Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-01-2013, 07:48 PM   #6 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia

Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: OLUMLAMA NEDİR, NASIL YAPILIR?

Bilinçli Afirmasyon

Afirmasyon, bilinçaltı programlamasını bilinç boyutunda değiştirebilme gücüdür. Negatif afirmasyon yaptığınızı fark ettiğiniz anda "İptal, iptal" diyerek ağzınızdan çıkan sözü silebilirsiniz.

Afirmasyonu ilk yapmaya başladığınızda ağzınızdan çıkan sözlere siz de inanamazsınız. Çünkü bu cümleler henüz sizin gerçeğinize yabancıdır. Ama her şeyde olduğu gibi tekrarlaya tekrarlaya bir süre sonra size tanıdık gelmeye başlar. Bir süre sonra da söylediklerinize inanır ve kendinize mal edersiniz. Bu kendinize sıkça söylediğiniz her şey için geçerlidir.

Örneğin: "Ben partnerimle sağlıklı, mutlu ve doyumlu bir ilişki yaşıyorum." onaylaması yaparken içinizden başka şeyler geçiyor olabilir. Yaptığınız afirmasyonla içsel tepkiniz birbiriyle çelişiyor olabilir.

BEN PARTNERİMLE sağlıklı, mutlu ve doyumlu bir ilişki yaşıyorum. Ben mi? Nerede bende o şans?
BEN PARTNERİMLE sağlıklı, mutlu ve doyumlu bir ilişki yaşıyorum. Benim istediğim partner ancak filmlerde olur.
BEN PARTNERİMLE sağlıklı, mutlu ve doyumlu bir ilişki yaşıyorum. Böyle bir şey olacağına inanmıyorum. Kim kaybetmiş ki ben bulayım?
BEN PARTNERİMLE sağlıklı, mutlu ve doyumlu bir ilişki yaşıyorum. Öff bu yaptığım çok aptalca geliyor.
BEN PARTNERİMLE sağlıklı, mutlu ve doyumlu bir ilişki yaşıyorum. Aynı sözü tekrarlayarak ideal ilişki yaratmak hiç inandırıcı değil.
BEN PARTNERİMLE sağlıklı, mutlu ve doyumlu bir ilişki yaşıyorum. İstediğim kişi karşıma çıksa beni istemez ki.
BEN PARTNERİMLE sağlıklı, mutlu ve doyumlu bir ilişki yaşıyorum. Galiba önce özsaygımı yükseltmem gerekiyor.
BEN PARTNERİMLE sağlıklı, mutlu ve doyumlu bir ilişki yaşıyorum. Bu dünyada harika ilişkiler yaşayan insanlar var. Ben böyle bir ilişkiye layık mıyım?
BEN PARTNERİMLE sağlıklı, mutlu ve doyumlu bir ilişki yaşıyorum. Kendimi geliştirmeli, kendime hak ettiğim değeri vermeliyim.
BEN PARTNERİMLE sağlıklı, mutlu ve doyumlu bir ilişki yaşıyorum. Hayır hak etmiyorum. Henüz değil! Ama annem babam gibi olmak zorunda değilim.
BEN PARTNERİMLE sağlıklı, mutlu ve doyumlu bir ilişki yaşıyorum. Belki. Benim neyim eksik? Neden olmasın?
BEN PARTNERİMLE sağlıklı, mutlu ve doyumlu bir ilişki yaşıyorum. Neden olmasın? Kendimi geliştirmem, eksiklerimi tamamlamam mümkün. Değişmek ve kendimi sevmek istiyorum.
BEN PARTNERİMLE sağlıklı, mutlu ve doyumlu bir ilişki yaşıyorum. İlk adım kendimi sevmeyi öğrenmek. Bunu başarabilirim. Öğrendiklerimi hayatıma uygulayabilirim.
BEN PARTNERİMLE sağlıklı, mutlu ve doyumlu bir ilişki yaşıyorum. Kendime inanmaya başlıyorum. Kendimi geliştirmek benim elimde. Olmak istediğim gibi bir insan olabilirim. Bunu başarabilirim.

İşte bu son cümleye gelmeden birçok insan vazgeçiyor. Çünkü istediğini söylediği şeye duygusal yatırım yapmıyor.Oysa son cümle afirmasyonun duyguyla birleşmeye başladığı andır. Düşüncelerin gerçeğe dönüşmesi için söylenenleri hissetmek şarttır.

Bir taraftan afirmasyon yaparken bir taraftan olumsuz şeyler düşünürsek kazanan kim olur dersiniz? Tabii ki olumsuz olan güçlüdür. Çünkü olumsuz düşünceler daha sık düşünüldüğü için hayata bakışın alışkanlık haline gelmiş inancıdır.

Bazı insanlar afirmasyonlarını günde bir kez yapar, sonra da tam zıttı afirmasyonlarla gün boyu şikayet ederler. Bu durumda kim kazanır dersiniz? Tabii ki şikayetler. Çünkü onlar duygu yüklüdür.

Afirmasyonları tekrar etmek sürecin bir bölümü. Günün geri kalanında ne yaptığınız önemli. Afirmasyonlar toprağa ekilmiş tohum gibidir. Bu tohumları olumsuzluğun zehirli suyuyla sulamayı sürdürürseniz tohumlar ölür.