Cevap: Maskelerim ve Ben... Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. Büyük ihtimalle kıskançlığın bence en derininde değersizlik inancı olmalı bana göre. Çünkü sizde olmadığına inandığınız her şeyin başkalarında olduğu fikridir kıskançlık. Ve başlangıç noktası, ilk ve en büyük kıskançlık şeytanın insana olan kıskançlığıdır. Kibirdir, onun kıskançlığının en birinci nedeni. Onu topraktan beni ateşten yarattın diye başlayan bir cümleyle ve daha sonrasında hakkın rahmetinden kovulmasına sebep olmuştur onun bu hezeyanı. Cehennem azabına eş bir duygudur kıskançlık ve öfke. Cehennem huyudur. Nefsin, en büyük tuzağıdır belkide insanoğluna ve şeytanın. Kuran da cehennemden bahsedilirken, öfkesinden neredeyse kuduracak denir. Bunu fark etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Ben onlarca terapi gördüm. Terapinin amacı kendini tanımak ve farkında olmaktır. Dilerseniz başlangıç olarak size Dr. Faik Özdengül'ün Rumi ve Aşkın terapi kitabını önerebilirim. Sonrasında ise mesnevi okumanızı tavsiye edeceğim. Mesnevide Allahın size olan sevgisini fark edersiniz, Onun dostluğunu, şefkatini ve yalnızlığınıza deva olur bunlar. Derki Hz Mevlana " nerede perişan birini görsen bil ki o sahibinden kaçmış bir köledir." Yani, eğer Allahı bilse idi, eğer Onun şefkatinden merhametinden bu kadar habersiz olmasaydı bu kadar üzülmez perişan olmazdı. Sözlerim sizi incitebilir. Fakat bazı yaraların deşilmesi gerekir der Mevlana, maksadım sizi üzmek değil sadece size biraz kapı aralamak. Çok kötü zamanlardan geçtim, çok ağladım, çok feryad ettim. Hamd olsun şimdi çok daha iyiyim. Doktorunuzun da dediği gibi "ben artık bu yaşadıklarıma bir son vereceğim " deyip çıktım yola ve işte çok şükür şimdi buradayım ve çok daha iyi olacağım. Buna inanıyorum. Sizinde başaracağınıza eminim çünkü en azından başkalarını suçlamak yerine kendinize dönmüşsünüz. Ben yazmanızı öneririm. Bütün sizi üzen şeyleri yazın ve bu duygulardan kurtulmayı seçerek yakın. Bunu defalarca yapın ta ki içinizdeki zehri dışarı akıtmış olun öncelikle. Kolay gelsin Allah yar ve yardımcınız olsun. |