Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-09-2012, 02:36 AM   #2 (permalink)
yaseminist
Çevirmen
 
yaseminist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 207
Tesekkür: 1,578
283 Mesajinıza toplam 2,066 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yaseminist is a jewel in the roughyaseminist is a jewel in the roughyaseminist is a jewel in the roughyaseminist is a jewel in the rough
Standart Cevap: Olaylara verilecek tepki sorunsalı

anladığım kadarıyla ne ezen ne de ezilen olmak istiyorsun.. başkalarına evet derken kendine hayır demek istemiyorsun..bu çelişkili durumları ben de çok yaşadım ama artık kafamda hiç şüphe yok, insan ilişkileri konusunda başarılı olabilmek için yüksek özsaygı sahibi olmak şart...Yüksek özsaygı, başkalarını kendinden üstün ya da aşağı görmek değildir...
Bu sorunları çözebilmen için öncelikle kendini tanıman, kendi duygularının sorumluluğunu üstlenmek gerekiyor. Bunları yapabildiğinde zaten herşeyin çok kolay olduğunu keşfedeceksin..
Bunun için sana 2 kitap tavsiye edebilirim:
1- Özsaygı - Saim Koç & Nil Gün
2- İletişimde Ustalaşmak - Saim Koç
Öncelikle Özsaygı kitabını okuyup sonra diğerine geçersen ne anlatmak istediğimi gayet iyi anlayacak, sorunlarının çözüm yollarını bulacaksın, hele kitaptan öğrendiğin bilgileri (benim gibi) hayatına geçirebilirsen ilişkiler konusunda hiçbir sorunun kalmayacağını söyleyebilirim.. Kolay gelsin..

Bir de benim de okumak isteyip de bir türlü fırsat bulup okuyamadığım ama çok tavsiye edilen bir kitap daha var, sanırım bu kitabın da faydası olabilir... Çünkü anlattığın tüm durumlar "kişisel algılama" ile ilgili sonuçta..

Kitabın İsmi: Kişisel Algılama - Yazarı: Elayne Savage

Kitabın Tanıtım Yazısı:
"Herkes üzerinize mi geliyor? Herkes sizden nefret mi ediyor? Başınıza gelen tüm kötü şeyleri çevrenizdekiler özellikle mi planlıyor? Duygularınız çok inciniyor değil mi? Peki bunları kendiniz yaratmış olabilir misiniz? HERKES'in HEP böyle davrandığını düşünmek sizin kişisel algıladığınızı gösterir. Kişisel algılamayı, bir yaşam biçimi olarak seçmek çocukluğunuza dayanan reddedilme deneyimlerine karşı bir tepkidir. "Reddedilme korkusu" insanın kendini değerli hissetmesine engel olur ve ilişkilerini çıkmaza sürükler. Bu kitap, geçmişte yaşanan olumsuz deneyimlerin farkına varmak ve etkilerinden kurtulmak için altın bir anahtar. Artık "Kişisel Algılamayın!" Siz değerlisiniz!"
yaseminist isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla