Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-01-2013, 09:58 PM   #15 (permalink)
Işıklı yol
Super Moderator

Işıklı yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 2,848
1,792 Mesajinıza toplam 3,354 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura about
Standart Cevap: B-ı-k-t-ı-m !!

Ya ben ne günah işledim de Allah böyle cezamı veriyor benim ?
15 yaşında panik atak geçirdim ben yha! 15!
18'deyim hala bunla savaşıyorum.bi hafta iyiysem bi hafta kötüyüm
yapmadığım şey kalmadı.ya ben hayatımı nasıl devam ettiricem?
nasıl kurtulucam bu illetten.canımdan bezdim !

Öncelikle, seni gerçekten dinlemeyi başaramadığım için, seni anlayamadığım için beni affet beyzacım. Fakat şunu bilmelisin ki öncelikle, biz sadece bir şeylerin cezası olarak bunları yaşamayız. Eğer cezalandırılmak söz konusu olsaydı o zaman peygamberlerin hiç bir sıkıntısı olmamalıydı hayatta, ya da bildiğimiz alim insanların. Öyle insanlar ki sadece insanlığı düşünmüş insanlık için yaşamışlar. Yine de hapse atılmış, eziyet görmüş, taşlanmışlar. Demek ki bizler bir takım suçlarımızdan dolayı değil de sadece olgunlaşmak, tekamül etmek ve bazı kabiliyetlerimizi hayata geçirmek üzere burada bulunuyoruz. Bir başka deyişle imtihan dünyası yani. Şimdi giriş cümlende " ben ne günah işledim de" demişsin. Acaba, bu sende suçluluk duygusunun bir tezahürü olabilir mi diye düşünmeden edemedim. Biliyorsun ki hepimizin çekirdek inançları var ve bizler bunun üzerine hayatı kurguluyoruz. ben ce sen dilersen suçluluk duygusu üzerine yoğunlaşabilirsin.
Sonrasında senin mesnevinin güzel bir tercümesini alıp okuyabilirsin. Mesnevide hayata farklı bir bakış bulabilirsin. Hz Mevlana, tıpkı bir baba gibi, çok yakın bir dost gibi konuşur mesnevide ve sen onlarca sorunun cevabını, onlarca sıkıntının çaresini bulabilirsin. Evet, ben de yıllarca Allahın beni cezalandıracağı, beni sevmeyeceği gibi duygularla yaşadım.
Işıklı yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla