01-01-2013, 07:55 PM
|
#7 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: OLUMLAMA NEDİR, NASIL YAPILIR? Geleceğin Tohumları: Hayal Gücü
Zengin toprak, bol ürün... Çorak toprak, kıt ürün...
Size mutluluk veren afirmasyonları ne kadar sık düşünürseniz, dilekleriniz o kadar çabuk gerçekleşir.
"Bolluk içinde yaşıyorum." derken cebinizde sadece üç beş kuruş olabilir, ev kirasını henüz ödeyememiş olabilirsiniz. O anda bolluk içinde yaşamak realitenizin zıttı olduğu için bu cümle zihninizde yapısal gerginlik yaratır. Bu gerginlik yaratıcıdır. Her gerginlik yaratıcılık tohumunu içinde barındırır. "Bolluk içinde yaşıyorum." afirmasyonu gelecekteki bolluk içindeki yaşamınızın tohumudur.
Bolluk içinde yaşamayı ifade ettiğiniz bir cümleyi her tekrarladığınızda zihin toprağına bir tohum daha ekiyorsunuz. Bu cümleyi hissederek mutlu bir şekilde söylediğinizde, kendinizi gerçekten bolluk içinde yaşarken hayal ettiğinizde tohumları ektiğiniz toprağı verimli hale getiriyorsunuz.
Zengin, verimli toprakta her filiz daha çabuk büyür. Hayal edip duyumsamak zihin tohumunun güneşi, toprağı, suyu, gübresidir. İpucu 1
Afirmasyon cümlelerini pozitiften kurun. Zihin negatifi algılamaz.
Size, "Masmavi deniz ve palmiye ağaçları düşünmeyin." dediğimde gözünüzde masmavi deniz ve palmiye ağaçları canlanır. Çocuğa "Yaramazlık yapma." dendiğinde o daha çok yaramazlık yapar.
İstemediğiniz şeyi değil, istediğiniz şeyi deklare edin.
"Hasta olmak istemiyorum." değil: "Ben sağlıklıyım."
"Parasız olmak istemiyorum." değil: "Para yaşamıma bollukla akıyor." İpucu 2
Afirmasyonlarınızı daima şimdiki zaman kipiyle yapın: "Bolluk içinde yaşıyorum." deyin, "yaşayacağım" değil. Evren her şeye evet der ve sadece şimdiyi bilir. "Bolluk içinde yaşayacağım." afirmasyonuna da evet der ve geleceğe ait bu isteği hep geleceğe atar. Çünkü bilinçaltı söylediğiniz şeyi yorumlamaz. Aslında bolluğu gelecekte değil şimdi istiyor, diye anlamaz. Bilinçaltı için ne söylüyorsanız odur.
Şimdiki zaman kullanmak zihinde yapısal gerginlik yaratır.
Yapısal gerginlik:
a. Yaratıcı fikirler üretir;
b. Algıyı genişletir;
c. Motivasyon sağlar.
Afirmasyonun zihinde yarattığı yapısal gerginlik yaratıcı çözümlerle gevşer ve enerji açığa çıkar.
Yazar: Nihan M. Dündar
Alıntıdır. |
| |