Cevap: Maskelerim ve Ben... Sevgili Işıklı Yol,
çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Sözleriniz beni incitmedi asla aksine çok memnun oldum. Bizler her ne kadar aynayı kendimize doğrulttuk sansak da bazen başkalarından duymak daha evla olabiliyor. Mevlana'yı çok severim sırf onun türbesini ziyaret edebilmek için kafama esip Konya'ya gitmişliğim vardır. Mesnevi yi okumak daha birkaç gün önce aklımdan geçiyordu şimdi sizden de duyunca bu bir tesadüf olamaz dedim. En kısa zamanda okuyacağım.
Bu süreç içerisinde inanın kimseyi suçlamadım çünkü kabahatin bende olduğunu biliyorum. Elbette okulun bitmesiyle ortamım değişti ve iş hayatı sandığım kadar tozpembe değilmiş bunu gördüm. Gerçekten hırsları uğruna gözünü kırpmadan kendini de etrafındakileri de harcayabilecek türden insanlardan oluşmaya başladı çevrem ve ne yazık ki iş ilişkisi gereği sırtımı dönemeceğim insanlar oldu bunlar.
Zamanla onların arasında ben de şeytanın vesveselerine fazla kulak asar oldum belli ki... İnanın hayatımın hiçbir döneminde yaşamadım böyle şeyler herkes benim hakkımda son derece güzel şeyler söylerdi bencillik kibir kıskanclık nedir asla bilmezdim bana göre dünyada herkes de ben gibiydi...
Ama ne olduysa bir anda benim o toz pembe dünyam değişti işte... Herkeste her şeyde bir kötülük görmeye başladım. Hissettiğim bu duygular savaşı da son zamanlarda artık ruhumu bile yakacak dereceye geldi. Cehennemdendir demişsiniz ya aynen öyle... Ben de bu duyguyu kavurucu bir ateş olarak tanımlardım ancak.
Tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler. Kitapları mutlaka edineceğim.
__________________ olumlu düşünüyorum öyleyse varım... |