yeni şeyler öğrenmeye açık olmak. Hem öğretmenim hayat yolumda hem de bilgiye aç bir öğrenci. Hem öğrenme aşkı olan insanlar daha dolu yaşıyor gördüğüm kadarıyla. 60-70 yaşına gelmiş ve hala yeni bir şeyler öğrenme çabası olan insanlara öyle hayranım ki.

ee ne duruyorsun top sende ne yapacağına karar ver. Lütfen, lütfen faydalı bir şeyler yapmayı dene.

Sevgiler.

Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline